Jeugd 0-6 jr


thuistips

Digitale Voorleestas

Regelmatig worden er nieuwe prentenboeken met leuke opdrachten gedeeld. Ga samen gezellig met je kindje aan de slag!

online voorstelling

'Jess en Tam zijn buren. Jess kan heel goed zingen en muziek maken, maar Tam kan dit niet... 
Graag zou Tam ook net als Jess iets heel goed willen kunnen, maar wat? Ze wil zo graag laten zien dat ze ook ergens goed in is, dat haar fantasie op hol slaat. Want als zij ook cool is, wil Jess vast wel met haar spelen. Wat kan ze verzinnen om de aandacht van Jess te trekken?' 

Beer is los

Het Teylers Museum heeft een super leuk online prentenboek. In het boek komt een klein katje tot leven: Brammetje. Hij gaat op avontuur in de museumzalen. Ondeugend kietelt hij de brommerige Grottenbeer. Als dat maar goed afloopt...


nieuwe boeken

 • Iedereen telt mee!

  Hollis Kurman

  Reis mee met een gezin dat hun thuis moet verlaten, op zoek naar een veilige plek. Onderweg komen ze overal mensen tegen die hen helpen. Prentenboek met kleurenillustraties en enkele weetjes over vluchtelingen, waarbij geteld wordt van 1 t/m 10. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Iedereen telt mee!

 • Nijntje en Nina

  Dick Bruna

  Nijntje en Nina spelen altijd samen. Ze spelen graag met de bal, houden allebei van tekenen en gaan soms bij elkaar logeren. Zelfs in hun dromen zijn ze elkaars beste vriendinnetjes. Klein, bijna rond, hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 1,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Nijntje en Nina

 • Kleuren

  Roald Dahl

  Leer de kleuren met Roald Dahl: vette roze varkentjes, een prachtige blauwe rolmopsvogel en perfect gepruttelde paarse flitspopper helpen je daarbij. Vierkant hardkartonnen prentenboek met fantasievolle kleurrijke illustraties en één flapje. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kleuren

 • Hoe voel je je, Kleine Tijger?

  ImageBooks Factory, Krista Izelaar

  Wat kijkt Tijger zielig. Is hij soms ziek? Of voelt hij zich bang, verliefd of heel erg slaperig? In vorm gesneden, hardkartonnen prentenboek met kleurrijke tekeningen en tekst op rijm. Door een draaischijf kunnen de ogen van de tijger zes verschillende emoties tonen. Vanaf ca. 2,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Hoe voel je je, Kleine Tijger?


tips e-books

meer e-books


Voorleeshoek

De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Voor iedere leeftijdscategorie en elk thema een leuk boek.

Bereslim

Digitale prentenboeken met geluid, gebaseerd op bekende kinderverhalen.


BoekStart voor baby's en peuters

Ben je net mama of papa geworden? Met BoekStart kan jij je kindje onder de 1 jaar gratis lid maken van DOK. Dit kan online, en nadat wij je lidmaatschap hebben geactiveerd, kun je direct boekjes reserveren via de site. 

Bij het ophalen van je gereserveerde boekjes krijg je je DOK-pas en een BoekStartkoffertje cadeau. Hier zitten leuke boekjes in om samen te bekijken en voor te lezen.

je kind is al lid voor € 16 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels, of spelletjes. Het lidmaatschap kost € 16 per jaar of niets met de Delftpas.

voeden kan hier

DOK is borstvoedingsvriendelijk. In De Torteltuin in DOK Centrum staan twee speciale stoelen waar borstvoeding in gegeven kan worden en waar je wat afgeschermd zit.