Vernieuwd kunst- en cultuurprogramma voor het voortgezet onderwijs online!

Gepubliceerd op: 2 juni 2023 14:44

Het primair onderwijs in Delft was al bekend met het kunst- en cultuurprogramma van KLIK. Nu kunnen ook leerlingen in het voortgezet onderwijs kennismaken met wat Delft te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur!

Samen met scholen willen we Delftse leerlingen laten zien dat kunst en cultuur bijdragen aan het zelfvertrouwen van jongeren en dat het ze helpt om hun talenten te ontdekken. Met KLIK, het nieuwe kunst- en cultuurprogramma voor het voortgezet onderwijs in Delft, ontdekken leerlingen wat er aan kunst en cultuur borrelt, bruist en leeft in hun stad. Het is een fantastische manier om allerlei musea, voorstellingen, films, tentoonstellingen en workshops te bezoeken.

Andrea van Schie, projectleider KLIK, is trots op het nieuwe programma: 'Het KLIK-programma helpt leerlingen te groeien en om zich uit te drukken en andermans (gedachte-)wereld te begrijpen. Samen met vele partners hebben we een geweldig nieuw aanbod voor het middelbaar onderwijs in Delft!'

Hoe werkt het?

Samen met de coördinator van KLIK kunnen scholen een programma opstellen met een aanbod dat aansluit op thema's waarmee ze bezig zijn in de klas, in het leerjaar of van de hele school. Het complete aanbod van KLIK voor het voor voortgezet onderwijs is te vinden via de knop onderaan deze pagina.

Partners

Het programma is ontwikkeld door DOK in nauwe samenwerking met culturele instellingen in Delft. Partners zijn Erfgoed Delft, Royal Delft, Museum Paul Tetar van Elven, Theater de Veste, Filmhuis Lumen, Museum Prinsenhof Delft, Kunstcentrum Radius, 38CC, Land Art Delft, Co√∂peratie De VAK, TU Delft-Science Centre, TU Delft-Hortus Botanicus en de vele kunstdocenten die de workshops verzorgen op school of op locatie. 

KLIK VO