Speelobjecten ontdekken

Maandag 3 maart zijn we bij elkaar gekomen om te kijken wat voor speelobjecten er allemaal zijn in OPEN. 23 maart komen we bij elkaar voor het vervolg van deze pizzasessie!

onderzoeken

DOK heeft een aantal speelobjecten in huis. Ze zijn niet om uit te lenen maar om in de bieb mee te spelen. We willen graag onderzoeken wat we met de objecten kunnen doen. Hoe werkt het object? Hoe kan je er veilig mee omgaan? Kan er iets misgaan? Aan het eind van de pizzasessie hadden we alles op een rijtje! 

de opdracht

Alle speelobjecten waren ingepakt en werden door groepjes van twee uitgekozen. Ze mochten een plekje uitkiezen om te zitten en het speelobject uit te pakken. Jara en Mia hadden een microscoop. Ze kregen een vragenlijst die hun hielp met het onderzoek naar de microscoop.

Jara en Mia kregen steeds meer ideeën! Ze legde hun schoenveters, haar, nagels, papier met inkt en nog veel meer onder de microscoop. Het was super gek om alles van zo dichtbij te zien. 

Naaimachine

Mubaarik en Kamil hadden een naaimachine uitgepakt. Na het onderzoeken moest iedereen een mindmap maken. Mubaarik en Kamil hadden een goed idee door het boek over naaien goed te bestuderen. Zo kregen ze veel ideeën voor de mindmap!

Workshop

Maandag 23 maart is er een vervolg van deze pizzasessie. Er komt dan een workshop illustreren. Tijdens deze workshop gaan we een 'getekende handleiding' maken voor de speelobjecten.