ledenpas

Je ledenpas gebruik je om materialen te lenen. Je kunt er ook online mee reserveren en e-books lenen. Bovendien kun je ermee betalen, zoals voor:

• lenen van meer materialen dan je abonnement toestaat
• lenen van dvd's
• internetgebruik op onze computers
• reserveringen
• telaatgeld (een boete)

saldo

Bij de betaalautomaten kun je het saldo van je pas bekijken en opwaarderen via PIN. Ook via www.dok.info/mijndok is het mogelijk met iDeal of PayPal een bedrag op je pas te zetten.

Je mag op je pas tijdelijk een negatief saldo hebben van maximaal € 10,-. Als je saldo langer dan 21 dagen negatief is, dan zijn we gerechtigd je een factuur te sturen verhoogd met administratiekosten. Controleer je saldo dus regelmatig.

verlies of diefstal van je pas

Bij verlies of diefstal van je pas neem je contact op met de klantenservice via info@dok.info of 015 21 23 450. Het saldo van je oude pas wordt overgeschreven naar je nieuwe pas. Een nieuwe pas kost € 3,50. Zolang je het verlies niet hebt gemeld, ben je verantwoordelijk voor de materialen die op je pas zijn geleend en aansprakelijk voor alle kosten.

verlies of beschadiging van materialen

Meld de beschadiging bij het inleveren van de materialen. Bij beschadiging of verlies van materiaal brengen we de kosten van herstel of vervanging in rekening. De oorzaak is daarbij in principe niet van belang.