Triceratops


Interessant voor jong en oud

Dino-experts vertellen je alles over dino's. Hun verhalen hebben een gek, bijzonder of spannend onderwerp en na hun praatje mag je de expert van alles vragen. De verhalen van Dino Talk zijn leuk voor jong en oud.  

Alle dino-talks op een rij

Dungeons & Dinosaurs

In een prehistorische fantasy setting beleef je een avontuur vol mysterie en geheimen. Gebaseerd op Dungeons & Dragons, een rollenspel waarin je jouw zelfbedachte held speelt.

In deze one-shot gaan jullie op zoek naar de waarheid achter de legendes. Een simpele missie neemt een onverwachte wending wanneer jullie geconfronteerd worden met oude astronomen, verloren technologie en gevaarlijke dinosauriërs. 

Bekijk in de agenda en meld je aan

Live bezoekersaantal OPEN


Van alles te doen

Tijdens de dino-tentoonstelling is er van alles te doen! Doe mee aan de gratis dino-activiteiten die we organiseren. Kom puzzelen in het dinolab en ontdek meer over het leven van heel, heel lang geleden, de natuur en het onderzoek naar dieren en hun skeletten.

Kom meer te weten tijdens een lezing of presentatie door experts van Museum Naturalis, en ontmoet de makers van de boer boris boekjes! Deze komen vertellen over hun nieuwste boek: Boer Boris en de dino.

Lees meer

Kom gratis op bezoek!

DOK en Museum Naturalis maken deze tentoonstelling mogelijk dankzij een bijdrage van de VriendenLoterij. De expositie en het programma met dino-activiteiten en evenementen zijn gratis te bezoeken.

Een unieke ontdekking

Tijdens onderzoek in de Verenigde Staten vonden dino-experts van museum Naturalis vijf skeletten van een Triceratops. Na jaren opgraven en onderzoeken kunnen de dino’s nu door iedereen bekeken worden. En dus kun je deze zomer in vijf Nederlandse bibliotheken oog in oog staan met een echt skelet van een Triceratops.  

Lees alles over de vondst van Naturalis