welkom bij Taalvisite

Ben je ouder of verzorger en wil je hulp en/of advies van een Taalvisite-vrijwilliger of wil je jouw kind aanmelden voor Taalvisite? Neem dan contact op met de leerkracht of de peuterleidster van de VVE-peuterspeelzaal van jouw kind.  

Voor vragen mail naar taalvisite@dok.info   

meer over Taalvisite

Taal is de sleutel tot succes op school, op de arbeidsmarkt en voor een goede participatie in de maatschappij. Taalvisite biedt deze sleutel. DOK werft en traint vrijwilligers om vijftien weken lang ‘op visite’ te gaan bij een gezin. Zij lezen de kinderen (interactief) voor en ondernemen allerlei taalactiviteiten. Ook de ouders worden gestimuleerd om hun kind te helpen en samen de weg naar DOK te vinden.

Taalvisite is een succesvolle samenwerking tussen de bibliotheek, scholen, peuterspeelzalen en vrijwilligers om taalachterstand bij kinderen te verkleinen en het leesplezier te vergroten.

Wil je meer weten over Taalvisite? Bekijk dan het filmpje of kijk bij de veelgestelde vragen. Vul het formulier in om te reageren of contact met ons op te nemen.

veelgestelde vragen

contact

vrijwilligers

Bij Taalvisite helpen vele enthousiaste vrijwilligers kinderen en hun ouders hun taalachterstand te verkleinen. De betrokkenheid van deze vrijwilligers maakt van Taalvisite een groot succes! Benieuwd naar ervaringen van onze vrijwilligers?

ervaringen vrijwilligers

Arie Boer stond jaren voor de klas. Sinds een paar jaar zet hij zijn ervaring in als vrijwilliger bij Taalvisite.

lees hier zijn verhaal

startpakket voor bibliotheken

DOK bundelde kennis en ervaring en stelde een praktisch startpakket op, zodat ook collega-bibliotheken eenvoudig Taalvisite kunnen opzetten binnen de eigen gemeente.

meer over het startpakket