Jeugd 0-6 jrthuistips

dansen met taal 

Wist je dat taal ook kan dansen? Jazeker! Je kunt dansen en spelen met het ritme van Taal, maar ook met bepaalde woorden. Denk maar eens aan ronde woorden als “bol” of “hommel” en puntige woorden als “hik” of “hakketak”. Hieronder staan woorddansopdrachten die je overal zomaar even zelf kunt doen: 

het beste van het beste

Een strontvlieg die poeptechnisch vegetarisch is. Een hen die scharrelt met Harry de haan. Deze en nog veel meer verhalen, rijmpjes en liedjes lees je in het boek Het beste van het beste. Leuk voor jong en oud.

Geen zin om zelf voor te lezen. Zet de cd op en luister samen bijvoorbeeld naar Aart Staartjes, Gerda Havertong of André van Duin. De liedjes zijn ook op Spotify te vinden. 

Dansende voeten

Lekker met verf aan je voeten een spoor dansen? Dat kan gewoon! Zeker buiten als het mooi weer is dans je de mooiste spoorweggetjes. Kun jij ze later nog terugdansen? 


lekker lezen

Wil je lekker (voor)lezen maar zit je verlegen om een boek? Geen probleem! Je kan gewoon bij ons lenen. Reserveer je boek via MijnDOK. Of laat je verrassen met een door ons uitgekozen boek. Je kan ook weer bij DOK langskomen.

muziek op schoot

Mis je onze voorleesmomenten? Waarbij wij ook zongen en muziek maakten. Bekijk dan snel de filmpjes van Félice van der Sande en maak er een muzikaal feestje van.

DOK leest voor

Mis je onze wekelijkse voorlees-uurtjes bij DOK? Wij ook! En daarom zijn we met een boek voor de camera gekropen om tóch te kunnen voorlezen. Op ons YouTube-kanaal vind je regelmatig nieuwe filmpjes!


Waar is Rintje?

Ben jij ook zo'n fan van Rintje. Deze lieve, maar eigenwijze hond maakt allemaal avonturen mee. Luister maar naar het verhaal Waar is Rintje? Het wordt voorgezen door Ton Meijer.

knutselen met prentenboeken

Bij de Prentenboek TopTien worden altijd knutseltips gemaakt. Deze zijn nu voor iedereen beschikbaar. Dus, lees het boek voor, zorg voor knutselspullen en ga aan de slag!

online voorleesfilmpjes

Online zijn veel voorleesfilmpjes te vinden. Leuk en gezellig om samen met je kind te kijken.  Wij hebben een paar van de leukste tips voor je geselecteerd. 


nieuwe boeken

 • Elmer en de verloren schat

  David McKee

  Elmer en Wilbur zijn met drie andere olifanten op ontdekkingsreis in het oerwoud. Dan zien ze ineens een verborgen paleis. Daar moet vast een schat verstopt zijn! De drie olifanten zoeken het hele paleis af. Zullen ze de schat vinden? Vierkant prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Elmer en de verloren schat

 • Gekke Geppie gans

  Petr Horáček

  Geppie Gans wil graag net even anders zijn dan de andere ganzen, maar als ze door een leeuw achterna wordt gezeten, is het juist heel voordelig dat ze zo precies op hen lijkt. Prentenboek met gekleurde illustraties vol beweging. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Gekke Geppie gans

 • Een verrassing voor vader Pluis

  Dick Bruna

  Nijntje vindt haar vader lief. Ze maken vaak leuke uitstapjes: naar de dierentuin, naar de speeltuin, of naar zee als het mooi weer is. En als Nijn verdrietig is, troost haar vader haar altijd. Zo’n lieve vader verdient een verrassing. Hardkartonnen, in vorm gesneden prentenboekje met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een verrassing voor vader Pluis


tips e-books

meer e-books


Voorleeshoek

De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Voor iedere leeftijdscategorie en elk thema een leuk boek.

Bereslim

Digitale prentenboeken met geluid, gebaseerd op bekende kinderverhalen.


BoekStart voor baby's en peuters

Baby's houden van boeken! Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen! Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een brief met een waardebon voor het BoekStartkoffertje en een gratis jeugdabonnement voor onze bibliotheek.

je kind is al lid voor € 16 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels, of spelletjes. Het lidmaatschap kost € 16 per jaar of niets met de Delftpas.

voeden kan hier

DOK is borstvoedingsvriendelijk. In De Torteltuin in DOK Centrum staan twee speciale stoelen waar borstvoeding in gegeven kan worden en waar je wat afgeschermd zit.