welkom bij Taalvisite

In het schooljaar 2020-2021 ontmoeten vrijwilligers en gezinnen elkaar bij DOK!   

De Taalvisite vindt nu niet meer bij de gezinnen thuis plaats maar op locatie bij DOK of op een VVE-locatie.  Deze Taalvisite duurt in totaal 45 minuten, de vrijwilliger en de ouder kunnen daarnaast iedere week met elkaar een digitale afspraak (van ongeveer 10 minuten) maken waarin ze elkaar nog even spreken en de ouders tips en adviezen krijgen.  

Ben je ouder of verzorger en wil je hulp en/of advies van een Taalvisite vrijwilliger of wil je jouw kind aanmelden voor Taalvisite? Neem dan contact op met de leerkracht en/of peuterleidster van de VVE-peuterspeelzaal van jouw kind.  

Voor vragen mail naar taalvisite@dok.info   

meer over Taalvisite

Taal is de sleutel tot succes op school, op de arbeidsmarkt en voor een goede participatie in de maatschappij. Taalvisite biedt deze sleutel. DOK werft en traint vrijwilligers om vijftien weken lang ‘op visite’ te gaan bij een gezin. Zij lezen de kinderen (interactief) voor en ondernemen allerlei taalactiviteiten. Ook de ouders worden gestimuleerd om hun kind te helpen en samen de weg naar DOK te vinden.

Taalvisite is een succesvolle samenwerking tussen de bibliotheek, scholen, peuterspeelzalen en vrijwilligers om taalachterstand bij kinderen te verkleinen en het leesplezier te vergroten.

Wil je meer weten over Taalvisite? Bekijk dan het filmpje of kijk bij de veelgestelde vragen. Vul het formulier in om te reageren of contact met ons op te nemen.

vrijwilligers

Bij Taalvisite helpen vele enthousiaste vrijwilligers kinderen en hun ouders hun taalachterstand te verkleinen. De betrokkenheid van deze vrijwilligers maakt van Taalvisite een groot succes! Benieuwd naar ervaringen van onze vrijwilligers?

Arie Boer stond jaren voor de klas. Sinds een paar jaar zet hij zijn ervaring in als vrijwilliger bij Taalvisite.

startpakket voor bibliotheken

DOK bundelde kennis en ervaring en stelde een praktisch startpakket op, zodat ook collega-bibliotheken eenvoudig Taalvisite kunnen opzetten binnen de eigen gemeente.