Cursus Interne Cultuurcoördinator

Gepubliceerd op: 19 juni 2023 14:45

Wil jouw school cultuureducatie een vaste plek geven? Wil jij eraan bijdragen dat leerlingen op een structurele wijze met kunst en cultuur in aanraking komen? Dan is de cursus Interne Cultuurcoördinator (icc'er) die georganiseerd wordt door Cultuurhelden wat voor jou!

Tijdens de cursus werk je aan een persoonlijke ontwikkelvraag en maak je een meerjarig cultuurplan dat past bij jouw school. Je wordt opgeleid tot een deskundige icc’er die cultuurbeleid ontwikkelt en de culturele activiteiten coördineert. Ook leer je hoe je het team daarbij kunt betrekken. Als je voldaan hebt aan de kwaliteitscriteria van deze cursus, behaal je het landelijk certificaat voor interne cultuurcoördinator. Let op: deze cursus is alleen voor leerkrachten die werken in het primair onderwijs in Delft.

Algemene informatie over de cursus

Doelgroep leerkrachten uit het basisonderwijs
Duur 8 bijeenkomsten van 3 uur, waarvan 1 presentatie op je eigen school
Datums op locatie (2024) Woensdag 17 januari, 31 januari, 14 februari, 28 februari, 13 maart, 27 maart, 22 mei
Tijd van 15.00 tot 18.00
Locatie Vakwerkhuis Delft
Studielast 50 uur
Kosten deelname Cultuurheldscholen € 80,- en niet-Cultuurheldscholen € 400,-.

Er kunnen maximaal 12 leerkrachten deelnemen, maximaal 2 leerkrachten per school.

Voor water, thee en koffie en iets lekkers wordt gezorgd.

inschrijven

Opbouw van de cursus

Les 1-3 cultuureducatie op school en de rol(len)* van de icc’er

Les 4-6 van visie naar zicht op kwaliteit en actie

Les 7 presentatie van het cultuurplan aan je schoolteam

Les 8 presentatie en uitreiking certificaten

* Hoe geef je als cultuurcoördinator vorm aan de verschillende rollen en competenties? Lees dit en meer online in het LKCA-magazine Cultuurcoördinator NL 2020

De trainer

Ben Hekkema leeft voor kunst en educatie. Na een carrière als danser en acteur in de jaren 90 heeft hij gewerkt in allerlei management- en consultancyfuncties. Op dit moment werkt hij o.a. als trainer, moderator, docent en coach voor mensen uit de creatieve sector en de onderwijs- en kunstwereld. Dat doet hij bijvoorbeeld voor Cultuur+Ondernemen, PleinC, LKCA, HART Haarlem en Mocca Amsterdam. Ben werkt binnen cultuureducatie aan verschillende onderwerpen die met elkaar verbonden zijn, zoals diversiteit en inclusiviteit, draagvlak voor cultuureducatie en de vertaalslag van abstracte begrippen en processen naar de praktijk. Ben is sinds 2022 ook een zeer gewaardeerde trainer bij Cultuurhelden.

Meer weten over de inhoud van de cursus?

Stuur een mailtje naar de trainer Ben Hekkema: ben.hekkema@gmail.com

meer over Cultuurhelden