Een Vindplaats voor de Bernadette Mariaschool

Gepubliceerd op: 12 oktober 2022 22:07

Delft is weer een Vindplaats rijker. Op maandag 10 oktober opende wethouder Karin Schrederhof de Vindplaats van de Bernadette Mariaschool in Delft. De opening van de Vindplaats, een door DOK beheerde en ingerichte schoolbibliotheek, werd op het schoolplein groots gevierd!

De schatkist vol verhalen gaat open!

De Vindplaats werd geopend door wethouder Karin Schrederhof, DOK directeur Yuri Matteman en 'Boekenman' Peet Vermeulen. De leerlingen, hun ouders/verzorgers en de medewerkers van de school zagen hoe een enorme schatkist openging om alle boeken en verhalen prijs te geven.

Wethouder Karin Schrederhof is trots op de nieuwe bibliotheek op school: ‘De school heeft nu een eigen plek waar alle leerlingen een boek kunnen kiezen. Een plek waar je even kan blijven zitten om rustig te lezen en in je eigen wereld weg te dromen.’De Vindplaats bevindt zich in een apart lokaal dat grenst aan het schoolplein en is daarmee goed zichtbaar voor iedereen. Het lokaal is ingericht als 'talige huiskamer’ en wordt multifunctioneel ingezet. Overdag vinden er allerlei activiteiten plaats die te maken hebben met het leesonderwijs en na school maakt de opvang gebruik van de ruimte én de boeken.De Vindplaats wordt samen met vrijwilligers georganiseerd. De Bernadette Mariaschool is de zeventiende school in Delft met een Vindplaats.

Over de Vindplaatsen van DOK

Een Vindplaats is een door DOK beheerde moderne en knus ingerichte schoolbibliotheek en biedt Delftse basisscholen ondersteuning bij het vergroten van de taalontwikkeling van leerlingen. Een vaste leesconsulent van DOK organiseert wekelijks een programma met activiteiten per klas: ze adviseert de leerlingen bij de keuze van een boek, promoot boeken en praat met ze over de collectie en over het belang van lezen. De Vindplaats is daarmee goed voor de leesbevordering en leesmotivatie van de leerlingen en dat heeft een positief effect op de ontwikkelingen van de kinderen en hun schoolresultaten.

Dionne van der Helm, directeur van de school, zegt over de nieuwe Vindplaats: ‘De school heeft de Vindplaats al omarmd. De Vindplaats is pas net open, maar alle kinderen kennen het al. Samenwerken met partners is belangrijk voor de school. Het is een verrijking voor de leerlingen en ouders.’

Samenwerking

Deze Vindplaats is mogelijk gemaakt met financiering van de gemeente Delft. Sinds 2013 is de school een Cultuurheldenschool, ook een programma van DOK. De start van de Vindplaats versterkt de samenwerking tussen de school en DOK. Er wordt samengewerkt op het gebied van kunst, cultuur, lezen en taal.

meer over Vindplaatsen