KUNSTKLIK wordt KLIK

Gepubliceerd op: 20 april 2022 11:08

KLIK is de samenvoeging van KUNSTKLIK en LEESKLIK en is de verbinding tussen cultuur- en taaleducatie, waardoor er een rijk samenhangend aanbod ontstaat voor de hele school.

Vanaf het nieuwe schooljaar start het KLIK-programma, hét vernieuwde cultuur- en taaleducatieprogramma voor alle Delftse basisscholen. Alle leerlingen worden geïnspireerd door een breed aanbod van taal, kunst en cultuur en maken kennis met verschillende culturele instellingen in de stad. Daarnaast kunnen scholen ondersteunende collecties met boeken aanvragen voor het leesonderwijs en de zaakvakken.

Inschrijven voor losse programmaonderdelen hoeft niet meer. KLIK werkt namelijk met een tweejaarlijks programma en een vast aanbod voor alle scholen.

Kunst van het (ver)dwalen

In het nieuwe programma staat de verbeeldingskracht van de Delftse leerling centraal. Het thema is dan ook: 'de kunst van het (ver)dwalen'. Daarmee is het een pleidooi voor openstaan voor het onbekende. Kinderen mogen voor even het gebaande pad verlaten en (ver)dwalen in een wereld vol verhalen.

Basisscholen ontvangen na de meivakantie meer informatie. Heb je nu al vragen? Dat kan via: klikpo@dok.info