Als het anders loopt

Discipline: Theater. Doelgroep: 14+ (leerjaar 3 tot en met 6)

“Een voorstelling waarin het feest van de uitzondering wordt gevierd,” schreef Theaterkrant. Als het anders loopt gaat over een wachtkamer waar niemand wil zijn. Waar de muren bewegen, mensen wankelen en toch overeind blijven. Acteurs en dansers met en zonder een beperking verbeelden samen met live muzikanten een wereld vol tegenslag en kracht.  Bejubeld in de pers om de lichtheid waarmee het gevoelige onderwerp ‘anders zijn’ wordt verbeeld.  

Bij de voorstelling biedt Het Houten Huis een gratis pakket opdrachtkaarten, die de verbeeldingskracht trainen. Wat als iets zichtbaar is, maar niet altijd zichtbaar mag zijn? Hoe maak je het ongemakkelijke gemakkelijker? En is er genoeg ruimte om anders te zijn? Spelenderwijs gaan we op zoek naar een verbinding tussen de werelden van mensen met en zonder een beperking. De opdrachtkaarten helpen om vrijmoedig te praten over een onderwerp met ontelbaar veel kanten. 

Leerdoelen (aansluitend op VO kerndoelen)

  • De leerlingen maken kennis met professioneel theater 
  • De leerlingen maken kennis met Theater de Veste (lokale culturele omgeving)
  • Het creëren van cultureel zelfbewustzijn bij de leerlingen De leerlingen leren open staan voor andere ideeën en uitingen 

VO kerndoelen: 48, 50 en 52 

Praktische info

Startdatum / beschikbare data Maandag 31 maart 2025 Wat betreft de tijden kan de voorstelling bijvoorbeeld spelen om 10.00 uur en 14.00 uur. De voorstelling wordt niet eerder gespeeld dan 10.00 uur en tussen de twee voorstellingen moet minimaal 3 uur en 3 kwartier tijd zitten in verband met het terugbrengen van het decor en de rust voor de spelers.
Maximum aantal leerlingen 250 per voorstelling
Locatie Theater de Veste
Duur activiteit 70 minuten
Prijs activiteit € 12,50 per leerling
Inzet vakdocent -
Culturele instelling/theatergroep
 Het Houten huis, Plan d-, Glub Guy & Roni’s Poetic Disaster Club

Over Theater de Veste

Theater de Veste is een eigentijds multidisciplinair stadstheater. Het aanbod varieert van spraakmakend theater tot zinnenprikkelende dans, van het beste cabaret tot innovatieve wetenschappelijke events, zowel nationaal als internationaal. Per seizoen vinden er ruim 250 voorstellingen, evenementen en programma’s plaats.