Jeugd 6-9 jr


thuistips

welke lezer ben jij?

Hoe weet je welk boek je het beste kunt kiezen? Om lekker aan het lezen te blijven zijn er deze tiplijsten gemaakt.

Kijk via de link welk leestype jij bent en krijg dan de allerleukste boekentips. Reserveer de boeken gratis (tijdens de lockdown) bij DOK en zorgen wij dat ze zo snel mogelijk voor je klaarstaan.

wat is een meeluisterboek?

Meelezen terwijl het verhaal wordt voorgelezen, wie wil dat nu niet? Uitgeverij Kluitman heeft daar iets op bedacht. Meeluisterboeken! Je herkent de boeken aan de stickers op de kaft. Terwijl jij zelf leest wordt er ook aan je voorgelezen. Zelf proberen? Leen dan eens een van de boeken deze serie. 

Klokhuis

De boeken in de bibliotheek zijn altijd net wat sterker dan in de boekenwinkel. Hoezo is dat? En hoe worden de boeken gemaakt? Tijdens Klokhuis in Doen Ze Dat Zo? zoekt Sosha het uit. 


nieuwe boeken

 • Wan op de maan

  Nico De Braeckeleer

  Wan woont in de Uf. Hij is duf en wil een spel. Maar Blob wil niet en Sal ook niet. Dus gaat Wan naar de maan. Is daar wel lol? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wan op de maan

 • De Neehoorn

  Marc-Uwe Kling

  In het Hartenwoud wordt op een dag een eenhoorn geboren die niks wil en op alles ‘nee’ zegt. Zijn familie noemt hem de neehoorn. Hij besluit weg te lopen en ontmoet een wasbeer en een prinses die erg op hem lijken. Prentvertelling met grappige kleurenillustraties en tekst, gedeeltelijk op rijm. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De Neehoorn

 • Jungle boek

  Mowgli woont in de jungle. Als Shere Khan de tijger in de jungle verschijnt, willen Mowgli's vrienden Bagheera en Baloe hem naar het mensendorp brengen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Jungle boek

 • Dag drol

  Emanuel Wiemans, Floor Bal

  Hoe maakt je lichaam poep en plas van alles wat je eet en drinkt? Volg de reis van het voedsel via je lichaam, de wc, de riolering en de zuiveringsinstallatie. Met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dag drol

 • Waarom klimt een kat in de gordijnen?

  Nick Crumpton

  Waarom heeft een kat snorharen? Vindt een kat het fijn om geaaid te worden? Allerlei grappige en verrassende weetjes over de kat voor wat betreft gedrag, verzorging, bijgeloof en speciale kenmerken. Met veel kleurrijke illustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Waarom klimt een kat in de gordijnen?

 • Wout Weter en de hond zonder naam

  Vrouwke Klapwijk

  Wout (ik-persoon) weet veel van dieren. Dat kan haast niet anders als je vader dierenarts is en je moeder veearts. In het bos vindt Wout een gewonde hond zonder chip. Wie is de eigenaar? En mag hij de hond houden? Met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wout Weter en de hond zonder naam

 • Ragnar en de walrus

  Gerard van Gemert

  Ragnar en zijn beste vriend Leif verstoppen zich aan boord van het Vikingschip van Ragnars vader. Ragnar wil mee op een echte plundertocht. Maar dan ontdekt hij dat roven en jagen niets voor hem zijn. Hij wil niet dat de moeder van de kleine walrus wordt doodgemaakt. Vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ragnar en de walrus


tips e-books

Meer e-books


een werkstuk of spreekbeurt maken

De bibliotheek biedt je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt, ook digitaal. Ingedeeld in thema's zoals de aarde, de mens, de samenleving of dieren en planten en op leeftijd.  Zo is er altijd wel een onderwerp waar jij je werkstuk over wilt maken! En heb je alle informatie bij de hand. Succes!

DOK designers zijn onze inspiratie

Als DOK designer werk je met ons aan het verder ontwikkelen van de jeugdbibliotheek. Het team bestaat uit zelfverklaarde leesexperts, boekverslinders, stripfanaten, boekverzamelaars, ontwerpers, speurtochtenbakkers, denkers en avonturiers.
Doe je mee?

jeugdlid ben je al voor € 16 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels en spelletjes. Het abonnement kost € 16 per jaar of niets met de Delftpas.