digitale Taalvisite, we gaan er voor!

Taalvisite zetten we voort in digitale vorm. De vrijwilligers hebben digitaal contact met de gezinnen en lezen de kinderen voor, praten met de kinderen over wat ze bezighoudt en ze spreken de ouders en geven tips en adviezen voor hun kinderen.  

Ken je kinderen die zo'n digitale Taalvisite goed kunnen gebruiken? Neem contact op met het taalvisiteteam of vraag erna bij school en of VVE-peuterspeelzaal.  

Goed om te weten is dat deze digitale Taalvisite niet in de plaats komt van een eventuele ‘normale’ Taalvisite in schooljaar 2020-2021. Hier maken wij samen met de ouder of verzorger en de vrijwilliger aan het einde van deze periode afspraken over. 

Contact

Heb je vragen of advies nodig? Mail naar taalvisite@dok.info Of bel ons tijdens het telefonisch spreekuur: op dinsdag van 10.00 - 11.00 uur 06-42653191 met Janine Jongen of op woensdag van 14.00 - 15.00 uur 06-42653188 met Ursula Schürch  

Ben je ouder of verzorger en wil je hulp en/of advies van een Taalvisite vrijwilliger of wil je jouw kind aanmelden voor deze digitale Taalvisite? Neem dan contact op met de leerkracht en/of peuterleidster of mail naar taalvisite@dok.info  

meer over Taalvisite

Taal is de sleutel tot succes op school, op de arbeidsmarkt en voor een goede participatie in de maatschappij. Taalvisite biedt deze sleutel. DOK werft en traint vrijwilligers om vijftien weken lang ‘op visite’ te gaan bij een gezin. Zij lezen de kinderen (interactief) voor en ondernemen allerlei taalactiviteiten. Ook de ouders worden gestimuleerd om hun kind te helpen en samen de weg naar DOK te vinden.

Taalvisite is een succesvolle samenwerking tussen de bibliotheek, scholen, peuterspeelzalen en vrijwilligers om taalachterstand bij kinderen te verkleinen en het leesplezier te vergroten.

Wil je meer weten over Taalvisite? Bekijk dan het filmpje of kijk bij de veelgestelde vragen. Vul het formulier in om te reageren of contact met ons op te nemen.

vrijwilligers

Bij Taalvisite helpen vele enthousiaste vrijwilligers kinderen en hun ouders hun taalachterstand te verkleinen. De betrokkenheid van deze vrijwilligers maakt van Taalvisite een groot succes! Benieuwd naar ervaringen van onze vrijwilligers?

Arie Boer stond jaren voor de klas. Sinds een paar jaar zet hij zijn ervaring in als vrijwilliger bij Taalvisite.

startpakket voor bibliotheken

DOK bundelde kennis en ervaring en stelde een praktisch startpakket op, zodat ook collega-bibliotheken eenvoudig Taalvisite kunnen opzetten binnen de eigen gemeente.