Staatsecretaris bezoekt het Informatiepunt Digitale Overheid bij DOK

Gepubliceerd op: 16 maart 2023 09:30

Staatsecretaris Alexandra Van Huffelen bezocht op woensdag 15 maart het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) van DOK, de bibliotheek van Delft. Bij het IDO sprak de staatssecretaris met bezoekers, medewerkers en vrijwilligers. Ook Delftse wethouder Martina Huijsmans (wethouder Financiën, Ruimtelijke ordening en Mobiliteit) was aanwezig.

20% van de Nederlanders kan digitaal niet mee komen. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat we door heel NL digitale informatiepunten (IDO), zoals hier in Delft bij DOK hebben waar mensen met digitale vraagstukken worden geholpen. Iedereen moet digitaal mee kunnen doen.

(staatssecretaris van Huffelen)

Tijdens haar bezoek kreeg de staatssecretaris een rondleiding door de bibliotheek. Bij het IDO werd ze bijgepraat over de dienstverlening. Ze sprak gebruikers van het IDO over wat het informatiepunt voor hen betekent heeft. Iedereen met een hulpvraag over de digitale overheid wordt er geholpen: je leeftijd, afkomst of opleidingsniveau maakt niet uit.

Met het informatiepunt laat DOK, de bibliotheek van Delft, zien dat de bibliotheek een onmisbare schakel is tussen de inwoners van Delft en alle instanties die kunnen helpen met digitale overheidsvragen. Er wordt samengewerkt met de Formulierenbrigade en de Digitale huiskamer, die regelmatig tijdens de IDO spreekuren aanwezig zijn. Verder helpt DOK bij het verbeteren van taal- reken en digitale vaardigheden door de projecten Taal- Reken- en Digimaatjes. 

DOK heeft met het IDO een vindplek als startpunt. Hier vind je een ingang naar instanties en partners binnen Delft die je kunnen helpen. De uitdaging ligt erin die doelgroepen te bereiken voor wie we veel kunnen betekenen. 

(Martina Huijsmans, wethouder Financiën, Ruimtelijke ordening en Mobiliteit)

Over het IDO

Iets regelen bij de Overheid gaat steeds vaker via het internet. Je krijgt bijvoorbeeld geen brief met de post, maar een bericht in je Berichtenbox van MijnOverheid. En om die brief te lezen moet je inloggen met je DigiD. Ook voor zaken als van huur- en zorgtoeslag, belasting, pensioen en studiefinanciering heb je vaak de computer nodig. Dit is niet voor iedereen even makkelijk. Het IDO biedt hulp. We helpen gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.  

Openingstijden IDO

DOK in OPEN / Vesteplein 100, Delft. Dinsdag 10:00 - 12:00 uur & vrijdag 10:00 - 12:00 uur 
DOK Voorhof / Duke Ellingtonstraat 203, Delft. Dinsdag 14:00 – 17:30 uur  

In de schoolvakanties is het IDO gesloten  

meer over het IDO