Webinar Cultuurhelden: Buiten de lijntjes. Het belang van cultuureducatie laten ervaren.

Bekwamer voor de klas is een reeks webinars speciaal voor zzp-kunstdocenten die werken in het basisonderwijs of kunstlessen verzorgen voor kinderen in de vrije tijd. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Met de webinars wil Cultuurhelden bijdragen aan de kennis en vaardigheden van kunstdocenten.

Het belang van cultuureducatie

Als kunstdocent ben je met passie bezig met je vak. Je vindt creativiteit reuze belangrijk. Soms vindt een opdrachtgever het ‘gewoon leuk’ als leerlingen creatief bezig zijn. Hij of zij is nog niet overtuigd van het belang van cultuureducatie. Wat dan? Hoe zorg je ervoor dat dat belang optimaal overkomt? Ga je abstracte begrippen als ‘creativiteit’ en ‘procesgericht’ uitleggen? En komt dat dan over?  


Trainers Ben Hekkema en Renske Hoeksema stellen voor dat je het belang van cultuureducatie laat voelen. Hoe dan? Door middel van kleine opdrachtjes kan een leerkracht of andere ‘opdrachtgever’ zelf ervaren wat die abstracte begrippen betekenen. Zij kunnen door een korte oefening of opdracht ervaren wat cultuureducatie teweeg kan brengen.  


Dit webinar biedt je praktische handvatten om aan de slag te gaan. Je krijgt voorbeelden en ontwerpt met collega's je eigen oefening of opdracht. 

Algemene informatie

voor wie zzp-kunstdocenten die werken in het primair onderwijs of kunstlessen geven aan groepen kinderen in de vrije tijd
door wie Ben Hekkema en Renske Hoeksema
datum Donderdag 6 juni
tijd 16:00 tot 18:00 uur
waar online via Zoom of Teams
maximum aantal deelnemers 30
Kosten geen
Vereist als je je aanmeldt, gaan we ervan uit dat je erbij bent

Inschrijven

Schrijf je in voor het webinar

Over Ben Hekkema

Ben Hekkema leeft voor kunst en educatie. Na een carrière als danser en acteur in de jaren 90 heeft hij gewerkt in allerlei management- en consultancyfuncties. Op dit moment werkt hij o.a. als trainer, moderator, docent en coach voor mensen uit de creatieve sector en de onderwijs- en kunstwereld. Dat doet hij bijvoorbeeld voor Cultuurhelden, Cultuur+Ondernemen, PleinC, LKCA, HART Haarlem en Mocca Amsterdam. Ben werkt binnen cultuureducatie aan verschillende onderwerpen die met elkaar verbonden zijn, zoals diversiteit en inclusiviteit, draagvlak voor cultuureducatie en de vertaalslag van abstracte begrippen en processen naar de praktijk. 

Over Renske Hoeksema

Renskes hart ligt in het theater: na het afronden van haar opleiding Musicaltheater heeft ze jarenlang gewerkt als performer en dance captain bij diverse musicals. Ze begon vervolgens als docent theater, en werkte als regisseur/choreograaf bij musicalgezelschappen. Ze is trainingsacteur bij diverse trainingen over gedrag en communicatie. Bij Cultuurhelden is Renske kunstdocent theater en trainer voor kunstdocenten en leerkrachten. Op die manier werkt ze graag mee aan Cultuureducatie met Kwaliteit.  

over Cultuurhelden

Vragen?

Mail Judith van den Berg op j.vandenberg@dok.info

Bekwamer voor de klas wordt gefinancierd door het Fonds voor Cultuurparticipatie