mooie gesprekken bij onze eerste Human Library

Gepubliceerd op: 4 oktober 2021 20:10

Op een regenachtige middag een goed gesprek voeren in een warme, levendige omgeving. Dat kon deze middag bij DOK! Bij deze eerste Delftse Human Library leen je namelijk geen boek maar een écht mens met een verhaal.

een fee met sproeten

Er waren verschillende Delftse boektitels te leen, zoals vegan, ex-verslaafd, transgender man, en Moslima. De middag werd afgetrapt door de Delftse acteur Piet van der Pas. Hij trakteerde ons op een gedicht van ‘Annie M.G.’, waarin hij het publiek meenam in het verhaal over een mislukte Fee met Sproeten. Die eigenlijk helemaal niet mislukt bleek te zijn!

positieve energie

Het initiatief werd enorm door de Delftse bezoekers gewaardeerd. De ‘levende’ collectie is de hele middag uitgeleend geweest en de bezoekers vonden het geen probleem om even op het boek van hun keuze te moeten wachten. 

Een lezer vertelt: “Ik heb bewust twee boeken uitgekozen waarbij ik of juist veel, of juist weinig over het onderwerp wist. Met het boek 'seksueel misbruikt’ heb ik zo'n mooi gesprek gevoerd! Juist omdat ik in mijn leven op geen enkele manier met het onderwerp te maken heb gehad. Bijzonder om te horen op welke manier ze er nu voor heeft gezorgd dat het heel erg goed met haar gaat.  Het boek 'Levenseinde coach’ koos ik omdat ik zelf in mijn leven veel met de dood te maken heb gehad en ik daar van ‘ervaringsdeskundige tot ervaringsdeskundige’ eens over wilde praten. Zij vertelde een verhaal over een familie die ze vanuit een donkere situatie na een overlijden door gesprekken toch veel dichter bij elkaar heeft kunnen brengen.  
Na zulke mooie gesprekken stap ik vol positieve energie de regen weer in.”

meer weten?

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over de Human Library in Delft, of wil je misschien aanmelden als Levend Boek? Stuur dan een mail naar livinglibrary@dok.info