Jongeren Informatie Punt


Waar loop jij tegenaan?

Als jongere kan er veel op je af komen, en soms is het moeilijk om daarover te kunnen praten. Bijvoorbeeld over een woning zoeken, geld, studiefinanciering, seks, gevoelens, social media, gezondheid of iets anders. 

De jongerenadviseurs van het JIP kunnen jou gratis en anoniem info en advies geven over allerlei thema‚Äôs. En als het nodig is, helpen ze je om de volgende stap te zetten. 

Ook als je geen specifieke vraag hebt, maar gewoon over iets wilt praten ben je van harte welkom!

Locatie en tijd

Elke donderdag van 15.00 tot 17.00 uur zitten de jongerenadviseurs van het JIP voor je klaar in OPEN in studio 0.2.

Je kan altijd zonder afspraak langskomen, maar wil je zeker zijn van een plek? Bel dan 070-2053500 of maak een afspraak via jiphaaglanden.nl


Voorbeelden van onderwerpen

Lichaam en gevoel

Twijfel je of je naar de huisarts moet? Of wil je je fitter en gezonder voelen? Het JIP kan je helpen bij allerlei onderwerpen rondom lichamelijke en mentale gezondheid. Denk bijvoorbeeld ook aan eenzaamheid, ruzie thuis, rouw en verlies en meer. 

Geld en stufi

1 op de 5 jongeren heeft weleens te maken met schulden. Het JIP kan je advies geven om goed met geld om te gaan, maar ook bij allerlei vragen over studiefinanciering, toeslagen en verzekeringen. 

Studie en werk

Doe je nu een studie die je eigenlijk niet leuk vindt of ervaar je stress omdat je een studiekeuze moet maken? Of ga je juist op zoek naar een baan, of start je een eigen bedrijf? Het JIP kan je helpen om te ontdekken welke keuze bij jou past.