Kinderboekenweek 2023


Doen bij DOK

Optreden Groen als Gras

Ken je Groen als Gras al? De superenthousiaste DOK-huisband? Dan weet je al dat het feest is zodra ze het podium betreden. Kom erbij en zing mee! 

lees meer

Schrijversbezoek Ilona de Lange

Ilona de Lange is de schrijfster van de supergrappige Miljonairskind-serie. Hoe zou het zijn als jij je eigen miljonairshuis mag uitkiezen? We doen een echte miljonairsquiz en bedenken met elkaar een spannend verhaal. 

lees meer

Illustratieworkshop Isabel van Duijne

Isabel van Duijne is kinderboekenschrijfster én illustrator. Met een ouderwetse grote koffer reist ze door het land en neemt kinderen mee in de wereld van verhalen. Leer zelf ook tekenen in de illustratieworkshop! 

lees meer

LEGO workshop Bonte Bouwplaats

Hoe ziet jouw droomkamer eruit? Wat zou jij in jouw kamer willen? Een basketbalkorf of een danszaal? Of misschien wel een grote LEGO bouwplek? Jij mag het zelf bedenken en bouwen met de grote berg LEGO blokjes die Ellen van de Bonte Bouwplaats meeneemt.

lees meer

Quiz

Onze eigen DOK designers hosten deze quiz in OPEN en bij DOK Voorhof. Voor en door kinderen van 8-13 jaar.

lees meer

Speurtocht 'Bij mij thuis'

Speuren naar letters en plaatjes op DOK wereld, de jeugdafdeling van DOK! In jouw favoriete boek komt vast wel een huis of een huiskamer voor. Spoor ze allemaal op bij DOK. Voor elk leesniveau is er een speurtocht, dus iedereen tussen de 4 en 14 jaar kan meedoen!  

lees meer

Greenscreen

Op bezoek in huiskamers uit verschillende culturen, gewoon bij DOK! Ga lekker zitten voor het Greenscreen en kies een plek waar jij je thuisvoelt of juist een die nieuw voor je is als achtergrond. Vul je mailadres in en de foto wordt naar je opgestuurd! 

lees meer

Klooibakken

Voor de kleinsten die lekker willen komen rommelen en klooien hebben we de DOK Klooibakken gevuld met o.a. poppenhuisspulletjes

lees meer

Bingo

Bingo is altijd leuk. Bij DOK doen we het tijdens de Kinderboekenweek niet met cijfers maar met plaatjes en woorden. Zoek op je bingokaart het woord dat past bij het plaatje wat je ziet. Heb jij alle woorden afgestreept? Dan roep je Bingo! Wie heeft zijn kaart als eerste vol?

lees meer

Alle activiteiten

DOKcast

DOKcast is onze eigen serie podcasts. Echte verhalen van echte kinderen over bijzondere dingen in hun leven. In deze nieuwe serie spreekt podcastmaakster Tamara Vreugdenhil kinderen over allerlei dingen die met het Kinderboekenweekthema 'Bij mij thuis’ te maken hebben. 

lees meer

Voorlezen in andere talen

Tijdens de Kinderboekenweek lezen we extra veel voor. Niet alleen in het Nederlands, maar ook in andere talen! Bijvoorbeeld in het Arabisch, Turks, Pools of Oekraïens. Kijk voor de talen, data en tijden op dok.info/voorlezen, of vraag het na aan de balie bij DOK.

lees meer


Pssst... ben jij al gratis jeugdlid bij DOK?

Tot en met je 17de ben je bij DOK gratis lid! Leen boeken, e-books, strips en zelfs spelletjes.

lees meer


Boeken voor groep 1 & 2

Boeken voor groep 3 & 4

Boeken voor groep 5 & 6

Boeken voor groep 7 & 8


Meer boekentips?

Kies je leeftijd.

  • 0 - 6 jaar

  • 6 - 12 jaar

  • 12 - 18 jaar