De meest geleende boeken van 2022

Gepubliceerd op: 24 januari 2023 09:52

Aan het begin van het nieuwe jaar is het altijd leuk om terug te kijken op het vorige jaar. Welke boeken waren het populairst in 2022? Wij zijn in onze uitleencijfers gedoken om een top vijf te maken van alle categorieën. Hieronder hebben we de populairste boeken van vorig jaar op een rijtje gezet. Heb jij ze allemaal al gelezen?

Top 5 Romans

Eén ding is duidelijk als we naar de uitleencijfers van 2022 kijken: als het over romans gaat, dan spant Lucinda Riley de kroon. Alle vijf boeken in de top 5 zijn van Riley, met De liefdesbrief als populairste titel van het jaar. 

Top 5 Informatieve boeken

In de categorie informatieve boeken was de biografie van prinses Amalia dit jaar het populairst. Ook De meeste mensen deugen uit 2019 haalde opnieuw de top vijf. 

Top 5 Young Adult

Jongeren lazen dit jaar vooral spannende boeken, zoals Boy 7, de Hongerspelen en Kansloos. Ook Arjen Lubach scoorde dit jaar hoog bij onze lezers, en het in 2019 verfilmde De belofte van Pisa was opnieuw populair. 

Top 5 Metropolis

De Waanzinnige Boomhut was dit jaar weer een groot succes onder onze lezers van 9 tot 14 jaar. Verder werden er veel strips gelezen, zoals het dubbel-album van Garfield en de boeken van Dog Man

Top 5 Wegisweg

Onder kinderen tot 9 jaar waren de Zoete Zusjes boeken niet aan te slepen. Ook Bob Popcorn veroverde een plek in de top vijf, en Dolfje Weerwolfje bleek opnieuw een favoriet. 

Top 5 Torteltuin (kleuter)

Coco kan het! was het prentenboek van het jaar 2021, en in 2022 nog steeds razend populair. Verder waren de kleuters helemaal weg van de reeksen Agent en Boef en Boer Boris. 

Top 5 Torteltuin (peuter)

Peuters werden in 2022 het meeste voorgelezen uit de klassiekers: Dikkie Dik, Rupsje Nooitgenoeg en Anna op de boerderij