Vindplaats VO


meer dan een schoolbieb

Met een eigen Vindplaats op school, kunnen leerlingen eenvoudig boeken lenen en lezen. De collectie is op maat gemaakt en past bij de wensen van de school. Omdat wij de boeken beheren, kan de collectie regelmatig wisselen en worden aangevuld. Zo is er voor iedere leerling altijd een leuk boek te vinden.

Maar de Vindplaats is meer dan dat! In ons programma Leesplezier VO maken de leerlingen kennis met de bibliotheek, leren ze hun weg te vinden in de collectie en lenen ze boeken die ze mee naar school nemen. Ook krijgen docenten tips en advies van onze leesconsulent over hoe ze leesbevordering tijdens de lessen kunnen toepassen.

 


leescoaches

Wij werken in de Vindplaats samen met leescoaches. Dat zijn ouders van leerlingen of andere vrijwilligers. Zij ontvangen een training van ons om kinderen te kunnen helpen bij het zoeken van een mooi boek, bij het lenen of om onze medewerker te ondersteunen bij de activiteiten.

mediatheekWise

Iedere school met een Vindplaats maakt gebruik van mediatheekWise; het systeem waarmee we het lenen registreren en monitoren. Ook heeft elke school een eigen webpagina waar leerlingen onder andere een leeslogboek kunnen bijhouden. Leerkrachten kunnen informatie over boeken vinden en hun leerlingen boekentips sturen.

naar je schoolpagina

financiering

Een Vindplaats wordt gefinancierd door de school zelf en is daarmee eigendom van de school. Er zijn mogelijkheden voor bijdragen van derden. Zo draagt de gemeente Delft bij aan Vindplaatsen op meerdere scholen vanuit het onderwijsachterstandsbeleid. Maar ook andere bronnen van extra middelen zijn mogelijk, zoals de Stichting Lezen. Wij denken daar graag over mee.


laatste nieuws

 • Een Vindplaats voor de Bernadette Mariaschool

  Delft is weer een Vindplaats rijker. Op maandag 10 oktober opende wethouder Karin Schrederhof de Vindplaats van de Bernadette Mariaschool in Delft. De opening van de Vindplaats, een door DOK beheerde en...

  12 oktober 2022

 • Menukaart Nationaal Programma Onderwijs

  Heb je de ‘Menukaart Nationaal Programma Onderwijs (NPO)’ al gezien? Hierin vind je het aanbod van verschillende Delftse organisaties die kunnen helpen de eventuele leer- en ontwikkelvertragingen bij je...

  3 maart 2022

 • Vindplaats Rembrandtschool officieel geopend

  Woensdag 13 oktober opende wethouder Lennart Harpe de Vindplaats, de nieuwe schoolbibliotheek, van de Rembrandtschool.

  15 oktober 2021

contact

Ben je benieuwd wat we voor jouw school kunnen betekenen? Neem dan contact op met Claire van Eijck via c.vaneijck@dok.info.

mail Claire