Cultuurhelden


meld je aan voor onze inspirerende webinars!

Dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 maart organiseren we drie superinteressante webinars voor leerkrachten, educatiemedewerkers en kunstvakdocenten:

 • Cultuureducatie online - hoe doe je dat?
 • Zet reflectie op de kaart!
 • Hoe kijk je met je klas naar beeldende kunst?

Ze duren elk 1,5 uur. Schuif je aan? Inschrijven kan t/m vrijdag 12 maart. 


wat is Cultuurhelden

Vol energie werkt Cultuurhelden samen met scholen, kunstvakdocenten en culturele partners aan de ontwikkeling en het verankeren van cultuureducatie in het basisonderwijs en de deskundigheidsbevordering van leerkrachten.

Cultuurhelden legt de nadruk op de weg naar goede cultuureducatie die past bij de mogelijkheden en de ambitie van een school.

waarom kunst- en cultuureducatie

Kunst- en cultuureducatie draagt bij aan de brede ontwikkeling van kinderen en aan de ontwikkeling van hun creatief vermogen: zij leren betekenis geven aan wat ze maken en meemaken, leren communiceren in ‘de taal’ van de kunsten en het vergroot hun begrip voor cultuur en andere culturen.

Kinderen groeien daardoor op tot meer zelfbewuste, kritische en zelfstandige jongvolwassenen met een breed palet aan vaardigheden.

meer weten?

Heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw school? Janneke is projectleider van Cultuurhelden en maakt graag kennis met je.


laatste nieuws

 • Nieuwe periode Cultuurhelden

  In februari start Cultuurhelden met een nieuwe projectperiode op vijftien basisscholen. Om geïnspireerd aan het nieuwe jaar te beginnen organiseren we in maart bovendien drie superinteressante webinars...

  21 januari 2021

  Bekijk details van Nieuwe periode Cultuurhelden

 • vooruitblik 2021

  11 december 2020

  Bekijk details van vooruitblik 2021

blijf op de hoogte

Voor de nieuwste updates over Cultuurhelden kun je je aanmelden voor de DOK nieuwsbrief voor het primair onderwijs.


mede mogelijk gemaakt door