Jeugd 6-9 jr


nieuwe boeken

 • Het dagboek van Sofie

  Kelly McKain

  Sofie (ik-persoon) is een week op ponykamp. Ze leert veel over de verzorging en de omgang met pony’s, maar ze doet ook veel andere leuke dingen met de meisjes tijdens het kamp. Sofie oefent hard om met pony Silver een foutloze springwedstrijd te rijden. Verhaal in dagboekvorm. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het dagboek van Sofie

 • Perfectly peculiar pets

  Elli Woollard

  Een kat, een hamster of een hond als huisdier? Dat is maar zo gewoontjes en eigenlijk ook heel erg saai. Er zijn veel leukere huisdieren! Denk maar eens aan een flamingo, nijlpaard, zebra of toekan. Deze bundel bevat voor elke letter van het alfabet een versje over een dier. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen van ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Perfectly peculiar pets

 • Pleisterliedjes

  Greet Meert, Tine Peeters, Winok Seresia

  Heb jij ook wel eens een kriebel in je keel of in je vinger gesneden? Dat gaat meestal gauw over. Sommige kinderen moeten worden geopereerd of verliezen hun haar. Boek en cd met 27 liedjes over ziek zijn en beter worden. Met liedteksten en grappige kleurenfoto’s. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Pleisterliedjes

 • Hoe dieren groeien

  Geert-Jan Roebers

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Hoe dieren groeien

 • Porki's gids voor... helikopters

  Kirsty Holmes

  Hoe gaan helikopers omhoog en hoe bestuur je ze? In zeven lessen leer je van alles over de besturing, onderdelen en het maken van een noodlanding. Met kennisvragen om je brevet te halen en gestileerde kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Porki's gids voor... helikopters


tips e-books

Meer e-books


een werkstuk of spreekbeurt maken

De bibliotheek biedt je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt, ook digitaal. Ingedeeld in thema's zoals de aarde, de mens, de samenleving of dieren en planten en op leeftijd.  Zo is er altijd wel een onderwerp waar jij je werkstuk over wilt maken! En heb je alle informatie bij de hand. Succes!

DOK designers zijn onze inspiratie

Als DOK designer werk je met ons aan het verder ontwikkelen van de jeugdbibliotheek. Het team bestaat uit zelfverklaarde leesexperts, boekverslinders, stripfanaten, boekverzamelaars, ontwerpers, speurtochtenbakkers, denkers en avonturiers.
Doe je mee?

jeugdlid ben je al voor € 15,75 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels en spelletjes. Het abonnement kost € 15,75 per jaar of niets met de Delftpas.