Cultuurhelden


Wat is Cultuurhelden

Vol energie werkt Cultuurhelden samen met scholen, kunstvakdocenten en culturele partners. Onze doelen: we helpen scholen met het ontwikkelen en verankeren van cultuureducatie, en we bevorderen de deskundigheid van leerkrachten. Cultuurhelden werkt aan uitdagende cultuureducatie die past bij de mogelijkheden en ambities van een school.

Hoe werkt het?

Waarom cultuureducatie

Cultuureducatie draagt bij aan de brede ontwikkeling van kinderen en aan de ontwikkeling van hun creatief vermogen: zij leren betekenis geven aan wat ze maken en meemaken, leren communiceren in ‘de taal’ van de kunsten en ze vergroten hun begrip voor cultuur en andere culturen. Kinderen groeien daardoor op tot meer zelfbewuste, kritische en zelfstandige jongvolwassenen met een breed palet aan vaardigheden.

Lees meer

Toolbox

In de toolbox vind je 'tools' om je kunstles voor te bereiden en te organiseren, zoals ons lesmodel, tips voor kunstlessen, reflectiekaarten en Het Grote Cultuurheldenboek.

Naar de toolbox


Het creatieve proces

Het creatieve proces in een kunstles: de stappen die een leerling
doorloopt.

Het creatieve proces uitgelegd

Culturele kaart

Op de Culturele kaart is een selectie te zien van Delfts erfgoed, culturele instellingen, organisaties en musea die aanbod hebben voor het primair onderwijs.

Download de Culturele kaart in kleur

Download de Culturele kaart in zwart/wit

Meer weten

Heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw school? Janneke is projectleider van Cultuurhelden en maakt graag kennis met je.

Stuur Janneke een mail


Laatste nieuws

Meer nieuws

Cursussen en webinars

  • Cursus Interne Cultuurcoördinator

    Wil jouw school cultuureducatie een vaste plek geven? Wil jij eraan bijdragen dat leerlingen op een structurele wijze met kunst en cultuur in aanraking komen? Dan is de cursus Interne Cultuurcoördinator...

    19 juni 2023


Blijf op de hoogte

Voor de nieuwste updates over Cultuurhelden kun je je aanmelden voor de DOK nieuwsbrief voor het primair onderwijs.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Mede mogelijk gemaakt door