Living Library


Kom naar de Living Library

Bij DOK organiseren we regelmatig een Living Library. Het evenement waarbij je bijzondere gesprekken kunt voeren met mensen met een ├ęcht verhaal.

Ga eens in gesprek met een Levend Boek: iemand die in het dagelijks leven veel te maken heeft met vooroordelen, zoals mensen met een onalledaagse achtergrond of overtuiging.

Meedoen als Levend Boek?

Voor elke editie stellen we een catalogus samen uit onze collectie Levende Boeken. Heb jij in het dagelijks leven te maken vooroordelen, stigmatisering of discriminatie? En wil jij daarover in gesprek gaan met een ander? Je kunt je het hele jaar door aanmelden als Levend Boek. Ook voor meer informatie over meedoen als Levend Boek kun je ons het hele jaar door mailen. 

Deelname als Levend Boek is op vrijwillige basis. We houden van tevoren een uitgebreid intake gesprek met je om alles over de Living Library uit te leggen en je voor te bereiden. Wil je eens met ons praten? Meld je direct aan via onderstaande button of stuur een mail te sturen naar livinglibrary@dok.info.

aanmeldformulier levend boek

stuur ons een mail

Helpen als vrijwilliger?

De Living Library bij DOK wordt mogelijk gemaakt de de hulp van onze vrijwilligers. Op dit moment hebben wij geen plek voor nieuwe vrijwilligers voor de Living Library. Zodra we we daar weer ruimte voor hebben laten we dat op deze plek weten!een internationaal concept

De Living Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Living Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

meer over de Living Library

zo werkt het

Wil je in gesprek met een Levend Boek? Zo werkt het:

  • Kom naar een van de Living Library's bij DOK. We organiseren er verschillende per jaar.
  • Bekijk bij de balie de catalogus met daarin de beschikbare Levende Boeken. Aan de titel zie je met welk vooroordeel of stigma het Levende Boek te maken heeft. Bijvoorbeeld 'depressief', of 'moslima'.
  • Je geeft aan met wie je een gesprek wilt aangaan. Jij en het boek mogen elkaar alles vragen.
  • De baliemedewerker brengt jou en je gesprekspartner met elkaar in contact en legt de spelregels uit. 

De gesprekken duren maximaal 20 minuten. De aanwezige vrijwilligers zorgen voor een veilige omgeving waarin iedereen zich prettig voelt.

de werkwijze

meld je aan als 'boek'

Voor elke editie stellen we een catalogus samen uit onze collectie 'levende boeken'. Heb jij in het dagelijks leven te maken vooroordelen, stigmatisering of discriminatie? En wil jij daarover in gesprek te gaan met een ander? Je kunt je het hele jaar door aanmelden als 'levend boek'. Ook voor meer informatie over meedoen als 'levend boek' kun je ons het hele jaar door mailen. 

Meedoen als Levend Boek is op vrijwillige basis. Je moet goed kunnen luisteren en om kunnen gaan met allerlei soorten vragen.

We houden van tevoren een uitgebreid intake gesprek met je om alles over de Living Library uit te leggen en je voor te bereiden.

Aanmelden kan via onderstaande button of door een mail te sturen naar livinglibrary@dok.info.

aanmeldformulier levend boek

voorbeelden van boektitels