Cultuurhelden


wat is Cultuurhelden

Vol energie werkt Cultuurhelden samen met scholen, kunstvakdocenten en culturele partners. Onze doelen: we helpen scholen met het ontwikkelen en verankeren van cultuureducatie, en we bevorderen de deskundigheid van leerkrachten. Cultuurhelden werkt aan uitdagende cultuureducatie die past bij de mogelijkheden en ambities van een school.

waarom kunst- en cultuureducatie

Kunst- en cultuureducatie draagt bij aan de brede ontwikkeling van kinderen en aan de ontwikkeling van hun creatief vermogen: zij leren betekenis geven aan wat ze maken en meemaken, leren communiceren in ‘de taal’ van de kunsten en het vergroot hun begrip voor cultuur en andere culturen. Kinderen groeien daardoor op tot meer zelfbewuste, kritische en zelfstandige jongvolwassenen met een breed palet aan vaardigheden.

toolbox

In de toolbox vind je 'tools' om je kunstles voor te bereiden en te organiseren, zoals ons lesmodel, tips voor kunstlessen, reflectiekaarten en Het Grote Cultuurheldenboek.


het creatieve proces

Het creatieve proces in een kunstles: de stappen die een leerling
doorloopt.

culturele kaart

Op de Culturele kaart is een selectie te zien van Delfts erfgoed, culturele instellingen, organisaties en musea die aanbod hebben voor het primair onderwijs.

meer weten

Heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw school? Janneke is projectleider van Cultuurhelden en maakt graag kennis met je.


laatste nieuws

blijf op de hoogte

Voor de nieuwste updates over Cultuurhelden kun je je aanmelden voor de DOK nieuwsbrief voor het primair onderwijs.


mede mogelijk gemaakt door