Jeugd 0-6 jrnieuwe boeken

 • Een feestje met Rupsje Nooitgenoeg

  Eric Carle

  Het is feest vandaag! Alle dieren hebben iets meegenomen: mooie bloemen, ballonnen en cadeaus. Het bos is prachtig versierd en er staat een taart klaar. Voor wie zou dat allemaal zijn? Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde collages, met glittereffecten en uitslaande pagina. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een feestje met Rupsje Nooitgenoeg

 • Raketwetenschap voor baby’s

  Chris Ferrie

  Stapsgewijs wordt uitgelegd wat lucht doet stijgen en voortbewegen. Kartonboek met gestileerde afbeeldingen in enkele kleuren. Vanaf ca. 2 t/m 6 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Raketwetenschap voor baby’s

 • Het boek is bang

  Vincent Bourgeau, Cédric Ramadier

  Het boek is bang en kan niet slapen. Een muisje vraagt of je het nachtlampje aan wil doen en het boek wat water wil laten drinken. Nu nog een dikke knuffel, dan kan het boek fijn slapen. Doe het maar zachtjes dicht. Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het boek is bang

 • Pomtidom en de prins op het mottige paard

  Kim van Kooten, Noëlle Smit

  Het verwende, eigenwijze prinsesje Pomtidom (7) krijgt bezoek van prins Tobias de Blonde. De vorige keer was hij heel stilletjes, dus Pom denkt dat ze opnieuw de baas kan spelen. Maar Tobias wil alleen spelen met iemand die aardig doet. Oblong prentenboek met grappige, vrolijk gekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Pomtidom en de prins op het mottige paard

 • Hennie de Heks op tuinsafari

  Korky Paul, Valerie Thomas

  Als Hennie de heks en haar kat aan het picknicken zijn in de tuin, ontdekken ze allerlei insecten. Met een toverspreuk verkleint ze zichzelf en de kat. Nu zijn de insecten wel heel groot! Prentenboek met humoristische, gedetailleerde tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Hennie de Heks op tuinsafari

 • Julian is een zeemeermin

  Jessica Love

  Julian raakt helemaal betoverd als hij drie zeemeerminnen op straat ziet lopen. Vanaf dat moment weet hij wat hij wil worden: een zeemeermin! Als hij thuiskomt, gaat Julian zich meteen verkleden. Maar wat vindt zijn oma er eigenlijk van? Oblong prentenboek met uitbundige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Julian is een zeemeermin

 • Dinomachines

  Michael Whaite

  De graafosaurus graaft als een trein en de dinodozer schuift een enorme berg stenen opzij. Dinomachines kunnen graven, boren en walsen maar ook grasmaaien en schoonmaken. En vooral hard brullen! Vierkant prentenboek met humoristische kleurenillustraties van stoere machines en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dinomachines


prentenboek top 10


BoekStart voor baby's en peuters

Baby's houden van boeken! Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen! Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een brief met een waardebon voor het BoekStartkoffertje en een gratis jeugdabonnement voor onze bibliotheek.

je kind is al lid voor € 15,75 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels, of spelletjes. Het lidmaatschap kost € 15,75 per jaar of niets met de Delftpas.

voeden kan hier

DOK is borstvoedingsvriendelijk. In De Torteltuin in DOK Centrum staan twee speciale stoelen waar borstvoeding in gegeven kan worden en waar je wat afgeschermd zit.