Jeugd 6-9 jr


thuistips

muziek met een boek

Pak een boek en... maak er muziek mee? JA! Freek neemt je stap voor stap mee en maakt samen met jou een ritmisch muziekstuk met een boek.  

Vakantielezen

Tijdens Vakantielezen ga je op schattenjacht. Door de opdrachten te doen kan je alle schatten verzamelen. 

Heb je alle schatten gevonden en de stickers opgehaald? Dan maak je kans op leuke prijzen! Maak een foto van je landkaart en stuur deze op!

maak een gedicht

Woesj! heeft een les over het maken van een gedicht opgenomen als sounscloud. Luister en denk mee en maak zo je eigen mooie gedicht. 


proefjes doen

Het Proefjesboek staat vol met.... inderdaad: proefjes. Leuke en spannende proefjes om thuis te doen. Is het boek uitgeleend? Geen ramp! De proefjes staan ook online.

door de ogen van… Jan Schoonhoven

Jan Schoonhoven was een Delftse kunstenaar en postbode die overal structuren, ritmes en herhalingen in zag. Hij maakte daar hele dikke witte abstracte reliëf van. Dat deed hij met karton.

Plunder de papierbak, pak lijm, plakband en schaar en ga lekker aan de slag.


boekentips

Weet je niet welk boek je moet kiezen. Laat je dan inspireren door andere kinderen! Luister naar hun boekentips op De Waanzinnige Podcast.

theaterlezen

Ga samen met iemand theaterlezen. Op deze site kun je vele theaterleesteksten (vanaf 8 jaar) voor twee personages gratis downloaden.

Tipsy!

Muziekgroep Percossa heeft samen met dansgroep De Dutch Don`t Dance Division en kort filmpje gemaakt waarin ritme en dans helemaal samensmelten. Geniet ervan!lekker lezen

Zin om lekker te lezen maar heb je al je boeken uit? Geen probleem! Je kan gewoon een nieuw boek bij ons lenen. Kom langs of reserveer een boek via MijnDOK.

DOK daagt je uit!

Word jij ook zo vrolijk van TikTok? Maak je zelf filmpjes of kijk je vooral naar filmpjes?  DOK maakt op TikTok natuurlijk boekenfilmpjes @dokleeslol. Laat ons zien op welke plekken jij thuis leest #ikleesthuis, doe een dansje met #boekendans en laat zien hoe leuk lezen is #leeslol.

online voorleesfilmpjes

Even geen zin om zelf te lezen? Gelukkig zijn er online veel voorleesfilmpjes te vinden. Wij hebben een paar van de leukste tips voor je geselecteerd. Ga lekker zitten of liggen, kies een filmpje uit en geniet!


nieuwe boeken

 • Pien en Keet gaan op ballet

  Katja Reider

  Pien gaat met haar oma en Keet naar ballet kijken. Pien en Keet willen zelf ook graag op ballet. Mag dat van hun papa en mama? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Pien en Keet gaan op ballet

 • De mummie zonder naam

  Juliëtte Rosenkamp, Geronimo Stilton

  De muis Geronimo (ik-figuur) wordt om hulp gevraagd. De mummie uit de stenen kist in het Museum zit de bezoekers achterna. Geronimo gaat op onderzoek uit. Verhaal in korte zinnen en met eenvoudige woorden. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De mummie zonder naam

 • Hoe beroof je een bank?

  Pim Lammers

  Max, Lotte en Bo hebben veel geld nodig. Ze willen de zwartvoetbunzing redden. Dat dier is bijna uitgestorven. Pestkop Joris wil helpen bij hun plan om een bank te beroven. Hoe weet Joris zo goed hoe dat moet? Met veel grappige tekeningen. Vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Hoe beroof je een bank?

 • De spetterende circusshow

  Meredith Costain

  Olivia (ik-persoon) doet graag kunstjes op de speeltoestellen op het schoolplein. Samen met haar beste vriendin Matilda gaat ze in de vakantie naar de circusschool. Maar waarom wil Matilda niet meedoen met de acrobatenshow? Verhaal in dagboekvorm met veel grappige tekeningen. Vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De spetterende circusshow

 • Het familiealbum van Tony T. rex

  Michael J. Benton

  Welke dino had holle tanden waar gif in zat? En welke dino was zo groot als twaalf olifanten? De bekendste dino, de Tyrannosaurus Rex (ofwel Tony T. Rex) vertelt zelf van alles over zijn familie de dinosaurussen. Met veel weetjes en grote kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het familiealbum van Tony T. rexeen werkstuk of spreekbeurt maken

De bibliotheek biedt je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt, ook digitaal. Ingedeeld in thema's zoals de aarde, de mens, de samenleving of dieren en planten en op leeftijd.  Zo is er altijd wel een onderwerp waar jij je werkstuk over wilt maken! En heb je alle informatie bij de hand. Succes!

DOK designers zijn onze inspiratie

Als DOK designer werk je met ons aan het verder ontwikkelen van de jeugdbibliotheek. Het team bestaat uit zelfverklaarde leesexperts, boekverslinders, stripfanaten, boekverzamelaars, ontwerpers, speurtochtenbakkers, denkers en avonturiers.
Doe je mee?

jeugdlid ben je al voor € 16 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels en spelletjes. Het abonnement kost € 16 per jaar of niets met de Delftpas.