Yuri Matteman nieuwe directeur-bestuurder

Gepubliceerd op: 9 december 2021 15:04

Per 1 februari start Yuri Matteman (46 jaar) als nieuwe directeur-bestuurder van DOK. Hij volgt Margot Nicolaes op, die eerder haar vertrek aankondigde. Momenteel is Yuri Matteman Hoofd Educatieve Ontwikkeling bij Naturalis.

De Raad van Toezicht en de vertegenwoordigers van personeel en de ondernemingsraad van DOK waren unaniem in hun keuze. Marianne van Kalmthout, voorzitter van de Raad van Toezicht, is verheugd met de komst van de nieuwe directeur: 'Yuri heeft een indrukwekkende visie op educatie en ontwikkeling en neemt een breed netwerk mee. We hebben er alle vertrouwen in dat hij met veel energie en ambitie verder zal werken aan DOK.'

Met de komst van Yuri zal DOK afscheid gaan nemen van Margot Nicolaes. Zij heeft ruim elf jaar enthousiast leidinggegeven aan DOK en van de bibliotheek in OPEN en Voorhof aantrekkelijke ontmoetingsplaatsen gemaakt, die middenin de Delftse samenleving staan. Ook heeft onder haar leiding DOK Educatie vorm gekregen: inmiddels biedt DOK naast een educatief aanbod voor taal en cultuureducatie voor het basisonderwijs ook vijftien schoolbibliotheken (Vindplaatsen) waar DOK-specialisten zich inzetten om kinderen hun leesplezier te laten ontdekken.

Over Yuri Matteman
Yuri Matteman (1975) is op dit moment Hoofd Educatieve Ontwikkeling bij Naturalis en voorzitter van 'Verwonder om de hoek', het samenwerkingsverband van 11 gemeenten in Holland Rijnland op het gebied van cultuureducatie. Hiervoor was hij oprichter en algemeen directeur van De Praktijk, een project- en adviesbureau in wetenschapseducatie en -communicatie.