Klik 1

Programma 2024-2025


groep 1 en 2

Startdatum
23 oktober 2023

Voorlezen met muziek
In deze interactieve schoolvoorstelling ontdekken leerlingen dat overal muziek in zit, zelfs in een verhaal.

Muziekverhaal
Tijdens deze workshop op school maken leerlingen een eigen verhaal. Daarbij gebruiken zij muziek als taal.

groep 3 en 4

Startdatum
2, 3, 6, 7, 9, 10, 13 november 2023 

Filmhuis Lumen
De leerlingen duiken in de wereld van de animatie. In de filmzalen van Lumen zien ze verschillende vormen. 

Animatie
De leerlingen gaan op school aan de slag met bewegend beeld in de workshop animatie.


groep 5 en 6

Startdatum
26 februari 2023

Kunstcentrum Radius, Becoming Other
Kruip in de huid van een andere levensvorm en bekijk de wereld vanuit een ander perspectief! Onder begeleiding van een kunstdocent ontdekken de leerlingen de kunstwerken uit de tentoonstelling 'The Donut Economy'. Samen onderzoeken zij welke invloed de mens op de natuur heeft en gaan zij in gesprek over thema's als massaproductie, plastic soep en milieuvervuiling.

Kids for Climate
Met een beeldende workshop duiken de leerlingen in de wereld van activisme. Welke boodschap hebben de leerlingen zelf? Wat zouden zij graag aan iedereen laten weten?

groep 7 en 8

Startdatum
18 en 19 maart 2024

Theater de Veste, Help! Helokopterouders!
Ken jij ouders die niets aan het toeval overlaten? Die als helikopters boven hun kinderen hangen, klaar om elk mogelijk gevaar goedbedoeld uit de weg te ruimen? Of sturen ze hun kroost juist met twee verschillende sokken naar school, maakt het ze niet uit? Help, Helicopterouders is een actuele en hilarisch familievoorstelling vol interactie voor alle kinderen van Curlingvaders, Tiger Moms, Pizzapapa’s en Loedermoeders. 

En nu zijn wij aan de beurt!
In deze workshop die na de voorstelling plaatsvindt, halen we scènes uit de voorstelling terug. Wat gebeurde er nou precies en op wat voor manier zou je dit kunnen veranderen? De leerlingen leren snel een typetje neer te zetten en daarnaar te handelen. Door korte improvisatie-opdrachten à la De vloer op komen ze tot eigen oplossingen vanuit de kinder- en vanuit de ouderrol. En soms mag dat best om te lachen zijn.