Jeugd 0-6 jrthuistips

tekenen met je hele lijf

tekenen met je hele lijf

Tekenen met je hele lijf is een opdracht met stoepkrijt en gaat over de motoriek van je lichaam. Over de scharneerpunten zoals je schouder, je ellenboog, pols en vingers. Deze kan je gebruiken om prachtige tekenen mee te maken. Kijk maar eens naar het werk van Heather Hansen.

Schoon blijven is geen optie!

waar is Rintje?

waar is rintje

Ben jij ook zo'n fan van Rintje. Deze lieve, maar eigenwijze hond maakt allemaal avonturen mee. Luister maar naar het verhaal Waar is Rintje? Het wordt voorgezen door Ton Meijer.

knutselen met prentenboeken

Bij de Prentenboek TopTien worden altijd knutseltips gemaakt. Deze zijn nu voor iedereen beschikbaar. Dus, lees het boek voor, zorg voor knutselspullen en ga aan de slag!


dans met papier

Op deze site geeft de choreografe van DADODANS, Gaia Gonelli, opdrachten om net als haar dansers in de voorstelling Papier met papier te gaan dansen. Wat kun je eigenlijk met papier? Kreuken, scheuren, vouwen... Kun je dat ook met je lichaam?

Rietveld thuis theater

Thuis een voorstelling kijken? Dat kan bij het Rietveld thuis theater. Bijvoorbeeld op 20 mei naar Plons, van Renate Moespot voor 4+. Kijk op de kalender voor meer mooie voorstellingen – ook voor volwassenen. 

verhalen verzinnen met Maurits Muis

Overal vind je verhalen. Ook in schilderijen. Ontdek deze verhalen en maak samen met Maurits Muis je eigen verhaal.


lekker lezen

Wil je lekker (voor)lezen maar zit je verlegen om een boek? Geen probleem! Je kan gewoon bij ons lenen. Reserveer je boek via MijnDOK. Of laat je verrassen met een door ons uitgekozen boek. Je kan ook weer bij DOK langskomen.

muziek op schoot

Mis je onze voorleesmomenten? Waarbij wij ook zongen en muziek maakten. Bekijk dan snel de filmpjes van Félice van der Sande en maak er een muzikaal feestje van.

spelen met letters

Spelenderwijs ontdekken kinderen de wereld. Zo kunnen zij ook spelenderwijs letters leren. Is jouw kind al geïnteresseerd in letters? Bekijk dan de leuke activiteiten van Juf Bertine die je makkelijk thuis kunt doen.


DOK leest voor

Mis je onze wekelijkse voorlees-uurtjes bij DOK? Wij ook! En daarom zijn we met een boek voor de camera gekropen om tóch te kunnen voorlezen. Op ons YouTube-kanaal vind je regelmatig nieuwe filmpjes!

de poepfabriek!

Fritz Kahn was een kunstenaar en ontwerper, die het menselijk lichaam als basis voor zijn collages en films gebruikte. Weet je hoe jouw lichaam werkt? Hoe zie jij er van binnen uit? Bekijk het filmpje en maak net als Kahn een kunstwerk van je lijf!

online voorleesfilmpjes

Online zijn veel voorleesfilmpjes te vinden. Leuk en gezellig om samen met je kind te kijken.  Wij hebben een paar van de leukste tips voor je geselecteerd. 


nieuwe boeken

 • Naar bed gaan is gedoe

  Wessel Sandtke

  Een jongetje (ik-persoon) is nog niet van plan om naar bed te gaan. Hij is ineens al zijn knuffels kwijt en wil nog een allerlaatste verhaaltje lezen. Wat vinden zijn ouders daarvan? Prentenboek met vrolijke, kleurrijke illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Naar bed gaan is gedoe

 • Kleed je aan!

  Jane Foster

  Het regent. Kun jij Beer helpen zijn jas en laarzen aan te doen? Kikker wil gaan zwemmen, dus heeft hij zijn duikbril en zwembandjes nodig. En wat trekt Aap aan als hij gaat slapen? Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige kleurenillustraties en beweegbare elementen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kleed je aan!

 • Vormen

  Zie je de zwarte en de witte vierkantjes in het schilderij? Het zijn net lichtjes. En zie je hoe de rondjes van kleur veranderen in het andere schilderij? Vierkant hardkartonnen prentenboek over vormen in vijf schilderijen van beroemde kunstenaars. Met schuifelementen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vormen

 • Mijn magische eenhoorns en prinsessen zoekboek

  Caryad

  Kom je mee naar het land van prinsessen, eenhoorns en bekende sprookjesfiguren? Help je Assepoester haar schoentje te vinden, en zie je de dansende muisjes? Groot hardkartonnen kijk-en zoekboek met kleurrijke illustraties en zoekopdrachten. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mijn magische eenhoorns en prinsessen zoekboek

 • Vriendschap groeit

  Britta Teckentrup

  Boze woorden veroorzaken een barst die steeds groter wordt. Maar moet je zien waar vriendelijkheid zijn toe kan leiden! Met de boom op de linkerpagina gaat het steeds slechter, maar op de rechterpagina wordt hij steeds groter en sterker. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties, kijkgaten en tekst op rijm. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vriendschap groeit

 • Anansi de spin en de gulzige tijger

  Iven Cudogham

  Tijger eet al het eten van de dieren op, dus wil Anansi hem een lesje leren. Iedereen lacht hem uit: dat gaat hem nooit lukken! Vierkant prentenboek met expressieve kleurenillustraties met een navertelling van een Afrikaans volksverhaal. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Anansi de spin en de gulzige tijger

 • Waarom is de lucht blauw?

  Ruth Owen

  Als de zon schijnt, is de lucht blauw. Hoe komt dat eigenlijk? Lees wat moleculen hier mee te maken hebben en wat atmosfeer is. Met kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Waarom is de lucht blauw?

 • De boerderij

  Joséphine Sauvage

  Wat eten koeien? Wat wordt er verbouwd op de akkers? Deze en veel meer vragen over de boerderij worden met veel tekeningen beantwoord. Vierkante uitgave met veel getekende kleurenillustraties en flappen. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De boerderij

 • Samen op weg naar de dierentrein

  Naomi Kefford, Lynne Moore

  Een jongetje (ik-figuur) is een dagje op stap met zijn moeder. Op weg naar de trein sluiten zich allerlei dieren bij hen aan. Daar wacht hen een verrassing! Vierkant hardkartonnen prentenboek met paginagrote, vrolijk gekleurde illustraties. Met halve pagina's en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Samen op weg naar de dierentrein


tips e-books

meer e-books


Voorleeshoek

De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Voor iedere leeftijdscategorie en elk thema een leuk boek.

Bereslim

Digitale prentenboeken met geluid, gebaseerd op bekende kinderverhalen.


BoekStart voor baby's en peuters

Baby's houden van boeken! Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen! Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een brief met een waardebon voor het BoekStartkoffertje en een gratis jeugdabonnement voor onze bibliotheek.

je kind is al lid voor € 16 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels, of spelletjes. Het lidmaatschap kost € 16 per jaar of niets met de Delftpas.

voeden kan hier

DOK is borstvoedingsvriendelijk. In De Torteltuin in DOK Centrum staan twee speciale stoelen waar borstvoeding in gegeven kan worden en waar je wat afgeschermd zit.