Delft heeft er twee kampioenen bij! Aniek en Ibrahim door naar regionale ronde Nationale Voorleeswedstrijd 2024

Gepubliceerd op: 29 januari 2024 10:55

Zaterdag 27 januari lazen negen Delftse schoolkampioenen voor in DOK Voorhof voor de titel Delftse Voorleeskampioen én een plek in de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2024. De jury koos Aniek Doorduijn van het Max Havelaarkindcentrum en Ibrahim Ba van basisschool de Regenboog als de beste voorlezers.

Aniek las voor uit Chat&Co. Aniek begon sterk met een mooi intro en maakte goed contact met het publiek tijdens het voorlezen. De jury prees ook haar heldere stem. Ook Ibrahim wist zijn fragment uit Dummie de Mummie mooi te vertellen. Door zijn natuurlijke manier van vertellen en zijn mooie intonatie was het bij de dialogen alsof je ernaast stond in het verhaal. Heel knap gedaan allebei!

De juryleden, bestaande uit kinderboekenschrijvers Annejan Mieras, Maaike Fluitsma en de schrijver van het boek Terra Ultima, en de winnaars van vorig jaar, hadden moeite twee winnaars aan te wijzen. Er werd namelijk door álle kinderen ontzettend goed voorgelezen! Burgemeester Marja van Bijsterveld huldigde de deelnemers. Aniek en Ibrahim gaan door naar de regionale ronde en wie weet zien we ze zelfs terug in de landelijke finale.

De regionale finale wordt gehouden op woensdag 27 maart bij DOK in OPEN, de centrumvestiging van de bibliotheek van Delft.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen voor kinderen uit groep 7 en 8. Scholen doen mee aan de wedstrijd, zodat kinderen op een speelse manier leren dat (voor)lezen leuk en waardevol is.