Prinsenhof


  • Disciplines

    Beeldende kunst

  • Doelgroepen

    Bovenbouw vmbo-t, havo en vwo (ckv/kunstvakken)

  • Startdatum

    2024/2025 


Het programma

Maximum aantal leerlingen: 30
Duur activiteit: 2 x 90 minuten
Locatie: Museum Prinsenhof Delft, Sint Agathaplein 1, Delft
Prijs: € 287,50 per klas 
Beschikbare tijden: vanaf 11 september t/m 22 december 2023 is er elke dinsdag en woensdag plek om 10.00-11.30 of 12.30-14.00. Zijn deze dagen echt niet mogelijk? Dan zoeken we graag samen naar een ander geschikt moment.

Museum Prinsenhof Delft biedt een divers aanbod voor een schoolbezoek op alle niveaus. De klas wordt begeleid door een museumdocent of bezoekt zelfstandig het museum. Deze activiteiten sluiten goed aan op de lesstof op school maar kunnen ook lesstof-vervangend zijn. Het is ook mogelijk om een bezoek aan het Prinsenhof te combineren met een rondleiding door Stadsgevangenis Het Steen, De Nieuwe Kerk en/of De Oude Kerk. Ook is er de mogelijkheid om de rondleidingen in een vreemde taal (En/Fra/Du) te boeken. Prettig als je school bijvoorbeeld deelneemt aan een uitwisselingsproject. 

Let op: in januari 2025 sluit het museum voor ongeveer twee jaar de deuren vanwege een grote verbouwing. 

Lees meer over het aanbod van Museum Prinsenhof Delft


Leerdoelen

VO kerndoelen: 1, 4, 6, 36, 37, 40, 43, 50 

Contact

Neem voor vragen over het KLIK programma contact met ons op via e-mail: klikvo@dok.info

over Museum Prinsenhof

Museum Prinsenhof Delft laat zien hoe Delft en Delftenaren met creativiteit en vernuft hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland. Het museum schenkt ruim aandacht aan drie iconische thema’s waaraan Delft zijn nationale betekenis en zijn internationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse Meesters.

ga naar de website