PrO Grotius opent eerste VO-Vindplaats

Gepubliceerd op: 12 januari 2023 15:18

Wethouder Karin Schrederhof opende woensdagochtend feestelijk de nieuwe Vindplaats van PrO Grotius, een middelbare school voor praktijkonderwijs, vmbo en mbo- entree. Het PrO Grotius is daamee de eerste Delftse praktijkschool met een door DOK beheerde bibliotheek.

Wat is een Vindplaats?

Een Vindplaats is een door bibliotheek DOK beheerde moderne en fijn ingerichte schoolbibliotheek. Het is de eerste Vindplaats op het voortgezet onderwijs. De school en DOK zijn blij met deze samenwerking. De splinternieuwe collectie boeken is op thema geplaatst, zodat leerlingen snel de boeken kunnen vinden die ze interessant vinden.

Leerwerkplek

Ook wordt de Vindplaats gebruikt als leerwerkplek voor de leerlingen. Zo loopt leerling Anne stage in de Vindplaats en zorgt ze ervoor dat deze dagelijks geopend is voor alle leerlingen en er altijd prima uitziet. En dat is belangrijk vertelde Anne in haar openingsspeech: ‘Lezen is belangrijk. Dat heb ik gisteren op het Jeugdjournaal nog gehoord. Lezen is goed om je brein te trainen.’ DOK onderhoudt de collectie en verzorgt een programma voor de leerlingen gericht op leesbevordering en leesmotivatie.

lees meer over Vindplaatsen