Cultuurhelden


cursus Interne cultuurcoördinator

Wil jouw school cultuureducatie een vaste plek geven? Wil jij eraan bijdragen dat je leerlingen op een structurele wijze met kunst en cultuur in aanraking komen? Dan is de cursus Interne cultuurcoördinator die georganiseerd wordt door Cultuurhelden wat voor jou! 

reflectiekaarten

Janine en Kim laten je zien hoe je onze reflectiekaarten kunt gebruiken om je leerlingen te coachen tijdens een creatief proces. We delen de tutorial in onze toolbox.
 


wat is Cultuurhelden

Vol energie werkt Cultuurhelden samen met scholen, kunstvakdocenten en culturele partners aan de ontwikkeling en het verankeren van cultuureducatie in het basisonderwijs en de deskundigheidsbevordering van leerkrachten.

Cultuurhelden legt de nadruk op de weg naar goede cultuureducatie die past bij de mogelijkheden en de ambitie van een school.

waarom kunst- en cultuureducatie

Kunst- en cultuureducatie draagt bij aan de brede ontwikkeling van kinderen en aan de ontwikkeling van hun creatief vermogen: zij leren betekenis geven aan wat ze maken en meemaken, leren communiceren in ‘de taal’ van de kunsten en het vergroot hun begrip voor cultuur en andere culturen.

Kinderen groeien daardoor op tot meer zelfbewuste, kritische en zelfstandige jongvolwassenen met een breed palet aan vaardigheden.


meer weten?

Heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw school? Janneke is projectleider van Cultuurhelden en maakt graag kennis met je.

blijf op de hoogte

Voor de nieuwste updates over Cultuurhelden kun je je aanmelden voor de DOK nieuwsbrief voor het primair onderwijs.

laatste nieuws


mede mogelijk gemaakt door