Cultuurhelden


wat is Cultuurhelden

Vol energie werkt Cultuurhelden samen met scholen, kunstvakdocenten en culturele partners aan de ontwikkeling en het verankeren van cultuureducatie in het basisonderwijs en de deskundigheidsbevordering van leerkrachten.

Cultuurhelden legt de nadruk op de weg naar goede cultuureducatie die past bij de mogelijkheden en de ambitie van een school.

toolbox

In de toolbox vind je 'tools' om je kunstles voor te bereiden en te organiseren, zoals onze reflectiekaarten.


laatste nieuws

 • Delftse leerkrachten behalen landelijk cultuurcertificaat

  Negen leerkrachten van Delftse basisscholen zijn dinsdag Interne Cultuurcoördinator geworden. In het Rietveldtheater kregen zij hun certificaat uitgereikt. De nieuwe cultuurcoördinatoren zijn de spil voor...

  21 april 2022

  Bekijk details van Delftse leerkrachten behalen landelijk cultuurcertificaat

 • Webinars Bekwamer voor de klas lees meer

  Werk je als zzp-kunstvakdocent in het basisonderwijs of verzorg je kunstlessen voor kinderen in de vrije tijd? Lees dan verder: wij organiseren een aantal webinars rondom inclusief lesgeven.

  Bekijk details van Webinars Bekwamer voor de klas

 • Kennismaken met Cultuurhelden lees meer

  Vorig jaar zijn vier nieuwe scholen van start gegaan met Cultuurhelden, waaronder de Titus Brandsmaschool. Dit jaar doet ook de Rembrandtschool mee met een kennismakingstraject. Wil jouw school ook meedoen?

  Bekijk details van Kennismaken met Cultuurhelden

blijf op de hoogte

Voor de nieuwste updates over Cultuurhelden kun je je aanmelden voor de DOK nieuwsbrief voor het primair onderwijs.


waarom kunst- en cultuureducatie

Kunst- en cultuureducatie draagt bij aan de brede ontwikkeling van kinderen en aan de ontwikkeling van hun creatief vermogen: zij leren betekenis geven aan wat ze maken en meemaken, leren communiceren in ‘de taal’ van de kunsten en het vergroot hun begrip voor cultuur en andere culturen.

Kinderen groeien daardoor op tot meer zelfbewuste, kritische en zelfstandige jongvolwassenen met een breed palet aan vaardigheden.

meer weten?

Heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw school? Janneke is projectleider van Cultuurhelden en maakt graag kennis met je.


mede mogelijk gemaakt door