Meemaakpodium Vrij Vertelt

Gepubliceerd op: 20 juni 2024 15:15

Ben je nieuwsgierig naar wat Delft zélf voor mooie verhalen te vertellen heeft? Kom dan luisteren en kijken naar verhalen over vrijheid bij DOK, de bibliotheek van Delft!

Jong en oud vertellen

Op zaterdag 29 juni gaan de schijnwerpers aan en worden er verhalen over vrijheid verteld. Je kunt deze verhalen beleven, zien, horen én meemaken door middel van theater, exposities en meer! DOK is bij jong en oud Delft langsgegaan om te praten en te luisteren. De DOK designers, het jeugdpanel van de bibliotheek, hebben bijvoorbeeld samen met de leerlingen van groep 5 van de Rembrandtschool prachtige verhalen verzameld over ‘Vrijheid’. Deze verhalen werden samen met de leerlingen vormgegeven tot een presentatie die te ook zien is tijdens 'Vrij vertelt'.  

Expositie: De Boom van Vrije Vogels

In aanloop naar het DOK Meemaakpodium Vrij Vertelt is er een expositie te zien in OPEN die vrije vogels uit Delft laat zien; mensen die durven te zijn wie ze willen zijn, die veerkracht tonen en die overeind blijven ondanks tegenslagen. Je ziet hier de Boom van Vrije Vogels met quotes en portretten van deze mensen. De expositie is te zien van 24 t/m 29 juni in OPEN (bovenaan de trap). Op zaterdag 29 juni kun je ook zelf een houten vogel beschrijven met een zin, quote of uitspraak over jouw gevoel van vrijheid. 

Kinder-activiteiten op zaterdag 29 juni

Op zaterdagochtend kunnen kinderen (8-12) gratis meedoen aan leuke activiteiten. Er is een tekenworkshop van illustrator Liset Celie, en je kunt je eigen talenten komen ontdekken!

Over het Meemaakpodium

DOK organiseert met medewerking van Canidream en DelftsPeil het Meemaakpodium. Het project is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Delft, het Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds 1818.   

Alle informatie op een rijtje

  • Meemaakpodium Vrij vertelt 
  • Zaterdag 29 juni   
  • 13:30 -16:00 uur OPEN Delft 
  • Vesteplein 100 
  • Toegang: gratis

Meer over het Meemaakpodium