Jeugd 0-6 jrnieuwe boeken

 • Nijntje op de boerderij

  Dick Bruna

  Nijntje is op de boerderij. Achter het hek ziet ze iets wits en wolligs. Wat zou dat zijn? En wie zit er in het hok, en waar komt dat geluid vandaan? Vierkant, hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties, met kijkgaten en voelelementen. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Nijntje op de boerderij

 • Bobbi naar de speelzaal

  Ingeborg Bijlsma

  Beertje Bobbi gaat naar de peuterspeelzaal. Hij hangt zijn jas op, zwaait naar mama en gaat fijn spelen: verven, met de blokken spelen en zijn vriendjes voorlezen uit een plaatjesboek. En na het drinken mogen ze buiten spelen! Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Bobbi naar de speelzaal

 • Alles gaat slapen want nu is het nacht

  Astrid Lindgren;Marit Törnqvist

  Als de nacht valt, wil een katje nog wat rondzwerven. Hij loopt door bossen, weitjes en velden, waar de veulens, vogels en andere dieren gaan slapen. Soms is nog een enkel kleintje wakker. Dan gaat ook het katje naar huis om zijn bedje op te zoeken. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Alles gaat slapen want nu is het nacht

 • Klein wit visje diep in de zee

  Guido Van Genechten

  Klein wit visje vraagt zich af hoe diep de zee is. De kwalletjes, de goudvis en andere zeedieren waarschuwen hem, maar Klein wit visje gaat steeds dieper. Tot het ineens heel erg koud en donker is. Hoe komt hij nu terug? Prentenboek met kleurrijke collages op een zwarte achtergrond. Vanaf ca. 2,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Klein wit visje diep in de zee

 • Hallo klasje!

  Liesbet Slegers

  Karel gaat naar school. Hij laat zien wat hij meeneemt in zijn tas, wie zijn juf en meester zijn, en welke leuke dingen hij allemaal doet in de klas. Prentenboek met kleine en paginagrote eenvoudige kleurenillustraties in gemengde techniek, met zoekvragen, opdrachten en verhaaltjes. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Hallo klasje!


tips e-books

Meer e-books


BoekStart voor baby's en peuters

Baby's houden van boeken! Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen! Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een brief met een waardebon voor het BoekStartkoffertje en een gratis jeugdabonnement voor onze bibliotheek.

je kind is al lid voor € 15,75 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels, of spelletjes. Het lidmaatschap kost € 15,75 per jaar of niets met de Delftpas.

voeden kan hier

DOK is borstvoedingsvriendelijk. In De Torteltuin in DOK Centrum staan twee speciale stoelen waar borstvoeding in gegeven kan worden en waar je wat afgeschermd zit.