Media Ukkie Dagen


Over de Media Ukkie Dagen

Media hebben kunnen jou en je kleintje helpen ontspannen, maar ook een bron van onrust zijn. Wanneer hebben welke media het juiste effect? En wanneer kun je beter even zonder? Tijdens de Media Ukkie Dagen van 5 t/m 12 april 2024 gaat het over de invloed van media op ontspanning. Met concrete tips vinden je kind en jij de juiste balans voor jullie situatie.

Naar de website van de Media Ukkie Dagen

Tien tips om te ontspannen met media

Deze tien tips helpen jou en je ukkie te ontspannen met media. De tips zijn in meerdere talen te downloaden.

Bekijk de tips

Kom spelen met Bee-bot

Kom spelen met Bee-bot, de grappige bij die je de op een speelse manier laat zien hoe programmeren werkt!

Naar de agenda


Media Ukkie Dagen leestips 💡


Voor kinderen | boeken over media en ontspanning 📚 💃


Voor ouders | boeken over media en ontspanning 📚 💃


Filmpjes over mediaopvoeding 📹

Leuk en veilig mediagebruik 💎

Hoe kun je apparaten samen met je kind op een goede manier gebruiken? Kijk hier naar de uitleg van de MediaDiamant gepresenteerd door Fiona.

Jouw wereld vol media đŸ‘ļ

In deze videoboodschap probeert een vader zijn dochtertje wegwijs te maken in de wereld van media. Bekijk welke tips je aan je kind kunt geven.


Iene Miene Media onderzoek

Iene Miene Media is het jaarlijks onderzoek naar het mediagebruik in gezinnen met jonge kinderen. Er is bijvoorbeeld onderzocht hoe belangrijk ouders media-opvoeding vinden en nog veel meer.

Het jaarlijkse onderzoek wordt gepresenteerd op vrijdag 5 april.

Iene Miene Media

School tv

Schooltv staat vol met leuke filmpjes. Van Sesamstraat bijvoorbeeld, of raadspelletjes, knutselen en voorlezen. Wedden dat jij en je kleintje niet uitgekeken raken?

Naar de filmpjes

Media Diamant

Leuke boekjes, apps en filmpjes ingedeeld op de 5 thema's van de MediaDiamant - plezier, veilig, samen, inhoud en balans - vind je op de site van Mediawijsheid

Meer info

Mediasmarties

Met Mediasmarties is het makkelijk om per leeftijd geschikte media te zoeken. Je vindt er tips en recensies over o.a. apps, games en boeken, en er is een handige zoekfunctie waarbij je verschillende media kunt combineren.

Naar Mediasmarties

Bereslim

Digitale prentenboeken met geluid, gebaseerd op bekende kinderverhalen.

naar Bereslim

Jeugdbibliotheek

De Jeugdbibliotheek heeft leuke boekentips voor kinderen van 0-6 jaar. Zoek een leesboek op onderwerp, zoals feest of knutselen en ontdek nieuwe boeken. Heb je een leuk boek gevonden? Kijk dan in onze catalogus of wij het in huis hebben.

Naar de jeugdbibliotheek

BoekStart voor baby's en peuters

Ben je net mama of papa geworden? Ook voor baby's onder de ÊÊn jaar is kijken in boekjes en voorlezen leuk, en ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling.

Een gratis jeugdlidmaatschap maak je makkelijk online aan, en bij het ophalen van je DOK-pas krijg je een een BoekStartkoffertje cadeau. Hier zitten leuke boekjes in om samen te bekijken en voor te lezen.

meer over BoekStart

Gratis jeugdabonnement

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels, of spelletjes. Een jeugdlidmaatschap voor jongeren t/m 17 jaar is bij DOK helemaal gratis.  

ik wil lid worden

voeden kan hier

DOK is borstvoedingsvriendelijk. Op De Torteltuin bij DOK in OPEN staan twee speciale stoelen waar borstvoeding in gegeven kan worden en waar je wat afgeschermd zit.