Jeugd 6-9 jr


nieuwste boeken

 • De legende van de feniks

  Het jongetje Tuanzi belandt zomaar op de rug van een rode leeuw. Samen met de vogels gaan ze op weg naar de jaarlijkse bijeenkomst ter ere van de feniks. Hervertelling van een Chinese legende met kleurenillustraties in traditionele stijl. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De legende van de feniks

 • Meester Monster

  Joep Heinen

  Joris is net verhuisd en maakt in groep vijf snel nieuwe vrienden. Dan krijgt de school opeens een nieuwe directeur. De klas van Joris vindt hem een beetje griezelig en noemt hem stiekem Meester Monster. Dan gaat iedereen zich anders gedragen en gebeuren er vreemde dingen. Wat is er aan de hand met meneer Spijkerhuis? Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Meester Monster

 • Ridder Roa en de gevaarlijke draak

  Pim Lammers

  Alle ridders in het land zijn verslagen door de gevaarlijke draak die prinses Ayla heeft ontvoerd. Wie moet haar nu redden? Prinses Roa wilde toch altijd al ridder worden. En ze hoeft zich toch niet aan de regels voor sprookjes te houden? AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ridder Roa en de gevaarlijke draak

 • De wetenschap van water

  Cécile Jugla, Jack Guichard

  Is water altijd vloebaar? En weet je wat drijft en zinkt? Doe dan de tien proefjes met water, die stapsgewijs met tekeningen worden uitgelegd. En lees hoe dat allemaal kan, over de natuurkundige werking. Met hulp vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De wetenschap van water

 • Het Eindelozesprookjesboek

  Josien de Graaf

  Leon en Mikki vervelen zich en moeten van Leons moeder de zolder opruimen. Daar vinden ze het sprookjesboek van Leons overleden opa. Via een oude kist komen ze zelf in een sprookjeswereld terecht. Daar ontmoeten ze de oude meneer Bril, een boekenwurm. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het Eindelozesprookjesboek

 • Zo werken computers

  Nancy Dickmann

  Hoe oud is de eerste computer? Wat is het verschil tussen input en output? Lees van alles over computers, o.a. wat data en programma's zijn. Vierkante uitgave met kleurenfoto's en toetsingsvragen. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zo werken computers


tips e-books

Meer e-books


welke lezer ben jij?

Hoe weet je welk boek je het beste kunt kiezen? Om lekker aan het lezen te blijven zijn er deze tiplijsten gemaakt.

Kijk via de link welk leestype jij bent en krijg dan de allerleukste boekentips. Reserveer de boeken gratis (tijdens de lockdown) bij DOK en zorgen wij dat ze zo snel mogelijk voor je klaarstaan.

wat is een meeluisterboek?

Meelezen terwijl het verhaal wordt voorgelezen, wie wil dat nu niet? Uitgeverij Kluitman heeft daar iets op bedacht. Meeluisterboeken! Je herkent de boeken aan de stickers op de kaft. Terwijl jij zelf leest wordt er ook aan je voorgelezen. Zelf proberen? Leen dan eens een van de boeken deze serie. 

Klokhuis

De boeken in de bibliotheek zijn altijd net wat sterker dan in de boekenwinkel. Hoezo is dat? En hoe worden de boeken gemaakt? Tijdens Klokhuis in Doen Ze Dat Zo? zoekt Sosha het uit. 


een werkstuk of spreekbeurt maken

De bibliotheek biedt je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt, ook digitaal. Ingedeeld in thema's zoals de aarde, de mens, de samenleving of dieren en planten en op leeftijd.  Zo is er altijd wel een onderwerp waar jij je werkstuk over wilt maken! En heb je alle informatie bij de hand. Succes!

DOK designers zijn onze inspiratie

Als DOK designer werk je met ons aan het verder ontwikkelen van de jeugdbibliotheek. Het team bestaat uit zelfverklaarde leesexperts, boekverslinders, stripfanaten, boekverzamelaars, ontwerpers, speurtochtenbakkers, denkers en avonturiers.
Doe je mee?

jeugdlid ben je al voor € 16,50 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels en spelletjes. Het abonnement kost € 16,50 per jaar of niets met de Delftpas.