Vacature Teamleider bedrijfsvoering

32 uur

Wij zijn DOK

DOK is de openbare bibliotheek van Delft. Wij zijn trots op onze historie, onze stad en wat we daarbinnen samen met vele partners bereiken. Er werken bijna 90 enthousiaste collega's samen met meer dan 200 betrokken vrijwilligers. DOK werkt vanuit de overtuiging dat iedereen kan groeien. Daarbij zijn de vijf kernwaarden “inspirerend, plezier, daadkracht, samen en nieuwsgierig” leidend.

Zo herken je ons

Wij zijn DOK, de bibliotheek van Delft. Waar iedereen welkom is en iedereen zich op zijn gemak voelt. Waar je gratis naar binnen loopt en waar altijd wat leuks te doen is. Bij ons kom je elkaar tegen en ontdek je altijd iets nieuws. En dat op verschillende plekken in Delft. Bij DOK is lezen leuk. Maar DOK doet véél meer dan je denkt. Bij ons kun je niet alleen boeken lenen over bijna alles; we helpen je ook graag een stapje verder in onze vestigingen en op alle scholen. Door kunst en cultuur laten we kinderen de wereld ontdekken. Volwassenen helpen we met de Nederlandse taal en digitale vragen. Wij geloven dat iedereen er plezier in heeft om zichzelf te ontwikkelen. Alles wat we doen, doen we samen: met jou en met allerlei partners in Delft. Zo zorgen we er met elkaar voor dat iedereen kan groeien.

Hoe ziet jouw werk eruit?

Als Teamleider Bedrijfsvoering ben je de overkoepelde kracht die de regie voert over de ondersteunende teams van DOK; Facilitair, Financiën, HR, ICT en Marketing & Communicatie. Deze teams zijn bij elkaar goed voor 12 werknemers die veel ervaring en specialisme in huis hebben. Jij bent er om hen te coachen, te begeleiden en te ondersteunen waar nodig. Daarbij ben je verantwoordelijk voor de budgetten en het voeren van personeelsgesprekken. Ook ben je onderdeel van het Kernteam, waardoor je meedenkt over het beleid, de verbetering en de vertaling daarvan. Je volgt je de ontwikkelingen in de bibliotheekbranche nauwlettend en durft met vooruitziende blik te schakelen hierop.

Wat breng je mee?

Onze kernwaarden: inspirerend, plezier, daadkracht, samen en nieuwsgierig passen bij jouw persoonlijkheid waardoor binnen een no time je weg hebt gevonden binnen DOK. Je bent pragmatisch en verbindend met oog voor mens en organisatie.

Je hebt minimaal hbo werk en denkniveau en minimaal 2 jaar ervaring als leidinggevende binnen de bedrijfsvoering. Ook heb je affiniteit met ten minste enkele van de inhoudelijke onderwerpen Facilitair, Financiën, HR, ICT en Marketing & Communicatie. Je weet huidige processen, structuren en patronen die vertragend of belemmerend werken daadkrachtig aan te pakken en tuigt planmatig nieuwe op. Tot slot behoort het vertalen van een meerjarenbeleidsplan naar de dagelijkse uitvoering tot jouw talenten.

Wat bieden wij jou?

DOK is een organisatie waarin iedereen welkom is en zichzelf kan zijn. Als werkgever geloven we er bovendien in dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als taal- en cultuureducatiecentrum van en voor de stad. We streven er dan ook naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Delft rijk is, samen te brengen in het medewerkersbestand van onze bibliotheek.

DOK biedt in de eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor 32 uur per week voor een periode van een jaar. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Openbare Bibliotheken en de functie wordt afhankelijk van kennis en ervaring gewaardeerd in schaal 10 € 3.786 tot €4.956 bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag en 4% eindejaarsuitkering) op basis van 36 uur.

Hoe kun je reageren?

Wekt deze vacature interesse bij je op en herken je jezelf in het omschreven profiel? Dan hopen we op een reactie van jou. Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van jouw kwaliteiten en kiezen er daarom voor alle kandidaten dezelfde vragen te laten beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag.

  1. Wat motiveert jou om op deze functie bij DOK te solliciteren?
  2. Hoe omschrijven (oud) collega’s jou als leidinggevende?
  3. Waaruit blijkt dat jij pragmatisch en verbindend bent? Noem een concreet voorbeeld waarbij deze twee eigenschappen van pas zijn gekomen.
  4. Het (uitstekend) kunnen vertalen van een meerjarenbeleidsplan naar de dagelijkse uitvoering is van cruciaal belang binnen de rol van Teamleider Bedrijfsvoering. Noem een concreet voorbeeld waaruit blijkt dat jij hierin uitblinkt.
  5. Welke van de vijf DOK kernwaarden past het meest bij jouw persoonlijkheid? Waarom?

Stuur je antwoorden op de vragen en CV (uiterlijk 30 april a.s.) t.a.v. Anouk Vijverberg naar werken@dok.info. Vermeld in de onderwerpregel dat het gaat over de vacature Teamleider Bedrijfsvoering.
Heb je inhoudelijke vragen over de vacature, neem dan contact op met Kevin de Kok via: +31 6 14 42 70 22.

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Binnen DOK hanteren we de functietitel Teamleider Ondersteunende teams.