Achter de schermen bij het Kinderjury Feest

Gepubliceerd op: 21 juni 2023 13:25

Op 17 mei 2023 was het Groot Kinderjury Feest bij DOK! Ben je benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe ging? DOK designer Saar vertelt hoe het was om het feest te organiseren.

"Op 17 mei gaven de DOK designers een feest bij OPEN. Het was erg leuk en het trok veel mensen. Ik vond het erg leuk om te organiseren. Eerst snapte ik niet helemaal waarvoor dat feest nou was, maar later begreep ik dat het was vanwege de Kinderjuryprijs 2023. Iedereen mocht van tevoren namelijk stemmen op je favoriete boek uit 2022. Dat was van de landelijke organisatie, maar de DOK designers gingen zelf ook een prijs uitdelen op het feest voor de persoon met de leukste en beste recensie over een boek. De winnaar was Enora en de DOK designers hadden bedacht dat de winnaar 50 euro won. 

Verder waren er nog veel meer leuke dingen op het feest waaronder een speurtocht die ik ging organiseren met een paar andere meiden als hulp. We hadden bedacht dat de speurtocht uit foto's bestond en dat mensen die moesten zoeken in de bieb. Vervolgens verstopten we daar letters en die maakte ik. Het woord met die letters vormde de titel van een boek: De magische halsband. Als je klaar was met de speurtocht kon je grabbelen voor de hoofdprijs: De magische halsband!  

Er waren nog veel meer dingen waar we allemaal omstebeurt in tweetallen stonden. Ik stond als eerste bij de ijskraam waardoor het heel druk was daar en er een hele lange rij stond.  Eigenlijk te lang naar mijn mening, want ik stond heel snel ijs te scheppen en het was echt chaos met z'n tweeën. Misschien de volgende keer met drie mensen en een maximale lengte van de rij. 

Aan het einde gingen we nog even nabespreken en mochten wij de laatste restjes ijs en popcorn eten! Alleen vond ik persoonlijk de popcorn erg droog, misschien de volgende keer er meer zout overheen. 

Verder was het een heel leuk feest, het moet zeker nog vaker gedaan worden!"