Jeugd 6-9 jr


nieuwe boeken

 • Titanen

  Théo Guignard

  Ken je deze tien bijzondere reuzen? De computertitaan heeft een fantastisch geheugen, de kantoortitaan bestaat uit gestapelde gebouwen en de labyrinttitaan is gebouwd van doolhoven met ronddwalende mensen. De twee tekeningen van elke titaan lijken hetzelfde, maar toch zijn er steeds zeven verschillen. Groot prentenboek met zoekplaten in kleur. Vanaf...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Titanen

 • De belangrijke encyclopedie van alle dino's

  Hadden alle dinosaurussen schubben? Hoe leefden ze en waarom zijn ze uitgestorven? Naast dit soort dinoweetjes zijn 56 soorten beschreven. Met veel levensechte kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De belangrijke encyclopedie van alle dino's

 • Sammie en opa

  Enne Koens

  De 9-jarige Sam (ik-figuur) woont vier dagen in de week bij zijn grootvader, omdat zijn moeder moet werken en hij geen vader heeft. Dan gaat opa dood en moet Sam zijn stoere verhalen voor altijd missen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Sammie en opa

 • De kleine zeemeermin

  Martine Letterie, Els Vermeltfoort

  Prentenboek met een bewerking van het bekende sprookje waarin ook figuren uit andere sprookjes voorkomen. Met paginagrote illustraties in zeekleuren. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De kleine zeemeermin

 • Feest op school

  Rebecca Elliott

  Uiltje Emma heeft een geweldig idee: een groot lentefeest op school! Het is veel werk en er kan ook van alls mis gaan. Zal het toch een succes worden? Verhaal in dagboekvorm. Met veel grappige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Feest op school

 • Agent Weasel and the Fiendish Fox Gang

  Nick East

  In Woodland hebben de bewoners last van een bende vossen. Agent Weasel is superspion en moet samen met zijn maatje, slaapmuis Doorkins, een einde maken aan de overlast. Met veel grappige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Agent Weasel and the Fiendish Fox Gangeen werkstuk of spreekbeurt maken

De bibliotheek biedt je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt, ook digitaal. Ingedeeld in thema's zoals de aarde, de mens, de samenleving of dieren en planten en op leeftijd.  Zo is er altijd wel een onderwerp waar jij je werkstuk over wilt maken! En heb je alle informatie bij de hand. Succes!

DOK designers zijn onze inspiratie

Als DOK designer werk je met ons aan het verder ontwikkelen van de jeugdbibliotheek. Het team bestaat uit zelfverklaarde leesexperts, boekverslinders, stripfanaten, boekverzamelaars, ontwerpers, speurtochtenbakkers, denkers en avonturiers.
Doe je mee?

jeugdlid ben je al voor € 15,75 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels en spelletjes. Het abonnement kost € 15,75 per jaar of niets met de Delftpas.