Regionale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd bij DOK in OPEN

Gepubliceerd op: 18 maart 2024 14:15

(Voor)lezen is leuk! Dat bewijzen de 50 Zuid-Hollandse lokale kampioenen van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jonge voorlezers, afkomstig uit de groepen 7 en 8 van de basisschool, wonnen al de ronde op hun school én een van de 50 lokale vervolgrondes in de bibliotheken van Zuid-Holland.

Regionale finale bij DOK

Een van de regionale finales vindt plaats bij DOK in OPEN tijdens een feestelijke voorleesmiddag. De Delftse kampioenen Aniek Doorduijn van het Max Havelaarkindcentrum en Ibrahim Ba van basisschool de Regenboog lezen een fragment voor uit een zelfgekozen boek, aangemoedigd door klasgenoten, vrienden en familie. Een jury van deskundigen bepaalt wie het beste en boeiendst voorleest.

Tussen het voorlezen door is er ook iets te beleven! Theatermeneer Mario Cramer; acteur, cabaretier en entertainer zal er tijdens het juryberaad voor zorgen dat de voorlezers en supporters zich niet vervelen!

Na de regionale finale volgt de provinciale finale die op 10 april 2024 gehouden wordt in de Bibliotheek Rotterdam. De winnaar van de provinciale finale van Zuid-Holland zal onze provincie vertegenwoordigen tijdens de zinderende landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 22 mei 2024 in Utrecht.

Kom je ook?

Wil je erbij zijn? De meeste plekjes zijn gereserveerd voor de supporters van de deelnemers. Meld je aan voor een van de vrije plaatsen!

Info en aanmelden