Jeugd 6-9 jr


nieuwe boeken

 • Het grote dierendorpje boek

  Gitte Spee

  Schaap weet niet wat ze aan moet trekken en Olifant wordt gepest. Zo'n 25 liedjes of rijmpjes en drie verhalen over elk dier in het dorp. Te beluisteren via o.a. een QR-code. Met paginagrote vrolijke illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het grote dierendorpje boek

 • Het magische 1-minuut verhalenboek

  Negentig voorleesverhalen over de bekende Disney-prinsessen Ariel, Doornroosje, Jasmine, Assepoester. Belle, Rapunzel, Tiana, Sneeuwwitje en Mulan. Met kleurenillustraties gebaseerd op de animatiefilms. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het magische 1-minuut verhalenboek

 • Orsippus en de klas van meester Ollie

  Kristine Groenhart

  Meester Ollie is de nieuwe meester van groep zes. Hij wil dat zijn klas elke dag een kwartiertje gaat hardlopen. Gelukkig krijgt hij hulp van een hardloper uit de Griekse Oudheid: Orsippus. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Orsippus en de klas van meester Ollie

 • Magie om middernacht

  Lindsey Kelk

  Aster ontdekt dat haar hond Vonk kan praten en dat zijzelf magische krachten heeft. Ze kan zelfs wensen in vervulling laten gaan. Misschien kan ze dan ook naar het koninklijke bal, net als haar stiefzusters? Grappige bewerking van het sprookje van Assepoester. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Magie om middernacht

 • Verborgen avonturen

  Lara Hawthorne

  Zoek allerlei dieren, voorwerpen en nog veel meer in kleurrijke zoekplaten van o.a. de graftombe van Toetachamon, een wrak op de oceaanbodem, het leven in de jungle en de ruimte. Met het bijgaande plastic lensje lukt dat nog veel beter! Bij elk dier enz. staat een leuk weetje. Vanaf ca. 6 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Verborgen avontureneen werkstuk of spreekbeurt maken

De bibliotheek biedt je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt, ook digitaal. Ingedeeld in thema's zoals de aarde, de mens, de samenleving of dieren en planten en op leeftijd.  Zo is er altijd wel een onderwerp waar jij je werkstuk over wilt maken! En heb je alle informatie bij de hand. Succes!

DOK designers zijn onze inspiratie

Als DOK designer werk je met ons aan het verder ontwikkelen van de jeugdbibliotheek. Het team bestaat uit zelfverklaarde leesexperts, boekverslinders, stripfanaten, boekverzamelaars, ontwerpers, speurtochtenbakkers, denkers en avonturiers.
Doe je mee?

jeugdlid ben je al voor € 16 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels en spelletjes. Het abonnement kost € 16 per jaar of niets met de Delftpas.