Vacature Projectleider Facilitair, ICT & Duurzaamheid

24 uur per week

Wij zijn DOK

DOK is de openbare bibliotheek van Delft. Wij zijn trots op onze historie, onze stad en wat we daarbinnen samen met vele partners bereiken. Er werken bijna 90 enthousiaste collega's samen met meer dan 200 betrokken vrijwilligers. DOK werkt vanuit de overtuiging dat iedereen kan groeien. Daarbij zijn de vijf kernwaarden “inspirerend, plezier, daadkracht, samen en nieuwsgierig” leidend.

Zo herken je ons

Wij zijn DOK, de bibliotheek van Delft. Waar iedereen welkom is en iedereen zich op zijn gemak voelt. Waar je gratis naar binnen loopt en waar altijd wat leuks te doen is. Bij ons kom je elkaar tegen en ontdek je altijd iets nieuws. En dat op verschillende plekken in Delft. Bij DOK is lezen leuk. Maar DOK doet véél meer dan je denkt. Bij ons kun je niet alleen boeken lenen over bijna alles; we helpen je ook graag een stapje verder in onze vestigingen en op alle scholen. Door kunst en cultuur laten we kinderen de wereld ontdekken. Volwassenen helpen we met de Nederlandse taal en digitale vragen. Wij geloven dat iedereen er plezier in heeft om zichzelf te ontwikkelen. Alles wat we doen, doen we samen: met jou en met allerlei partners in Delft. Zo zorgen we er met elkaar voor dat iedereen kan groeien.

Hoe ziet jouw werk eruit?

Als Projectleider houd je je bezig met uiteenlopende projecten. Veel projecten hebben te maken hebben met Facilitair, ICT en Duurzaamheid. Maar er komen ook projecten voorbij die breder gaan dat. Hoe dan ook staan alle projecten in het kader van optimalisatie en bouwen. Denk hierbij aan het verbeteren van de processen rondom veiligheid, Arbo/RI&E, preventie, BHV, apparatuur en systeemgebruik. Maar ook aan inrichting/huisvesting en alles dat schaart onder verduurzaming. Zo willen we Greenkey gecertificeerd blijven, wordt de jeugdafdeling opnieuw ingericht, moeten er nieuwe toiletgroep komen en komt er een Dino naar Delft. Dit zijn enkele voorbeelden van grote en kleine projecten waarmee je je gaat bezighouden.

Als Projectleider werk je nauw samen met de collega’s binnen de Vestigingen, Proeflokaal en medewerkers van De VAK (centrum van de kunsten) en partners, hierdoor weet je wat er speelt waar je opvolgend de doelstellingen en prioriteiten op afstelt.

Wat breng je mee?

Onze kernwaarden: inspirerend, plezier, daadkracht, samen en nieuwsgierig passen bij jouw persoonlijkheid waardoor binnen een no time je weg hebt gevonden binnen DOK. Je bent pragmatisch en een goede luisteraar die oog heeft voor mens en omgeving.

Je hebt minimaal hbo werk en denkniveau en minimaal 2 jaar ervaring in een projectmanagementrol. Ook heb je ruime kennis van facilitair, ICT en duurzaamheid. Je weet huidige processen, structuren en patronen die vertragend of belemmerend werken daadkrachtig aan te pakken en tuigt planmatig nieuwe op. Je bent een doorgewinterde projectleider die voor de troepen uitloopt én anderen weet mee te nemen in de reis. Ten slotte krijg je energie van het feit dat jouw resultaten bijdragen aan het bevorderen van werkplezier, veiligheid en vertrouwen.

Wat bieden wij jou?

DOK is een organisatie waarin iedereen welkom is en zichzelf kan zijn. Als werkgever geloven we er bovendien in dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als taal- en cultuureducatiecentrum van en voor de stad. We streven er dan ook naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Delft rijk is, samen te brengen in het medewerkersbestand van onze bibliotheek.

DOK biedt in de eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week voor een periode van een jaar. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Openbare Bibliotheken en de functie wordt afhankelijk van kennis en ervaring gewaardeerd in schaal 9 € 3.484 tot €4.451 bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag en 4% eindejaarsuitkering) op basis van 36 uur.

Hoe kun je reageren?

Wekt deze vacature interesse bij je op en herken je jezelf in het omschreven profiel? Dan hopen we op een reactie van jou. Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van jouw kwaliteiten en kiezen er daarom voor alle kandidaten dezelfde vragen te laten beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag.

  1. Wat motiveert jou om op deze functie bij DOK te solliciteren?
  2. Waaruit blijkt dat jij pragmatisch en een goede luisteraar bent? Noem een concreet voorbeeld waarbij deze twee eigenschappen van pas zijn gekomen.
  3. Omschrijf een recent afgerond project waar jij trots op bent. Geef hierbij concreet aan wat maakt dat je hier trots op bent.
  4. Als Projectleider werk je nauw samen met de collega’ binnen de Vestigingen, Proeflokaal en medewerkers van De VAK (centrum van de kunsten) en partners, hierdoor weet je wat er speelt waar je opvolgend de doelstellingen en prioriteiten op afstelt. Hoe zou jij de prioriteiten bepalen?
  5. Welke van de 5 DOK kernwaarden past het meest bij jouw persoonlijkheid? Waarom?

Stuur je antwoorden op de vragen en CV (uiterlijk 30 april a.s.) t.a.v. Anouk Vijverberg naar werken@dok.info. Vermeld in de onderwerpregel dat het gaat over de vacature Projectleider Facilitair, ICT & Duurzaamheid.
Heb je inhoudelijke vragen over de vacature, neem dan contact op met Kevin de Kok via: +31 6 14 42 70 22.

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat.