DOKcast


luister hier naar de afleveringen

De DOKcast beluister je via Spotify of Youtube waar en wanneer jij maar wil. Thuis, tijdens de afwas, op weg naar school of in je bed? Het kan allemaal! Dat kan natuurljk ook!

beluister op Spotify

Beluister hier de afleveringen via Youtube

Wat is de DOKcast?

Bij DOK vinden we het heel belangrijk dat kinderen altijd een leuk verhaal kunnen vinden bij ons in de bibliotheek. Maar we zijn ook superbenieuwd naar wat kinderen zelf te vertellen hebben!

Om deze verhalen tot leven te laten komen zijn we op zoek gegaan naar kinderen met een verhaal. In elke aflevering maak je kennis met een kind die vertelt over iets wat belangrijk is in zijn of haar leven.

Wat ga je horen?
In de podcast worden kinderen worden aan de tand gevoeld door de Delftse podcastmaakster Tamara Vreugdenhil (TipvanTam). Zij wil álles over het onderwerp weten en vraag naar de kleinste details. Tamara de Bel van DOK geeft in elke aflevering een bijpassende boekentip. In zes minuten krijg je dus een kijkje in iemands leven plus inspiratie om zelf iets te doen of te lezen!

Waar vind je de DOKcast?
Je kunt alle afleveringen van de DOKcast beluisteren via Spotify.

De DOK themaroute
De podcastafleveringen van de DOKcast passen bij de themaroute van DOK wereld. Zoek je dus de aflevering over gedichten? Die vind je bij het thema 'mooie woorden'. Ook de andere afleveringen staan tussen de boeken van het thema waar ze bij horen.

Onze jeugdafdeling (DOK Wereld), heeft al sinds 2018 een themaroute. Daar staan de boeken niet meer op alfabetische volgorde, maar vind je alle boeken (verhalend en informatief) over een bepaald onderwerp bij elkaar. Zo ontdek je makkelijk een nieuw boek in een thema dat jij interessant vindt!

lees meer over de themaroute