Webinar Cultuurhelden: klassenmanagement en het geven van kunstlessen

Gepubliceerd op: 26 mei 2023 10:39

Bekwamer voor de klas is een reeks webinars speciaal voor zzp-kunstdocenten die werken in het basisonderwijs of kunstlessen verzorgen voor kinderen in de vrije tijd. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Met de webinars wil Cultuurhelden bijdragen aan de kennis en vaardigheden van kunstdocenten.

Klassenmanagement

Klassenmanagement, oftewel: de regels en structuur in een klas, en hoe je omgaat met lastige momenten. Als kunstdocent ben je meestal te gast in een klas. Je komt er maar één keer of enkele keren, en je bevindt je in het domein van de leerkracht. Hoe stem je regels af met de leerkracht? Wat is je eigen visie op regels? Wanneer ben je streng en wanneer laat je juist los? Hoe benader je leerlingen die het proces lijken te dwarsbomen met opvallend gedrag? Geef je die juist extra aandacht met bijvoorbeeld een belangrijke taak, of besteed je juist minder aandacht aan opvallend gedrag? Kun je sommige lastige situaties voorkomen? Naar welke situatie streef je eigenlijk in de klas? 

De trainer

De trainer, Dolf van Veen, verzorgde op 9 februari ’23 ook een webinar rond dit onderwerp. Deze reprise gaat nog meer in op de ervaringen en vragen van deelnemende kunstdocenten. De combinatie van theorie en uitwisseling brengt achtergrondkennis en ervaring bij elkaar. 

Algemene informatie

voor wie zzp-kunstdocenten (werkend met kinderen in de ‘primair-onderwijsleeftijd’)
door wie Dolf van Veen
datum Woensdag 28 juni 2023
tijd 16:00 - 18:00 uur
waar online via Zoom of Teams
maximum aantal deelnemers 30
Kosten geen
Vereist als je je aanmeldt, gaan we ervan uit dat je erbij bent

Inschrijven

Schrijf je in voor het webinar

Over Dolf van Veen

Dolf van Veen is hoofd van het NCOJ (Nederlands Centrum Onderwijs & Jeugdzorg) en bijzonder hoogleraar Grootstedelijk Onderwijs en Jeugdbeleid aan de Universiteit van Nottingham. Ondanks deze wetenschappelijke titels staat hij graag met zijn voeten in de klei. Professionalisering van leraren en lerarenopleidingen zijn belangrijke aandachtsgebieden in zijn werk en hij is ervan overtuigd dat onderwijs passender en inclusiever gemaakt kan worden voor ieder kind. 

over Cultuurhelden

Vragen?

Mail Judith van den Berg op j.vandenberg@dok.info

Bekwamer voor de klas wordt gefinancierd door het Fonds voor Cultuurparticipatie