Jeugd 6-9 jr


Pssst... we hebben iets nieuws! Onze eigen podcast!

Benieuwd hoe het is om zelf gedichten te schrijven? Of op een bijzondere sport te zitten? Of hoe je het samen met je moeder overleeft als je vader voor het leger is uitgezonden naar een gevaarlijk land? Je hoort het allemaal in onze spiksplinternieuwe podcast!

lees meer

nieuwste boeken

 • Pepijn Lanen Sneeuwwitje

  De twee bekende sprookjes Sneeuwwitje en Niet de gelaarsde kat en het nieuwe sprookje Vossenjacht worden op eigentijdse wijze en op rijm naverteld. Met veel kleurrijke illustraties en enkele doe-opdrachten. Voorlezen vanaf ca.6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar

  Gedrukt boek

 • Janne Janssen Het kaartje van Guus

  Guus heeft autisme. Op school is niet iedereen meteen even aardig tegen hem, maar samen met Alisa komt hij erachter dat iedereen iets unieks heeft, zelfs de pesters. Vierkant prentenboek over autisme. Vanaf 6 jaar.

  Gedrukt boek

 • Anna Ruhe Een eigenwijze fee

  Wanneer Paula in haar vaders antiekwinkel een kleine fee ontdekt in een oude fles, staat haar leven op z’n kop. De eigenwijze fee Maxi heeft flesarrest. Ze wil dolgraag weer wensfee worden, maar dan moet ze eerst goede daden verrichten. Met veel tekeningen in kleur. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

 • Bibi Dumon Tak Een tijger in je bed

  Wil je meer weten over tijgers? Lees wat ze kunnen, doen en wat ze meemaken. Is alles echt gebeurd? Ja, alles is waar! Met veel illustraties in kleur. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek


tips e-books

Meer e-books


welke lezer ben jij?

Hoe weet je welk boek je het beste kunt kiezen? Om lekker aan het lezen te blijven zijn er deze tiplijsten gemaakt.

Kijk via de link welk leestype jij bent en krijg dan de allerleukste boekentips.

naar de tiplijst

wat is een meeluisterboek?

Meelezen terwijl het verhaal wordt voorgelezen, wie wil dat nu niet? Uitgeverij Kluitman heeft daar iets op bedacht. Meeluisterboeken! Je herkent de boeken aan de stickers op de kaft. Terwijl jij zelf leest wordt er ook aan je voorgelezen. Zelf proberen? Leen dan eens een van de boeken deze serie. 

meer info

Klokhuis

De boeken in de bibliotheek zijn altijd net wat sterker dan in de boekenwinkel. Hoezo is dat? En hoe worden de boeken gemaakt? Tijdens Klokhuis in Doen Ze Dat Zo? zoekt Sosha het uit. 

bekijk aflevering


een werkstuk of spreekbeurt maken

De bibliotheek biedt je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt, ook digitaal. Ingedeeld in thema's zoals de aarde, de mens, de samenleving of dieren en planten en op leeftijd.  Zo is er altijd wel een onderwerp waar jij je werkstuk over wilt maken! En heb je alle informatie bij de hand. Succes!

snel naar hulp bij je werkstuk

DOK designers zijn onze inspiratie

Als DOK designer werk je met ons aan het verder ontwikkelen van de jeugdbibliotheek. Het team bestaat uit zelfverklaarde leesexperts, boekverslinders, stripfanaten, boekverzamelaars, ontwerpers, speurtochtenbakkers, denkers en avonturiers.
Doe je mee?

over de DOK designers

Gratis jeugdabonnement vanaf 1 juli

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels en spelletjes. Vanaf 1 juli is ons jeugdlidmaatschap voor jongeren t/m 17 jaar helemaal gratis. 

ik wil lid worden