Webinar Bekwamer voor de klas: Doelen van een kunstles, waarom en hoe?

Gepubliceerd op: 14 februari 2023 18:56

Bekwamer voor de klas is een reeks webinars speciaal voor zzp-kunstvakdocenten die werken in het basisonderwijs of kunstlessen verzorgen voor kinderen voor in de vrije tijd. Het doel van de bijeenkomsten is bijdragen aan kennis en vaardigheden van kunstdocenten. Het zesde webinar in deze reeks gaat over lesdoelen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Kunstdocenten aan de slag met doelen

Als kunstdocent zie je vaak aan je leerlingen dat jouw lessen aanslaan. Je ziet dat leerlingen een persoonlijke verwerking maken van wat jij aanreikt, en je weet dat wat zij doen belangrijk is. Maar hoe kun je dat ‘weten’ nu vertalen naar ‘doelen’ en ‘leeropbrengsten’? En waarom zou je dat willen, doelen en leeropbrengsten koppelen aan activiteiten?

Het formuleren van lesdoelen en leerdoelen kan je helpen om vrij specifiek te benoemen wat er in jouw lessen gebeurt. Dat is prettig voor jezelf, zo weet je nog beter wat leerlingen opdoen aan vaardigheden en kennis in jouw lessen. Maar ook voor een leraar of andere opdrachtgever is het prettig. Zij weten soms niet zo goed wat de waarde is van een kunstles, en of er wel wat geleerd wordt.

In dit interactieve webinar geeft Moniek Warmer informatie over doelen. Onder haar leiding ga je er ook zelf mee aan de slag. We gaan in op het formuleren van les- en leerdoelen, het stellen van criteria en het evalueren van lesdoelen en criteria. Daarnaast bekijken we ook wat een leerlijn is en wat je daarmee kunt doen.

  • Doelgroep: zzp-kunstdocenten die werken in het primair onderwijs of kunstlessen geven aan groepen kinderen in de vrije tijd.
  • Wanneer: 22 maart 2023
  • Tijd: 16:00 – 18:00
  • Waar: online via Zoom
  • Maximum aantal deelnemers: 30
  • Trainer: Moniek Warmer
  • Kosten: geen
  • Vereist: als je je aanmeldt, gaan we er vanuit dat je erbij bent

Over Moniek Warmer

Moniek Warmer werkt op dit moment bij het landelijk expertisecentrum voor het curriculum, SLO. Ze is daar curriculumontwikkelaar voor kunst in het PO en in de onderbouw van het VO. Moniek heeft lang vanuit een eigen bedrijf lessen en leerlijnen gemaakt voor musea, instellingen en gemeentes. Daarnaast heeft ze ervaring als docent en curriculumontwikkelaar voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs, kunstlerarenonderwijs en het hbo-kunstonderwijs

Vragen? Mail Judith van den Berg op j.vandenberg@dok.info

Bekwamer voor de klas wordt gefinancierd door het Fonds voor Cultuurparticipatie

schrijf je in