Elke les een taalles! Kom naar de gratis inspiratie avond

Gepubliceerd op: 15 mei 2024 13:00

De taalvaardigheid en het kennisniveau van onze leerlingen moet veel beter. Wil je weten hoe je taal op een efficiënte en leuke manier integreert in je lessen? Kom dan op donderdag 6 juni naar de live inspiratie avond bij DOK.

Inspiratie avond met Marte Jongbloed

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat we dat kunnen bereiken door taal te integreren met andere vakken. Maar hoe kunnen we daar op een efficiënte, resultaatgerichte en leuke manier voor zorgen? Gastspreker Marte Jongbloed deelt hierover de meest recente inzichten en tips. Na deze inspiratieavond weet je hoe je met aansprekende teksten en korte schrijfopdrachten je zaakvaklessen kunt verrijken en hoe je leerlingen in kortere tijd veel méér kunt bieden, zonder dat het jou veel meer voorbereidingstijd kost. 

Datum 6 juni 2024
Inloop 18.45
Start 19.00 
Einde 21.30 
Locatie DOK in OPEN, De Torteltuin 

Over Marte

Marte Jongbloed heeft de toneelacademie, de pabo en een MA Jeugdliteratuur afgerond. Ze heeft jarenlang lesgegeven in het PO en VO in binnen-en buitenland. Nu werkt ze als docent taaldidactiek en jeugdliteratuur op de academische pabo van de Hogeschool Leiden en ze is kinderboekenschrijfster. Met haar serie over Herre (8+) heeft ze twee keer de Pluim van de Senaat van de Kinderjury gewonnen. Haar historische jeugdromans Gevaarlijk water (over de Watersnoodramp) en Mijn vader in de mottenballen (over de Koude oorlog) worden vaak ingezet in de klas. In september verschijnt haar nieuwste boek Gevangen in de stad, over het Leidens Beleg en Ontzet.  

Aanmelden

DOK organiseert deze avond speciaal voor leerkachten van scholen met een Vindplaats. Meld je aan via onderstaande link. Werk je op andere school en wil je toch graag komen? Neem dan contact met ons op

Meld je aan

Foto Marte: Robert Jan Duyverman Fotografie