Jeugd 0-6 jr


thuistips

Muziek op Schoot met Felice

Muziek op Schoot komt nu naar jouw huis via Zoom. Geniet samen van de muziek met klappen, trommelen en verrassende spelletjes! Juf Félice speelt op allerlei muziekinstrumenten en laat de mooiste muziek speels tot leven komen.

Elke vrijdag en zaterdagochtend zijn er leuke sessies voor kinderen van 1 t/m 4 jaar. De sessies duren ongeveer 25 á 30 minuten.

online voorstelling

'Jess en Tam zijn buren. Jess kan heel goed zingen en muziek maken, maar Tam kan dit niet... 
Graag zou Tam ook net als Jess iets heel goed willen kunnen, maar wat? Ze wil zo graag laten zien dat ze ook ergens goed in is, dat haar fantasie op hol slaat. Want als zij ook cool is, wil Jess vast wel met haar spelen. Wat kan ze verzinnen om de aandacht van Jess te trekken?' 

een ideaal thuisuitje! 

Podiumkids thuis is hèt nieuwe online platform waar alle mooie, spannende, ontroerende, avontuurlijke, muzikale en te gekke familievoorstellingen te zien zijn. Gewoon thuis vanaf je eigen bank! 

Je kiest een voorstelling en voor €2,99 kun je deze binnen 48 uur zo vaak bekijken als je maar wilt. Het aanbod wordt regelmatig aangevuld en ververst. 


Droombos

Het zijn geen bomen en het zijn geen dieren of een beetje van allebei, maar dan anders… 
“Droombos” van de kunstenaar Eli Content, nodigt je uit tot het gebruiken van je fantasie. 
De filmpjes nemen je mee langs de fantasie van kinderen, geven een indruk van de kunstenaar en tonen mooie muziek in een droombos decor. 
Met tot slot een leuke creatieve opdracht met afvalmaterialen. Welk Droomdier weet jij te bedenken? 

Digitale voorleestas

Regelmatig worden er nieuwe prentenboeken met leuke opdrachten gedeeld. Ga samen gezellig met je kindje aan de slag!

6 gouden voorleestips

Hoe hou je het voorlezen nu echt interessant? En hoelang kan je eigenlijk blijven voorlezen? Anne Heinsbroek en Jennifer Hofstede delen hun gouden voorleestips.


nieuwe boeken

 • Iedereen telt mee!

  Hollis Kurman

  Reis mee met een gezin dat hun thuis moet verlaten, op zoek naar een veilige plek. Onderweg komen ze overal mensen tegen die hen helpen. Prentenboek met kleurenillustraties en enkele weetjes over vluchtelingen, waarbij geteld wordt van 1 t/m 10. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Iedereen telt mee!

 • Nijntje en Nina

  Dick Bruna

  Nijntje en Nina spelen altijd samen. Ze spelen graag met de bal, houden allebei van tekenen en gaan soms bij elkaar logeren. Zelfs in hun dromen zijn ze elkaars beste vriendinnetjes. Klein, bijna rond, hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 1,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Nijntje en Nina

 • Kleuren

  Roald Dahl

  Leer de kleuren met Roald Dahl: vette roze varkentjes, een prachtige blauwe rolmopsvogel en perfect gepruttelde paarse flitspopper helpen je daarbij. Vierkant hardkartonnen prentenboek met fantasievolle kleurrijke illustraties en één flapje. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kleuren

 • Hoe voel je je, Kleine Tijger?

  ImageBooks Factory, Krista Izelaar

  Wat kijkt Tijger zielig. Is hij soms ziek? Of voelt hij zich bang, verliefd of heel erg slaperig? In vorm gesneden, hardkartonnen prentenboek met kleurrijke tekeningen en tekst op rijm. Door een draaischijf kunnen de ogen van de tijger zes verschillende emoties tonen. Vanaf ca. 2,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Hoe voel je je, Kleine Tijger?


tips e-books

meer e-books


Voorleeshoek

De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Voor iedere leeftijdscategorie en elk thema een leuk boek.

Bereslim

Digitale prentenboeken met geluid, gebaseerd op bekende kinderverhalen.


BoekStart voor baby's en peuters

Baby's houden van boeken! Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen! Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een brief met een waardebon voor het BoekStartkoffertje en een gratis jeugdabonnement voor onze bibliotheek.

je kind is al lid voor € 16 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels, of spelletjes. Het lidmaatschap kost € 16 per jaar of niets met de Delftpas.

voeden kan hier

DOK is borstvoedingsvriendelijk. In De Torteltuin in DOK Centrum staan twee speciale stoelen waar borstvoeding in gegeven kan worden en waar je wat afgeschermd zit.