Jeugd 6-9 jr


nieuwe boeken

 • Kevin op de vlucht

  Sarah McIntyre, Philip Reeve

  Leslie, de zus van Max, is helemaal wild van de popster Misty Twiggers. Haar manager heeft verdacht veel belangstelling voor Kevin, de vliegende pony van Max. Dan wordt Kevin ontvoerd. Dat laten Max en Leslie niet zomaar gebeuren. Met veel grappige tekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kevin op de vlucht

 • Dit doe je met een schroef

  Nancy Dickmann

  Wat is een schroef en waarvoor worden ze gebruikt? Lees van alles over dit werktuig, dat zwaar werk makkelijker maakt. Over vroeger en nu. Met een proefje, kleurenfoto's en een enkele tekening. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dit doe je met een schroef

 • Pudding Tarzan en andere verhalen

  Ole Lund Kirkegaard

  Iwan, die op school Pudding Tarzan wordt genoemd, wordt vaak gepest. Totdat hij een oud vrouwtje tegenkomt. In de andere drie verhalen beleven Topper die tegenover de haven woont, Albert uit Kannestad en Peer en Maatje in Winderadeel grappige avonturen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Pudding Tarzan en andere verhalen

 • Naar het circus

  Reina Ollivier

  Hoe is het circus ontstaan en wie werken er allemaal? Prentenboek met informatie over het circus, een versje, knutseltips, quiz en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen voor goede lezers vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Naar het circus

 • Wombat & Vos zoeken het gevaar

  Terry Denton

  Stoere durfal Wombat en angstige pechvogel Vos maken een lijst van stoere dingen die ze willen doen. Zo steppen ze van een hoge heuvel af, springen ze met Duivel van de hoge duikplank en willen ze samen in de achtbaan. Zal dat goed gaan? Met veel stripachtige illustraties. Vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wombat & Vos zoeken het gevaar


tips e-books

Meer e-books


een werkstuk of spreekbeurt maken

De bibliotheek biedt je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt, ook digitaal. Ingedeeld in thema's zoals de aarde, de mens, de samenleving of dieren en planten en op leeftijd.  Zo is er altijd wel een onderwerp waar jij je werkstuk over wilt maken! En heb je alle informatie bij de hand. Succes!

DOK designers zijn onze inspiratie

Als DOK designer werk je met ons aan het verder ontwikkelen van de jeugdbibliotheek. Het team bestaat uit zelfverklaarde leesexperts, boekverslinders, stripfanaten, boekverzamelaars, ontwerpers, speurtochtenbakkers, denkers en avonturiers.
Doe je mee?

jeugdlid ben je al voor € 15,75 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels en spelletjes. Het abonnement kost € 15,75 per jaar of niets met de Delftpas.