Groot Kinderjury Feest

Gepubliceerd op: 22 mei 2023 13:23

Wat was het Groot Kinderjury Feest geweldig! Er waren optredens van Tjerk Noordraven en de Groene Band, er waren ijsjes en popcorn, spelletjes en nog zoveel meer!

Voor kinderen, door kinderen

Op woensdag 17 mei was het dan eindelijk zover: het Groot Kinderjury Feest bij DOK. Meer dan 100 kinderen waren naar DOK in OPEN toegekomen voor een feestelijke middag.

Het hele feest was bedacht door de DOK Designers, kinderen tussen de 6 en 12 jaar die meedenken over alles bij DOK. Zij vonden bijvoorbeeld dat er genoeg lekkers te krijgen moest zijn, en dus werd er een ijscokar en een popcornkraam geregeld! 

Het feest begon met een toespraak van de DOK Designers, waarin ze samen vertelden wat er te doen zou zijn. En ze deden het geweldig, want om voor een overvolle tribune te presenteren is superspannend! 

Winnaar recensiewedstrijd

Natuurlijk hadden we bij DOK ook de recensiewedstrijd gehouden, en werd de winnaar bekendgemaakt. 

En de winnaar was Enora! Zij had een superleuk filmpje gemaakt over het boek "Juf Braaksel", waarin ze vertelde waarom iedereen het boek zou moeten lezen. Ze kreeg haar prijs uitgereikt door schrijver Tjerk Noordraven, en ze was er heel blij mee!

Optreden Tjerk Noordraven

De kinderboekenschrijver Tjerk Noordraven kwam langs om over zijn boeken te vertellen. Hij is onder andere bekend van de Monster Zoo boeken, en nog veel meer.

Op de foto hieronder vertelt hij over een enorme slagtand van een van de monsters!

Optreden Groene Band

De middag werd afgesloten met een muzikaal hoogtepuntje: de Groene Band van DOK! De playlist was samengesteld door de DOK Designers, dus ze speelden de leukste liedjes van dit moment. Al met al was het een supergaaf feest, en kunnen we alleen maar zeggen: volgend jaar weer!