Jeugd 6-9 jr


thuistips

welke lezer ben jij?

Wanneer je niet de deur uit kan op zoek naar nieuwe boeken, hoe weet je dan welke je het beste kunt kiezen? Om toch lekker aan het lezen te blijven zijn er deze tiplijsten gemaakt.

Kijk via de link eerst welk leestype jij bent en krijg vervolgens de allerleukste boekentips. Reserveer de boeken gratis (tijdens de lockdown) bij DOK en zorgen wij dat ze zo snel mogelijk voor je klaarstaan.

alle dichters verzamelen!

De laatste week van januari is de Poëzieweek: een week die in het teken staat van poëzie. Wij zijn benieuwd naar jullie gedichten! Ben je tussen de 6 en 14 jaar en vind je het leuk om mee te doen? Pak je pen, camera of voicerecorder en verras ons.

schattenjacht

Sluit je aan bij de grootste schattenjacht van de wereld!Af en toe een frisse neus halen is heel belangrijk. Maar wat als je dit kunt combineren met een echte schat. Wist je dat er over de hele wereld geocaches zijn verstopt door mensen? Dit zijn vaak kleine kistjes met daarin een kleine verrassing of een log papier. Kun jij alle caches in jouw omgeving vinden? Kom erachter door de gratis app te downloaden.


Jeugdbibliotheek

Je hoeft je niet te vervelen met deze leerzame spelletjes, voorleesfilmpjes, leuke e-books en online lesmateriaal om mee aan de slag te gaan.

DOK daagt je uit!

Word jij ook zo vrolijk van TikTok? Maak je zelf filmpjes of kijk je vooral naar filmpjes?  DOK maakt op TikTok natuurlijk boekenfilmpjes @dokleeslol. Laat ons zien op welke plekken jij thuis leest #ikleesthuis, doe een dansje met #boekendans en laat zien hoe leuk lezen is #leeslol.

anders kijken

Is een leuke avontuurlijke fotografie opdracht die je altijd en overal kunt doen.  Het is namelijk zo, als je eenmaal in de spullen om je heen een gezicht ontdekt dan ga je er steeds meer van zien. Het is een kwestie van ‘anders kijken’. 


nieuwe boeken

 • Wan op de maan

  Nico De Braeckeleer

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wan op de maan

 • De Neehoorn

  Marc-Uwe Kling

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De Neehoorn

 • Jungle boek

  Mowgli woont in de jungle. Als Shere Khan de tijger in de jungle verschijnt, willen Mowgli's vrienden Bagheera en Baloe hem naar het mensendorp brengen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Jungle boek

 • Dag drol

  Emanuel Wiemans, Floor Bal

  Hoe maakt je lichaam poep en plas van alles wat je eet en drinkt? Volg de reis van het voedsel via je lichaam, de wc, de riolering en de zuiveringsinstallatie. Met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dag drol

 • Waarom klimt een kat in de gordijnen?

  Nick Crumpton

  Waarom heeft een kat snorharen? Vindt een kat het fijn om geaaid te worden? Allerlei grappige en verrassende weetjes over de kat voor wat betreft gedrag, verzorging, bijgeloof en speciale kenmerken. Met veel kleurrijke illustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Waarom klimt een kat in de gordijnen?

 • Wout Weter en de hond zonder naam

  Vrouwke Klapwijk

  Wout (ik-persoon) weet veel van dieren. Dat kan haast niet anders als je vader dierenarts is en je moeder veearts. In het bos vindt Wout een gewonde hond zonder chip. Wie is de eigenaar? En mag hij de hond houden? Met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wout Weter en de hond zonder naam

 • Ragnar en de walrus

  Gerard van Gemert

  Ragnar en zijn beste vriend Leif verstoppen zich aan boord van het Vikingschip van Ragnars vader. Ragnar wil mee op een echte plundertocht. Maar dan ontdekt hij dat roven en jagen niets voor hem zijn. Hij wil niet dat de moeder van de kleine walrus wordt doodgemaakt. Vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ragnar en de walrus


tips e-books

Meer e-books


een werkstuk of spreekbeurt maken

De bibliotheek biedt je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt, ook digitaal. Ingedeeld in thema's zoals de aarde, de mens, de samenleving of dieren en planten en op leeftijd.  Zo is er altijd wel een onderwerp waar jij je werkstuk over wilt maken! En heb je alle informatie bij de hand. Succes!

DOK designers zijn onze inspiratie

Als DOK designer werk je met ons aan het verder ontwikkelen van de jeugdbibliotheek. Het team bestaat uit zelfverklaarde leesexperts, boekverslinders, stripfanaten, boekverzamelaars, ontwerpers, speurtochtenbakkers, denkers en avonturiers.
Doe je mee?

jeugdlid ben je al voor € 16 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels en spelletjes. Het abonnement kost € 16 per jaar of niets met de Delftpas.