Kinderboekenweek 2020agenda

kinderen voor kinderen

Het Kinderboekenweeklied 'En Toen?' is geschreven door Tosca Menten en is natuurlijk weer gezongen door Kinderen voor Kinderen. Heb jij het dansje al onder de knie? Hier bij DOK oefenen we stiekem tussen het boeken uitlenen door. Maar we kunnen er nog niks van hoor! In de video zie je in elk geval hoe het wél moet!

speurtocht langs techniek van vroeger

Hadden de Grieken al Raketten? Govert Schilling vroeg zich dat af en schreef er een boek over. Bij DOK ontdek je nog veel meer weetjes over techniek van vroeger! Doe tijdens de kinderboekenweek de stickerspeurtocht bij DOK Centrum en DOK Voorhof.

en toen?... podcasts!

We hebben een leuk nieuwtje! Voor de kinderboekenweek 2020 maken we bij DOK podcasts over de geschiedenis van Delft. Luister naar verhalen en ga zelf op zoek naar de plekken waar ze zich afspelen.

Tosca Menten komt naar DOK

Op 30 september komt Tosca Menten (van Dummie de Mummie!) Naar DOK centrum om je alles te vertellen over geschiedenis. En natuurlijk ook om het kinderboekenlied te zingen!


tijd voor spelletjes!

Tosca Menten is de schrijfster van Dummie de Mummie. Kan je niet bij de opening van de Kinderboekenweek zijn. Tosca heeft allemaal leuke woordzoekers gemaakt over de boeken die ze heeft geschreven. Kan jij ze allemaal vinden?

voorlezen en meer

We hebben mooie boeken uitgezocht met verhalen over vroeger. Hieruit gaan we voorlezen of we bespreken samen de inhoud. We lezen bijvoorbeeld over het ontstaan van het alfabet en over een hele oude steen. Na het lezen praten of knutselen we verder over de onderwerpen. Er zijn voorleesmomenten voor kinderen van 4-7 jaar en van 7-14 jaar. Kijk voor informatie over tijden, locatie en aanmelden in de agenda. 

spannende boeken over geschiedenis


griffels en penselen

Vanwege de coronacrisis is een Kinderboekenbal dit jaar niet mogelijk, maar gaat de uitreiking van de Gouden Griffel en het Gouden Penseel wel door. De bekendmaking vindt dit jaar plaats op dinsdag 29 september, dus de dag voorafgaan aan de Kinderboekenweek. Hoe de bekendmaking er dit jaar uitziet, blijft nog even een verrassing! Kijk ook op de website van de kinderboekenweek.


Zilveren Griffels 2020


Elena Favilli, Francesca Cavallo Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

100 verhalen over bijzondere vrouwen

Honderd korte verhalen over bijzondere vrouwen als Cleopatra, Coco Chanel, Astrid Lindgren, Yoko Ono, Michelle Obama en Serena en Venus Williams. Met portretillustraties in kleur van zestig kunstenaressen. Vanaf ca. 9 t/m 14 jaar.

bekijk dit boek


leuke e-books over geschiedenis

Alle e-books