Cursus Interne cultuurcoordinator

Wil jouw school cultuureducatie een vaste plek geven? Wil jij eraan bijdragen dat leerlingen op een structurele wijze met kunst en cultuur in aanraking komen? Dan is de cursus Interne cultuurcoördinator (icc'er) die Cultuurhelden in schooljaar 2023/2024 zal organiseren iets voor jou!

Tijdens de cursus werk je aan een persoonlijke ontwikkelvraag en maak je een meerjarig cultuurplan dat past bij jouw school. Je wordt opgeleid tot een deskundige icc’er die cultuurbeleid ontwikkelt en de culturele activiteiten coördineert. Ook leer je hoe je het team daarbij kunt betrekken. Als je voldaan hebt aan de kwaliteitscriteria van deze cursus, behaal je het landelijk certificaat voor interne cultuurcoördinator.

Algemene informatie

  • Doelgroep: leerkrachten uit het basisonderwijs
  • Duur: 8 bijeenkomsten van 3 uur, waarvan 1 presentatie op je eigen school  
  • Data: nog niet bekend (schooljaar 2023-2024)
  • Tijd: van 14.30 tot 17.30 uur
  • Locatie: Vakwerkhuis aan de Professor Snijdersstraat 2 in Delft
  • Studielast: 50 uur 
  • Kosten deelname: Cultuurheldscholen € 80,- en niet-Cultuurheldscholen € 400,-

Per school kunnen zich twee leerkrachten inschrijven. In totaal zijn er maximaal 12 deelnemers. Voor thee/koffie en een lekkere koek in de pauze wordt gezorgd!

Lesopbouw

Les 1-3: cultuureducatie op school en de rol(len)* van de icc’er  
Les 4-6: van visie naar zicht op kwaliteit en actie 
Les 7: presentatie van het cultuurplan aan je schoolteam 
Les 8: presentatie en uitreiking certificaten  
 
* Hoe geef je als cultuurcoördinator vorm aan de verschillende rollen en competenties? Lees dit en meer in het LKCA-magazine Cultuurcoördinator NL 2020.

Trainer

Verolique Jacobse is trainer, beeldend kunstenaar en specialist cultuuronderwijs. Ze begon haar carrière in het voortgezet onderwijs als docent tekenen en muziek, maar maakte na ruim tien jaar de overstap naar de kunsteducatiesector. Daar werkte ze o.a. als projectleider, manager en afdelingshoofd. Sinds januari 2021 is ze werkzaam als (freelance)adviseur en trainer voor het programma Cultuurhelden van DOK.

Meer weten?

Wil je meer weten over de inhoud van de cursus? Stuur een mailtje naar trainer Verolique Jacobse via vjacobse@gmail.com