DOK ontvangt certificaat Dementievriendelijk

Gepubliceerd op: 23 mei 2023 13:00

Op maandag 22 mei ontving DOK het certificaat 'Dementievriendelijk’ uit handen van Mieke van Gorcom van Alzheimer Delft-Westland-Oostland.

Meedoen aan de samenleving

Bij DOK vinden we het belangrijk dat we al onze bezoekers goed kunnen helpen. De bibliotheek moet een plek zijn waar iedereen zich welkom en veilig voelt. Daarom heeft een groot deel van de bibliotheekmedewerkers de training ‘Omgaan met dementie’ gevolgd. In deze training leerden we stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met iemand met geheugenproblemen.  Voor mensen met geheugenproblemen is het belangrijk dat zij zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen in de maatschappij. Dat ze gewoon door kunnen gaan met activiteiten en niet onzeker worden en thuisblijven. Met het certificaat 'Dementievriendelijk’ laat DOK zien dat we iemand met geheugenproblemen op de juiste manier proberen te helpen. 

DOK en de stichting Alzheimer

Sinds enige tijd is DOK in OPEN, aan het Vesteplein in Delft, een keer per maand locatie van het Alzheimercafé. Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen die op een of andere manier met dementie te maken hebben en andere belangstellenden. Op dok.info/agenda vind je de data en tijden. 

De Geheugenbieb

Ook openden wij begin dit jaar de 'Geheugenbieb’ op de informatieve afdeling van DOK in OPEN. De collectie van de geheugenbieb is speciaal samengesteld voor mensen met geheugenproblemen. Deze collectie staat in een speciale, herkenbare kast op de afdeling informatief. Hierin staan boeken die herinneringen oproepen en fotoboeken over vroeger. Maar ook spellen die gespeeld kunnen worden om samen herinneringen op te halen en het geheugen te trainen. 

Meer weten over dementie? Kijk dan eens op de website van Alzheimer Nederland: alzheimer-nederland.nl of alzheimer-nederland.nl/regios/delft-westland-oostland 

meer over de Geheugenbieb