Vacature adviesmedewerker afdeling volwasenen

14 uur per week

Wij zijn DOK

DOK is de openbare bibliotheek van Delft. Wij zijn trots op onze geschiedenis, onze stad en wat we daarin samen met vele partners bereiken. Er werken meer dan 90 enthousiaste collega’s, 200 betrokken vrijwilligers en een pool van circa 40 zzp-kunstdocenten en trainers. Bij beide vestigingen komen jaarlijks zo'n 500.000 bezoekers langs. Bibliotheekleden, Taalmaatjes, krantenlezers en gezelligheidszoekers. Voor studenten en scholieren is de bibliotheek een fijne studieplek.

DOK in OPEN zit in hartje centrum, tegenover het theater en de bioscoop, en deelt het pand met De VAK, het centrum voor de kunsten. Dit zorgt voor een levendige mix van bezoekers, cursisten en medewerkers. OPEN biedt ook plek aan allerlei Delftse organisaties die er bijeenkomsten, lezingen en andere activiteiten organiseren. En daarbovenop vind je in OPEN de lekkerste tosti's en koffie van Delft in het uitnodigende proeflokaal. DOK Voorhof is de buurtvestiging van de bibliotheek met een eigen karakter en publiek. Deze vestiging focust op taal- en basisvaardigheden voor iedereen.

Op basisscholen, middelbare scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven bieden we een variatie aan educatieprogramma’s. We brengen onze liefde voor lezen, kunst en cultuur over via ons workshopaanbod en diverse projecten, gericht op leerlingen en leerkrachten.

Hoe ziet jouw werk eruit?

Als Adviesmedewerker ben je het aanspreekpunt van de afdeling Volwassenen in OPEN. Je zorgt dat de boeken en de rest van de afdeling er netjes uitzien. Ook weet je bezoekers goed door te verwijzen bij vragen. En het belangrijkste: je geeft advies over de collectie. Zo zorg je ervoor dat alle bezoekers met een boek én een glimlach naar huis gaan.

Wat neem je mee?

Onze vijf kernwaarden: innovatief, plezier, samen, nieuwsgierig en daadkracht passen bij jouw persoonlijkheid waardoor jij snel je weg hebt gevonden binnen DOK.

Innovatief je hebt een proactieve, open houding met goede luistervaardigheden. Je bent goed in staat om door te vragen en actief mee te denken. Daarnaast ben je nieuwsgierig naar ontwikkelingen in de bibliotheekbranche en volgt deze. En je weet in te schatten welke ontwikkelingen voor DOK interessant zijn.

Plezier je hebt een positieve, opgewekte uitstraling en een verzorgd uiterlijk, je voelt je verbonden met het werk en met de collega’s en straalt dit ook uit.

Samen je bent communicatief vaardig, je bent in staat informatie te halen en brengen tussen de verschillende afdelingen. Je weet verbinding te leggen tussen de verschillende afdelingen/vestigingen en hoe je deze verbinding kan gebruiken om de service van DOK naar een hoger niveau te brengen.

Nieuwsgierig je bent servicegericht, je vindt het belangrijk dat de bezoekers optimaal geïnformeerd worden over wat DOK te bieden heeft. Daarbij heb je oog voor hun (onuitgesproken) wensen.

Daadkracht je bent stressbestendig, je weet de balans te maken tussen regels en uitzonderingen. Ten slotte durf je initiatief te nemen wanneer dit nodig is.

Ten slotte is het belangrijk dat je beschikbaar bent op: maandag 10.00 tot 14.00 dinsdag: 10.00 tot 18.00 Zaterdag: circa 1x per 4 weken 9.00 tot 17.00 

Hoe kun je reageren? 

Wekt deze vacature interesse bij je op en herken je jezelf in het omschreven profiel? Dan hopen we op een reactie van jou. Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van jouw kwaliteiten en kiezen er daarom voor alle kandidaten dezelfde vragen te laten beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag.  

  1. Wat motiveert jou om op deze functie bij DOK te solliciteren?  
  2. Waaruit blijkt jouw kennis van en passie voor volwassenenliteratuur?  
  3. Waaruit blijkt dat jij goed kunt samenwerken? Noem een concreet voorbeeld.  
  4. Waaruit blijkt dat jij communicatief vaardig bent? Noem een concreet voorbeeld.  
  5. Wat zou jij de bezoekers van de volwassenenafdeling willen meegeven?   

Stuur je antwoorden op de vragen en CV t.a.v. Anouk Vijverberg naar werken@dok.info (uiterlijk 14 juli a.s.). Vermeld in de onderwerpregel dat het gaat over de vacature Adviesmedewerker Volwassenen. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature, neem dan contact op met Edith van Leusden via e.vanleusden@dok.info.