Jeugd 6-9 jr


thuistips

proefjes doen

Het Proefjesboek staat vol met.... inderdaad: proefjes. Leuke en spannende proefjes om thuis te doen. Is het boek uitgeleend? Geen ramp! De proefjes staan ook online.

door de ogen van… Jan Schoonhoven

Jan Schoonhoven was een Delftse kunstenaar en postbode die overal structuren, ritmes en herhalingen in zag. Hij maakte daar hele dikke witte abstracte reliëf van. Dat deed hij met karton.

Plunder de papierbak, pak lijm, plakband en schaar en ga lekker aan de slag.

genomineerden van de Kinderjury

Op 24 juni weten we wie de Kinderjury wint. Kan je niet zo lang wachten? Kijk dan alvast wie de genomineerden zijn. Jullie stemmen zijn namelijk geteld.


boekentips

Weet je niet welk boek je moet kiezen. Laat je dan inspireren door andere kinderen! Luister naar hun boekentips op De Waanzinnige Podcast.

theaterlezen

Ga samen met iemand theaterlezen. Op deze site kun je vele theaterleesteksten (vanaf 8 jaar) voor twee personages gratis downloaden.

Tipsy!

Muziekgroep Percossa heeft samen met dansgroep De Dutch Don`t Dance Division en kort filmpje gemaakt waarin ritme en dans helemaal samensmelten. Geniet ervan!lekker lezen

Zin om lekker te lezen maar heb je al je boeken uit? Geen probleem! Je kan gewoon een nieuw boek bij ons lenen. Kom langs of reserveer een boek via MijnDOK.

DOK daagt je uit!

Word jij ook zo vrolijk van TikTok? Maak je zelf filmpjes of kijk je vooral naar filmpjes?  DOK maakt op TikTok natuurlijk boekenfilmpjes @dokleeslol. Laat ons zien op welke plekken jij thuis leest #ikleesthuis, doe een dansje met #boekendans en laat zien hoe leuk lezen is #leeslol.

online voorleesfilmpjes

Even geen zin om zelf te lezen? Gelukkig zijn er online veel voorleesfilmpjes te vinden. Wij hebben een paar van de leukste tips voor je geselecteerd. Ga lekker zitten of liggen, kies een filmpje uit en geniet!


quiz en speel met Oren Open

Oren Open is een initiatief van de Rotterdamse muziekcoalitie. Door middel van quizzen en spelletjes maak je kennis met verschillende muzieksoorten. Leer muziek kennen door de ogen van een rapper en zangeres tot aan een componist of orkestmusicus.

maak het mee vanuit huis!

Bekijk de leukste Jeugdtheatervoorstellingen lekker vanuit je luie stoel. Op de site van de Theaterkrant is er voor elke leeftijd iets te vinden. Hm… wat kijk je vandaag?

geef een woonkamerconcert

Zangexpress wil álle ouders en kinderen in Nederland laten genieten van zelf muziek maken en daarmee positieve energie meegeven. Dus pak jouw instrumenten (pak hagelslag, stok, emmer, bestek...) uit de kast en oefen de beats, de teksten en danspasjes en organiseer zo jullie eigen woonkamerconcert.


nieuwe boeken

 • Daar gaan we!

  Catherine Veitch

  Ga je mee op reis met Aysa en Max? Je leert allerlei voertuigen kennen. Maar let op, in elke plaat staan vijf dingen die er niet thuis horen! Kun jij ze vinden? Zoekboek met kleurrijke illustraties, oplossingen en weetjes over verkeer en vervoer. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Daar gaan we!

 • De zes dienaren

  De koningin heeft haar beeldschone dochter opgesloten in het kasteel. Iedere ridder die om haar hand vraagt, moet dat met zijn leven bekopen. Zal een dappere prins er met hulp van zes dienaren wel in slagen? Groot vierkant prentenboek naar het sprookje van Grimm, met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De zes dienaren

 • Ruimte-telescoop Hubble

  Allan Morey

  Wat is de ruimtetelescoop Hubble en wat doet deze allemaal in de ruimte? Lees van alles over zijn hulpmiddelen en missies. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ruimte-telescoop Hubble

 • Yo-ga je mee?

  Nynke Bos

  Vier voorleesverhalen gebaseerd op de verschillende seizoenen, zijn gecombineerd met yoga-oefeningen. Met vrolijke kleurenillustraties. Voor opvoeders met kinderen van ca. 3 t/m 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Yo-ga je mee?

 • Lego® Harry Potter™

  Zoekplatenboek met elf bekende plekken uit de boeken van Harry Potter, zoals de Wegisweg, de bewegende trappen en de grote zaal van Zweinstein en het Ministerie van Toverkunst. Op elke plaat kunnen gemiddeld bekende figuren en voorwerpen gezocht worden. Met kleurrijke computeranimaties. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Lego® Harry Potter™een werkstuk of spreekbeurt maken

De bibliotheek biedt je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt, ook digitaal. Ingedeeld in thema's zoals de aarde, de mens, de samenleving of dieren en planten en op leeftijd.  Zo is er altijd wel een onderwerp waar jij je werkstuk over wilt maken! En heb je alle informatie bij de hand. Succes!

DOK designers zijn onze inspiratie

Als DOK designer werk je met ons aan het verder ontwikkelen van de jeugdbibliotheek. Het team bestaat uit zelfverklaarde leesexperts, boekverslinders, stripfanaten, boekverzamelaars, ontwerpers, speurtochtenbakkers, denkers en avonturiers.
Doe je mee?

jeugdlid ben je al voor € 16 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels en spelletjes. Het abonnement kost € 16 per jaar of niets met de Delftpas.