Jeugd 0-6 jr


Media Ukkie Dagen

De week van 5 t/m 12 april staat in het teken van de Media Ukkie Dagen! Want hoe klein je ook bent, media speelt een belangrijke rol in de wereld om je heen. Kijk hier voor alle tips en activiteiten!

lees meer

nieuwste boeken

 • Graham Carter De verhalendief

  Sinds een octopus een bibliotheekboek van Olivia heeft gevonden, steelt hij alle boeken van het eiland. Want hij heeft gezien hoe gelukkig mensen worden...

  Gedrukt boek

 • Annemie Vandaele Mijn broertje is bijzonder

  Lise’s bijzondere broertje Thijs is net iets anders dan anderen: hij heeft autisme. Informatief prentenboek voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

 • Virginie De Pauw Piranha van goud

  Goudvis Jesse gaat iedere dag naar school in zijn piranhapakje. Hij wil niet opvallen tussen zijn klasgenoten: de piranha's. Maar op een dag besluit hij...

  Gedrukt boek

 • Tjibbe Veldkamp De bijzondere beer

  Doordat een beer op de lopende band in de speelgoedfabriek even niet oplet, krijgt hij geen armen. Zo wil vast niemand hem hebben. Hij wordt met de andere...

  Gedrukt boek


tips e-books

meer e-books


Voorleeshoek

De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Voor iedere leeftijdscategorie en elk thema een leuk boek.

naar de Voorleeshoek

Bereslim

Digitale prentenboeken met geluid, gebaseerd op bekende kinderverhalen.

naar Bereslim

voorleesagenda


BoekStart voor baby's en peuters

Ben je net mama of papa geworden? Ook voor baby's onder de één jaar is kijken in boekjes en voorlezen leuk, en ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling.

Een gratis jeugdlidmaatschap maak je makkelijk online aan, en bij het ophalen van je DOK-pas krijg je een een BoekStartkoffertje cadeau. Hier zitten leuke boekjes in om samen te bekijken en voor te lezen.

meer over BoekStart

Gratis jeugdabonnement

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels, of spelletjes. Een jeugdlidmaatschap voor jongeren t/m 17 jaar is bij DOK helemaal gratis.  

ik wil lid worden

voeden kan hier

DOK is borstvoedingsvriendelijk. Op De Torteltuin bij DOK in OPEN staan twee speciale stoelen waar borstvoeding in gegeven kan worden en waar je wat afgeschermd zit.