Het Cultuurhuis vertelt in DOK Voorhof

Gepubliceerd op: 12 januari 2024 15:46

Sinds december is de nieuwe expositie ‘Cultuurhuis Vertelt’ in DOK Voorhof te zien. De expositie geeft een podium aan de kunstwerken en de verhalen van deelnemers aan de activiteiten bij Cultuurhuis Delft, in de wijken Voorhof en Buiten. In de expositie zie én hoor je echte verhalen van Delftse inwoners.

Verhalen van Delftenaren

De samenwerking tussen Bibliotheek DOK Voorhof en Cultuurhuis Delft geeft een plek aan het werk van Delftenaren. Dit kan textiel of keramiek zijn, maar ook muziek of tekenkunst. Door het jaar heen zal het werk in de expositie steeds wisselen. Achter de kunstwerken die te zien zijn, zitten verhalen die het verdienen om vertelt te worden. Verhalen over grote, maar ook over kleine onderwerpen. Altijd persoonlijk en echt.

Tentoonstelling keramiek

De expositie opent op dinsdag 12 december met een tentoonstelling keramiek, gemaakt door de vrouwen van het Creatief Atelier, één van de activiteitengroepen van Cultuurhuis Delft. Binnen het thema keramiek vereeuwigden zij de afgelopen weken, onder begeleiding van kunstenaar Maaike Kalkhoven, een herinnering in steen. Herinneringen aan een gebeurtenis, ervaring of persoon, uit het verleden of juist uit het nu.

Luister naar de verhalen

Via de koptelefoons, die bij de kunstwerken in de expositie hangen, luister je naar de persoonlijke verhalen van de vrouwen. Je hoort ze met hun eigen stem vertellen over eenzaamheid, vrouwenrechten maar ook over de kleur in jezelf terugvinden en over een grasparkiet. Dat maakt de expositie persoonlijk en dichtbij, eerlijk en echt. Tussen de geschreven verhalen in de bibliotheek, vind je nu ook verhalen om naar te luisteren, ingesproken door Delftenaren zelf. Elk audiobestand duurt ± 3 minuten.

Cultuurhuis Vertelt

De opening van de expositie op 12 december is voor iedereen toegankelijk. Aanmelden is niet nodig. De keramiektentoonstelling is nog te zien tot eind januari, daarna wisselen de kunstwerken en de verhalen. De volgende tentoonstelling heeft het thema Jan Schoonhoven.

Kom je kijken?

De tentoonstelling is te zien bij DOK Voorhof tijdens openingstijden.

Openingstijden