Het Dino programma is bekend!

Gepubliceerd op: 4 juni 2024 15:00

Agenda in de aanslag? Vanaf nu kun je alle activiteiten bekijken rondom de Triceratops in OPEN tentoonstelling!

Bekijk direct het programma

Kom het gratis beleven

Van 5 juli t/m 10 augustus staat er een levensgroot dino-skelet in OPEN. Zomaar tusen de bibliotheekboeken en de muziek- en schilderlokalen. Die móet je komen bekijken, want deze Triceratops verhuist na afoop van de tentoonstelling weer naar Naturalis, waar hij samen met zijn broertjes en zusjes tentoongesteld zal worden. Je kunt gratis bij OPEN naar binnen lopen om de Delftse dino te bewonderen, én je kunt gratis luisteren naar dino-experts, de makers van Boer Boris ontmoeten en meer!

Puzzelen met botten

Tijdens de dino tentoonstelling is er altijd iets te doen in OPEN. Een speurtocht, een verwondertafel, en je kunt zelf een echt skelet in elkaar puzzelen. Even uitpuffen? Dat kan op de grote trap, waar (als er geen andere activiteit op het podium is) je lekker dino-tv kunt kijken. Doe mee met de schrijfwedstrijd of lees het dagboek van een dino.

Dino boeken lenen? Na één week weer terugbrengen

Tijdens de dino-tentoonstelling staan alle dino-boeken in een speciale kast. Zo kun je snel een boek vinden om meer te weten te komen over de triceratops en andere dino's. Je kunt de dino-boeken maximaal één week lenen. Zo blijven ze voor zoveel mogelijk lezers beschikbaar.

Dungeons & Dino's

Heb je wel eens gehoord van Dungeons & Dragons? In dit fantasy spel bedenk jij zelf je karakter en samen met je medespelers breng je jullie eigen verhaal tot leven. Welke reis maken jullie en welke krachten kun je daarbij gebruiken? Tijdens de dino-tentoonstelling wordt er drie keer een 'one-shot workshop' georganiseerd in Dungeons & Dino stijl. Bij elke workshop is er plek voor 5 of 6 spelers. Je kunt je voor één van de 3 one-shots inschrijven, op die manier is er voor iedereen plek!
Lees er meer over via de link hieronder. Aanmelden verplicht, minimum leeftijd 16 jaar.

Ook is er een workshop collaborative storytelling. Hiervoor moet je je ook aanmelden.

Lees meer over Dungeons & Dino's

Boer Boris en Dino-talks

De makers van Boer Boris komen op bezoek! Ted van Lieshout en Philip Hopman komen vertellen over hun nieuwste boek: Boer Boris en de dino. Dat wordt een hele leuke middag! Meer weten over de Triceratops en hoe Naturalis die gevonden en opgegraven heeft? Kom dan luisteren naar één van de dino-talks. De échte dino-experts van Naturalis komen alles vertellen over de kudde Triceratopsen, de botten en nog veel meer.

Lees alles over de Triceratops in OPEN