KLIK Voortgezet Onderwijs


hoe werkt KLIK?

Samen met de coördinator van KLIK stel je een cultuurprogramma op, met een aanbod dat aansluit op thema's waarmee je bezig bent in de klas, in jouw leerjaar of zelfs voor de hele school. De inhoud van het KLIK aanbod vind je hieronder. 

contact

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw school of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op via e-mail: klikvo@dok.info

stuur een e-mailKunst en geschiedenis

Museum Prinsenhof Delft

Prinsenhof

In Museum Prinsenhof Delft beleef je de Nederlandse geschiedenis via verhalen over Willem van Oranje, Delfts Blauw, Delftse innovaties en kunst. In het programma 'Delft in beeld' bekijken leerlingen de stad met andere ogen dankzij abstracte kunst.

lees meer

GeschiedenisLokaal

Prinsenhof

Het GeschiedenisLokaal Delft is een online verzamelplaats van lokale historische bronnen. Leerlingen kunnen zelf aan de slag met allerlei archeologische vondsten, oude foto’s en films, monumentale gebouwen en oude archiefstukken.

lees meer

Museum Tetar van Elven

Prinsenhof

Paul Tetar van Elven (1823-1896) was een Delftse kunstenaar, wiens huis en collectie is bewaard. In het programma 'Kopie of Vervalsing?' duiken de leerlingen in zijn unieke verzameling kopieën van oude meesters.

lees meer

Erfgoed

Het slavernijverleden van Delft staat de afgelopen jaren steeds meer in de schijnwerpers. Ook de gemeente Delft heeft inmiddels onderzoek laten doen naar de verwevenheid van de stad en het lot van tot slaafgemaakten.

Lees meer


Kunst en burgerschap

Filmhuis Lumen

Prinsenhof

In onze samenleving zijn bewegende beelden en film dominant aanwezig. Door filmeducatie leren kinderen en jongeren kritischer en creatiever met film om te gaan, waardoor ze beter zijn uitgerust om in onze samenleving te participeren.

lees meer

Expositieruimte 38CC

Prinsenhof

In Expositieruimte 38CC is dit jaar een tentoonstelling in het teken van het slavernijverleden. In het programma 'Wie waren jouw voorouders?' gaan de leerlingen op zoek naar hun eigen wortels, om zo een beeld van hun geschiedenis te vormen.

lees meer


Theater de Veste

Theater de Veste is een eigentijds multidisciplinair stadstheater. Het aanbod varieert van spraakmakend theater tot zinnenprikkelende dans, van het beste cabaret tot innovatieve wetenschappelijke events, zowel nationaal als internationaal. Per seizoen vinden er ruim 250 voorstellingen, evenementen en programma’s plaats.

lees meer

De VAK

De VAK is hèt centrum voor de kunsten in Delft dat zich bezighoudt met amateurkunst en kunsteducatie in Delft en omgeving. Veel kunstdocenten zijn naast het lesgeven ook zelf actief als kunstenaar. 

lees meer


Hal015

HAL015 is een pop-up podium gevestigd in een voormalige fabriekshal in het creatieve Kabeldistrict. Een prachtige ruimte met urban sfeer waar de leerlingen zonder afleiding (en even weg van school) iets nieuws kunnen ervaren.

lees meer


Kunst en natuur, wetenschap en techniek

Kunstcentrum RADIUS

Radius

Kunstcentrum RADIUS is het centrum voor hedendaagse kunst en ecologie. In het programma Mijn Microben en ik ontdekken leerlingen de wondere wereld van de micro-organismen.

lees meer

TU Delft Hortus Botanicus

Hortus Botanicus

In de TU Delft Hortus Botanicus staan planten centraal die op de een of andere manier nuttig zijn voor mens en techniek. In het programma 'Van plant tot kunstwerk' ontdekken leerlingen de rol van planten en hoe ze daar zelf een kunstwerk van kunnen maken.

lees meer

TU Delft Science Centre

TU Delft Science Centre

Hoe kun je wetenschap & technologie leuk en uitdagend maken voor je leerlingen? TU Delft Science Centre is het centrum van wetenschap en technologie, waar leerlingen geïnspireerd worden om zelf een creatieve oplossing te ontwerpen. 

lees meer

Land Art Delft

Land Art Delft

Het beeldenpark van Land Art Delft ligt midden in de polder tussen Delft en Rotterdam. Een verborgen parel in het landschap. In het programma 'Sculpturen onder invloed van wind en weer' krijgen de leerlingen een rondleiding langs de kunstwerken, waarbij ze zien wat voor invloeden wind en weer op de sculpturen hebben

lees meer


partners

Delft heeft een rijke culturele infrastructuur. We werken dan ook intensief samen met Erfgoed Delft, Royal Delft, Museum Paul Tetar van Elven, Theater de Veste, Filmhuis Lumen, Museum Prinsenhof Delft, Kunstcentrum Radius, 38CC, Land Art Delft, Coöperatie De VAK, TU Delft- Science Centre, TU Delft- Hortus Botanicus en vele kunstdocenten die de workshops verzorgen op school of op locatie.

DOK Atelier Delft

Via taal en cultuur ondersteunen we samen met het Delftse culturele netwerk vmbo-leerlingen in hun zoektocht naar identiteit. In het atelier doen we dat door werkvormen uit de wereld van community art in te zetten als middel voor verandering. We richten ons hierbij op leerlingen van vmbo- en praktijkscholen. We sluiten aan bij de beweging ‘gelijke kansen door Cultuureducatie’.

kerndoelen

De programmaonderdelen van KLIK voldoen aan de kerndoelen voor kunstzinnige oriëntatie.

lees meer