Cultuurhelden


wat is Cultuurhelden

Vol energie werkt Cultuurhelden samen met scholen, kunstvakdocenten en culturele partners. Onze doelen: we helpen scholen met het ontwikkelen en verankeren van cultuureducatie, en we bevorderen de deskundigheid van leerkrachten. Cultuurhelden werkt aan uitdagende cultuureducatie die past bij de mogelijkheden en ambities van een school.

hoe werkt het?

waarom cultuureducatie

Cultuureducatie draagt bij aan de brede ontwikkeling van kinderen en aan de ontwikkeling van hun creatief vermogen: zij leren betekenis geven aan wat ze maken en meemaken, leren communiceren in ‘de taal’ van de kunsten en ze vergroten hun begrip voor cultuur en andere culturen. Kinderen groeien daardoor op tot meer zelfbewuste, kritische en zelfstandige jongvolwassenen met een breed palet aan vaardigheden.

lees meer

toolbox

In de toolbox vind je 'tools' om je kunstles voor te bereiden en te organiseren, zoals ons lesmodel, tips voor kunstlessen, reflectiekaarten en Het Grote Cultuurheldenboek.

naar de toolbox


het creatieve proces

Het creatieve proces in een kunstles: de stappen die een leerling
doorloopt.

het creatieve proces uitgelegd

culturele kaart

Op de Culturele kaart is een selectie te zien van Delfts erfgoed, culturele instellingen, organisaties en musea die aanbod hebben voor het primair onderwijs.

download de Culturele kaart in kleur

download de Culturele kaart in zwart/wit

meer weten

Heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw school? Janneke is projectleider van Cultuurhelden en maakt graag kennis met je.

stuur Janneke een mail


laatste nieuws

 • Cultuurhelden wenst iedereen een gelukkig en cultuurrijk 2023!

  Dat gelukkige en cultuurrijke 2023 realiseren we samen! Samen met de scholen en met alle geweldige kunstvakdocenten, trainers en iedereen met wie we samenwerken.

  20 januari 2023

 • Webinar Bekwamer voor de klas #5: Klassenmanagement (VOL)

  Bekwamer voor de klas is een reeks webinars speciaal voor zzp-kunstvakdocenten die werken in het basisonderwijs of kunstlessen verzorgen voor kinderen voor in de vrije tijd. Deze vijfde webinar gaat over...

  28 november 2022

 • Masterclass PO: Draagvlak creëren voor cultuureducatie

  Alle cultuurcoördinatoren en leerkrachten die zich inzetten voor cultuuronderwijs zijn van harte welkom bij de masterclass ‘Draagvlak creëren voor cultuureducatie’ van DOK Cultuurhelden voor het primair...

  21 november 2022

 • Student in de klas editie 2022

  In de week van 31 oktober t/m 4 november vond de vijfde editie van het project ‘Student in de Klas’ plaats. Student in de Klas is een samenwerkingsproject van de Willem de Kooning Academie (WdKA), DOK...

  9 november 2022

 • wethouder Cultuur maakt kennis met Cultuurhelden

  Wethouder Cultuur Frank van Vliet kwam kennismaken met DOK Cultuurhelden! We hadden de wethouder uitgenodigd om te komen kijken op Cultuurheldschool de Horizon.

  21 oktober 2022

 • Terugblik Cultuurhelden masterclass Co-teaching

  Op donderdag 22 september deden 12 zzp-kunstvakdocenten mee aan de masterclass Co-teaching die werd gegeven door Ben Hekkema. Kunstvakdocenten en leerkrachten die samenwerken, dat gebeurt al heel succesvol...

  4 oktober 2022

meer nieuws

blijf op de hoogte

Voor de nieuwste updates over Cultuurhelden kun je je aanmelden voor de DOK nieuwsbrief voor het primair onderwijs.

meld je aan voor de nieuwsbrief


mede mogelijk gemaakt door