Jeugd 0-6 jr


nieuwste boeken

 • Mijn speelgoed

  Xavier Deneux

  Een beertje is blij met zijn fijne speelgoed. Zijn krokodil op wieltjes is echt niet eng, in zijn kasteel is hij de koning en met zijn skateboard springt hij bijna tot de maan. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige gestileerde illustraties in zwart-wit en enkele kleuraccenten. Met glans- en voelelementen. Vanaf ca. 9 maanden.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mijn speelgoed

 • Appel

  Ingela P Arrhenius

  Weet jij waar appels vandaan komen? En weet je welke soorten er zijn, hoe ze groeien en wat je er voor lekkers mee kunt maken? In vorm van een appel gesneden prentenboek van karton geplakt op foam met kleurrijke, eenvoudige illustraties en eenvoudige informatie over appels. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Appel

 • Ik zag twee beren woordjes leren

  Harmen van Straaten

  Kleintje Beer en Buurbeertje verkennen samen o.a. de tuin, speeltuin, de het strand en de dierentuin. Wie weet hoe alles heet? Groot vierkant zoek-en aanwijsboek met grote zachtgekleurde kijkplaten met ruim 400 woordjes. Ook voor NT2 met iets oudere kinderen te gebruiken. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ik zag twee beren woordjes leren

 • Piraten gaan niet naar school!

  Alan MacDonald, Magda Brol

  Piraat Kees woont met zijn familie op een piratenschip. Maar ineens wil Kees naar school. Zijn familie vindt school niks voor piraten, maar Kees wil toch. Als ze horen wat Kees allemaal heeft meegemaakt in de klas van Juf Vlinder, willen ze ook wel eens een kijkje nemen. Prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Piraten gaan niet naar school!

 • Wat een beestenboel!

  Catherine Veitch

  Reis je mee met Aysa en Max naar allerlei leefgebieden? Zo zie je welke dieren er leven in o.a. de woestijn en het bos. Maar let op, in elke plaat staan vijf dingen die er niet thuis horen! Kun jij ze vinden? Zoekboek met kleurrijke illustraties, oplossingen en weetjes over dino's. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wat een beestenboel!

 • De ladder van Toontje

  Elly Machtel

  Toontje wil muzikant worden. Maar dan moet hij eerst noten leren lezen. ’s Nachts komt Toontje terecht in Muziekland. Daar maakt hij kennis met de familie Noot en het notenschrift. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 5 t/m 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De ladder van Toontje

 • Beestenbillen

  Thekla Luitz

  Wat voor billen zal de muis hebben? Als je de bladzijde omslaat, zie je zijn minibilletjes. De giraf laat zijn torenhoge billen zien, de koe haar malse weilandbillen, en de leeuw heeft natuurlijk zeer royale billen. Klein prentenboek met eenvoudige, gestileerde tekeningen van dieren met grappige omschrijvingen van hun billen. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Beestenbillen


tips e-books

meer e-books


Voorleeshoek

De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Voor iedere leeftijdscategorie en elk thema een leuk boek.

Bereslim

Digitale prentenboeken met geluid, gebaseerd op bekende kinderverhalen.

voorleesagenda


BoekStart voor baby's en peuters

Ben je net mama of papa geworden? Met BoekStart kan jij je kindje onder de 1 jaar gratis lid maken van DOK. Dit kan online, en nadat wij je lidmaatschap hebben geactiveerd, kun je direct boekjes reserveren via de site. 

Bij het ophalen van je gereserveerde boekjes krijg je je DOK-pas en een BoekStartkoffertje cadeau. Hier zitten leuke boekjes in om samen te bekijken en voor te lezen.

je kind is al lid voor € 16,50 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels, of spelletjes. Het lidmaatschap kost € 16,50 per jaar of niets met de Delftpas.

voeden kan hier

DOK is borstvoedingsvriendelijk. In De Torteltuin in DOK Centrum staan twee speciale stoelen waar borstvoeding in gegeven kan worden en waar je wat afgeschermd zit.