Media Ukkie Dagen


Over de media ukkie dagen

Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Wist je dat door het samen kijken van een filmpje of samen spelen van een online spelletje een kind er ook echt iets van opsteekt? Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt. 

Landelijke webinar ‘Swipe, stap, sprong’

Kunnen media bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen? Moet dat eigenlijk? Welke media zijn daarvoor het meest geschikt en hoe begeleid je kinderen daarbij?

Op maandag 28 maart van 20:00 uur tot 21:00 uur kun je het landelijke webinar 'Swipe stap sprong' volgen. 

We duiken samen met Denise Bontje (mediasmarties.nl) in het media-aanbod voor jonge kinderen. Je krijgt antwoord op vragen die je als ouder hierover kunt hebben. Ook gaan we in op een bewuste inzet van media en begeleiding van kinderen.

Bee-bot en Cubetto

Ontmoet Bee-bot en Cubetto bij DOK in OPEN! Deze robotvriendjes staan dagelijks voor je klaar op de leesweide van de Torteltuin. Interactief en zonder scherm leer je elkaar de leukste dingen.


Iene Miene Media onderzoek

Iene Miene Media is het jaarlijks onderzoek naar het mediagebruik in gezinnen met jonge kinderen. Er is bijvoorbeeld onderzocht hoe belangrijk ouders media-opvoeding vinden en nog veel meer.

School tv

Schooltv staat vol met leuke filmpjes. Van Sesamstraat bijvoorbeeld, of raadspelletjes, knutselen en voorlezen. Wedden dat jij en je kleintje niet uitgekeken raken?

Media Diamant

Leuke boekjes, apps en filmpjes ingedeeld op de 5 thema's van de MediaDiamant - plezier, veilig, samen, inhoud en balans - vind je op de site van Mediawijsheid

Mediasmarties

Met Mediasmarties is het makkelijk om per leeftijd geschikte media te zoeken. Je vindt er tips en recensies over o.a. apps, games en boeken, en er is een handige zoekfunctie waarbij je verschillende media kunt combineren.

De leeuw in de muis

Media voor ukkies kan ook ontspannend zijn! Doe samen de kind en ouder yoga rondom het boek: De leeuw in de muis.
Er is ook een boek van. Leen/reserveer via DOK

Jeugdbibliotheek

De Jeugdbibliotheek heeft leuke boekentips voor kinderen van 0-6 jaar. Zoek een leesboek op onderwerp, zoals feest of knutselen en ontdek nieuwe boeken. Heb je een leuk boek gevonden? Kijk dan in onze catalogus of wij het in huis hebben.