Nieuwe indeling Infocollectie DOK in OPEN

Gepubliceerd op: 19 oktober 2022 16:19

de Infocollectie van DOK in OPEN krijgt een nieuwe indeling! Hierdoor is het van 7 tot en met 12 november niet mogelijk om boeken uit de informatieve collectie te lenen. Heb je boeken nodig uit onze infocollectie? Bijvoorbeeld voor een werkstuk of iets anders? Zorg dan dat je deze voor 7 november in huis hebt!

Waarom een nieuwe indeling?

Op dit moment staan onze boeken (binnen bepaalde thema's) alfabetisch gerangschikt op schrijver binnen een aantal hoofdthema's.

Een tijd geleden heeft DOK onderzocht hoe onze leden en bezoekers een boek uitzoeken op de afdeling informatief. Hier is uitgekomen dat 85% van onze bezoekers naar de bibliotheek komt met een onderwerp of thema in gedachten, en daarover dan een boek opzoekt. Maar 15% komt om een specifieke titel of een boek van een bepaalde schrijver te lenen.

Bij DOK vinden we dat onze collectie moet verrassen en moet uitnodigen tot ontdekken. Dit principe is al te vinden op onze jeugdafdeling, DOK wereld, waar de boeken niet op schrijver, maar op thema gerangschikt staan. Deze manier van indelen is inmiddels een groot succes bij onze jeugdleden en niet meer weg te denken uit DOK!

lees meer over de themaroute op DOK wereld

Themaroute informatieve boeken volwassenen

De informatieve volwassenenboeken zullen ook op thema gezet worden. We hebben 78 thema’s bedacht die gezamenlijk een route vormen. De thema’ s sluiten qua onderwerp op elkaar aan zodat er altijd interessante thema's in de buurt van elkaar te vinden zijn.

Eigen kleur per themagroep

De themaroute is in stukken gedeeld en elk deel heeft een eigen kleur gekregen om de route aan te geven. Je vindt het onderwerp waar je naar op zoek bent door de indeling op kleuren.

Zijn het IDO, de Engelstalige collectie en de studio's van De VAK wel te bereiken?

Ja! Er wordt gewerkt bij de boekenkasten, maar de studio's en het IDO zijn gewoon toegankelijk. Voor de Digitale Huiskamer op dinsdag 8 november wordt een andere plek in OPEN gezocht.

Van de werkplekken op de informatieve collectie kan van 7 t/m 12 november geen gebruik gemaakt worden.