BoekStart

Baby's houden van boeken! Samen een boekje lezen -plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen- versterkt de band met je baby. √Čn kinderen die als baby zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen!

BoekStart is een landelijk programma dat vroeg beginnen met voorlezen stimuleert en is bedoeld voor kinderen onder de 4 jaar. En voor baby's tot 1 jaar oud is er het speciale BoekStartkoffertje met daarin leuke tips en boekjes. Je krijgt het wanneer je je baby gratis lid maakt van de bibliotheek.

BoekstartCoach

De BoekstartCoach van DOK geeft adviezen over voorlezen, woordenschat en leesplezier aan ouders van jonge kinderen, van 0 tot 4 jaar. Omdat het zo belangrijk is dat ouders al gaan voorlezen aan hun baby en dat blijven doen heeft DOK voor deze leeftijd een speciale plek ingericht met geschikte boeken: de Boekstarthoek.

Woensdagochtend Boekstart ochtend

Elke woensdagochtend kun je naar de BoekStartOchtend komen bij DOK Voorhof. Er zijn activiteiten voor baby's en peuters en informatie over voorlezen en taalontwikkeling voor ouders/verzorgers. 

Programma
10.00-12.00 - Tips en informatie van de BoekStartCoach

10:30 - Peutervoorlezen, een speciaal voorleesmoment voor peuters en hun ouders/verzorgers. Je krijgt leuke voorbeelden van hoe je thuis ook actief kunt oefenen met het voorlezen.  

Agenda BoekStart ochtend

Gratis BoekStartkoffertje voor baby's

Maak je baby gratis lid en krijg het BoekStartkoffertje cadeau, met daarin twee leuke babyboekjes. 

Word lid

BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek, is onderdeel van het programma Kunst van Lezen en wordt gefinancierd door het ministerie van OCW.

Naar de landelijke website van BoekStart