Vacature Community Librarian

24 uur

Wij zijn DOK

DOK is de openbare bibliotheek van Delft. Wij zijn trots op onze historie, onze stad en wat we daarbinnen samen met vele partners bereiken. Er werken bijna 80 enthousiaste collega's samen met meer dan 200 betrokken vrijwilligers. DOK werkt vanuit de overtuiging dat iedereen kan groeien. Daarbij zijn de vijf kernwaarden “inspirerend, plezier, daadkracht, samen en nieuwsgierig” leidend.

Zo herken je ons

Wij zijn DOK, de bibliotheek van Delft. Waar iedereen welkom is en iedereen zich op zijn gemak voelt. Waar je gratis naar binnen loopt en waar altijd wat leuks te doen is. Bij ons kom je elkaar tegen en ontdek je altijd iets nieuws. En dat op verschillende plekken in Delft. Bij DOK is lezen leuk. Maar DOK doet véél meer dan je denkt. Bij ons kun je niet alleen boeken lenen over bijna alles; we helpen je ook graag een stapje verder in onze vestigingen en op alle scholen. Door kunst en cultuur laten we kinderen de wereld ontdekken. Volwassenen helpen we met de Nederlandse taal en digitale vragen. Wij geloven dat iedereen er plezier in heeft om zichzelf te ontwikkelen. Alles wat we doen, doen we samen: met jou en met allerlei partners in Delft. Zo zorgen we er met elkaar voor dat iedereen kan groeien. 

Hoe ziet jouw werk eruit?

Als Community Librarian bouw en versterk je community’s in Delft. Je stimuleert en maakt nieuwe ontmoetingen mogelijk tussen groepen mensen die verbonden worden door gezamenlijke interesses, vragen, belangen of bepaalde thema’s. Denk hierbij aan jonge moeders die meer willen weten over voorlezen, jongeren die iets willen doen met kunst & cultuur of ouderen die meer verbinding willen met de buurt.  

Je activiteiten richten zich in het bijzonder op de wijken Voorhof en Buitenhof, waar onze bibliotheekvestiging staat. Je gaat actief de wijk in en stelt vragen en peilt behoeften door de dialoog op te zoeken. Daarbij houd je je oren en ogen open om meningen, belangen en signalen op te vangen. Hier speel je op in door een juiste koppeling te maken; dus hetgeen wat een community nodig heeft en dat wat de bibliotheek kan bieden. Samen met de uiteenlopende community's, partners en collega’s werk je naar een passende uitvoering zoals activiteiten, bijeenkomsten, trainingen en lezingen.

Ten slotte ben je ook voor 6 uur in de week een vast gezicht op de bibliotheekvloer, in DOK Voorhof.

Wat breng je mee?

Onze kernwaarden: inspirerend, plezier, daadkracht, samen en nieuwsgierig passen bij jouw persoonlijkheid, waardoor je een goed visitekaartje bent binnen en buiten DOK. Je bent een uitstekende netwerker en een verbinder.   Je bent in staat op verschillende niveaus te communiceren en weet alles op begrijpelijke manier over te brengen. Je kunt goed overweg met mensen met diverse achtergronden en hebt kennis van de verschillende doelgroepen. Je bent gewend te werken op hbo-niveau en ervaring in het sociale werkveld is een pré. 

Wat bieden wij jou?

DOK biedt een arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week voor een jaar. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao Openbare Bibliotheken en de functie wordt afhankelijk van kennis en ervaring gewaardeerd in schaal 8 met een maximum van €3.863 bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag en 4% eindejaarsuitkering) op basis van 36 uur.  

Hoe kun je reageren?

Wekt deze vacature je interesse en herken je jezelf in het omschreven profiel? Dan hopen we op een reactie van jou. Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van kwaliteiten en laten daarom alle kandidaten dezelfde vragen beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik voor het beantwoorden van elke vraag maximaal 200 woorden.

  1. Wat motiveert jou om op deze functie bij DOK te solliciteren? 
  2. Waaruit blijkt dat jij wijkbewoners, organisaties en medewerkers weet te enthousiasmeren, informeren en motiveren? Noem een concreet voorbeeld. 
  3. Waaruit blijkt dat je gemakkelijk actief de dialoog op zoekt? Noem een concreet voorbeeld.  
  4. Waaruit blijkt dat je goed kunt verbinden, netwerken en organiseren? Omschrijf een situatie wanneer deze 3 kwaliteiten samenkwamen.  
  5. Als Community Librarian is het belangrijk dat je koppelingen weet te maken tussen verschillende community's en dat wat we kunnen bieden als bibliotheek. Hoe zou je dit aan pakken? 

Stuur je CV en je antwoorden op de vragen t.a.v. Anouk Vijverberg naar werken@dok.info (uiterlijk 15 februari a.s.). Vermeld in de onderwerpregel dat het gaat over de vacature Community Librarian. Heb je inhoudelijke vragen n.a.v. deze vacature stuur dan een mail naar d.vanderwagt@dok.info.

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat.

Kandidaten kunnen rekening houden met de volgende data:
- 1e gespreksronde gepland op: 21 februari a.s.  
- 2e gesprekronde gepland op: 26 februari a.s.  
- Arbeidsvoorwaardengesprek: 28 februari a.s.