Vliegende Bieb, de boekendienst aan huis van DOK

Portret van vrijwilliger Linda Paap

Even nieuwe boeken halen is niet voor iedereen even makkelijk. Ben je of ken je iemand die daar niet (meer) toe in staat is? Meld je dan aan voor de Vliegende bieb, de boekendienst aan huis van DOK.

Lees meer

Hoe werkt het?

De vrijwilligers van de Vliegende Bieb bezorgen boeken en andere materialen bij je thuis. Deze worden aan de hand van jouw smaak en wensen voor je uitgezocht. Daarna worden ze volgens afspraak thuisbezorgd. Nadat je je hebt aangemeld, neemt één van onze medewerkers contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Deze persoon brengt je in contact met een vaste vrijwilliger. De vrijwilliger brengt je eens per 4 tot 6 weken een nieuwe stapel materialen.

Voor jezelf of voor iemand anders

Wij bieden deze service aan voor personen die niet naar de bibliotheek kunnen komen bijvoorbeeld wegens ouderdom, langdurige ziekte of een handicap.
Het is ook mogelijk om een DOK compleet abonnement inclusief Vliegende Bieb voor iemand anders af te sluiten. Twijfel je, of wil je bespreken of deze dienst iets voor jou is? Neem dan contact met ons op, we bespreken het graag met je.

Wil je meer weten of je aanmelden als vliegende bieb lid? Mail dan naar vliegendebieb@dok.info, bel 015 212 34 50, of gebruik onderstaande knop.

meer info of aanmelden

Wat kost het?

De Vliegende Bieb is gratis! Je hebt wel een DOK Compleet abonnement nodig. Dit kost nog geen €5 per maand, met Delftpas zelfs nog geen €4!

abonnementen

leentermijn

De leentermijn is maximaal 6 weken. Per keer mogen 20 materialen worden geleend.

wat je kunt lenen

  • Romans
  • Informatieve- en hobbyboeken
  • Boeken in grote letters
  • Luisterboeken op cd
  • Informatieve dvd’s (uit de bibliotheekcollectie)