Jeugd 0-6 jrnieuwe boeken

 • Het allerleukste voorleesboek van Muis

  Lucy Cousins

  Zes verhalen over Muis en haar vriendjes Kora, Oscar, Eddie en Kees. Muis gaat in bad, maakt limonade en koekjes, doet boodschappen, gaat naar de kermis en ruimt het huis op. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in vrolijke, felle kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het allerleukste voorleesboek van Muis

 • Vrolijke jungle

  Róisín Hahessy

  ’s Ochtends vroeg zijn er al veel geluiden te horen in het oerwoud. En er komen steeds meer dieren bij. ‘s Avonds klinken feestgeluiden want dan speelt de jungleband swingende muziek! Groot hardkartonnen prentenboek met felgekleurde tekeningen, deels rijmende tekst en achttien geluidsknoppen. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vrolijke jungle

 • Alles om je heen heeft een naam

  Yayo Kawamura

  Welke dingen vind je allemaal in huis, en welke in de tuin? Wat wil je later worden en wat vind je lekker? Groot kartonnen aanwijsprentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen van tientallen voorwerpen en figuren, thematisch gerangschikt. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Alles om je heen heeft een naam

 • Basil brult

  Tom Percival

  Basil is de kleinste thuis. Malik, Yasmine en Mo zijn alle drie groter. Daarom zijn veel dingen voor Basil te hoog, te ver of te gevaarlijk en is hij altijd de laaste. Op een dag maakt dat hem zo boos, dat hij in een woedende, brullende tijger verandert. Prentenboek met expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Basil brult

 • Op de bouwplaats

  Doro Göbel

  Een drukke straathoek in de stad en het verwaarloosde pleintje ernaast veranderen in een bouwplaats. Er wordt hard gewerkt met hijskraan, betonmolen en andere machines. Als het bouwen klaar is, is iedereen blij met het nieuwe parkje, café met terras, kleine winkeltjes en fijne speelruimte. Groot hardkartonnen, tekstloos prentenboek met gedetailleerde...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Op de bouwplaats


tips e-books

meer e-books


BoekStart voor baby's en peuters

Baby's houden van boeken! Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen! Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een brief met een waardebon voor het BoekStartkoffertje en een gratis jeugdabonnement voor onze bibliotheek.

je kind is al lid voor € 16 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels, of spelletjes. Het lidmaatschap kost € 16 per jaar of niets met de Delftpas.

voeden kan hier

DOK is borstvoedingsvriendelijk. In De Torteltuin in DOK Centrum staan twee speciale stoelen waar borstvoeding in gegeven kan worden en waar je wat afgeschermd zit.