toolbox


reflectiekaarten

Samen met leerkrachten van Delftse basisscholen hebben we reflectiekaarten ontwikkeld waarin vragen worden behandeld die passen bij elke fase van het creatief proces van Cultuurhelden. Met behulp van de kaarten kun je bij iedere fase precies die vragen stellen die leerlingen op speelse wijze bewust maken van hun eigen gedachten en gevoelens, om vervolgens samen tot nieuwe inzichten te komen.

In de tutorial hieronder geven Kim en Janine handige tips hoe je in de klas op speelse wijze met de reflectiekaarten kunt werken. Welke vragen kun je je leerlingen stellen om ze te motiveren, inspireren en aanspreken op hun intrinsieke motivatie, in plaats van zelf met flitsende ideeën te komen?

Het Grote Cultuurheldenboek

Vijf jaar geleden publiceerden wij Het Grote Cultuurheldenboek en nog altijd is het een prachtig boek. Het geeft de sprankelende start van Cultuurhelden weer. Ben je leerkracht en wil je een kunstles gaan geven? Ben je kunstvakdocent op zoek naar inspiratie? Of ben je vanuit een andere hoek geïnteresseerd? Blader eens rond in deze verzameling verhalen en foto's van scholen in Delft. Je vindt er verder ook ideeën voor thema's en lesopzetten, en zelfs een aantal helemaal uitgewerkte lessen.

Cultuurhelden groeit ondertussen verder; op deze Cultuurheldenpagina's vind je de laatste informatie. Wil je meer weten over de werkwijze van Cultuurhelden? Kijk bijvoorbeeld eens bij de Reflectiekaarten!