Terugblik Cultuurhelden masterclass Co-teaching

Gepubliceerd op: 4 oktober 2022 18:08

Op donderdag 22 september deden 12 zzp-kunstvakdocenten mee aan de masterclass Co-teaching die werd gegeven door Ben Hekkema. Kunstvakdocenten en leerkrachten die samenwerken, dat gebeurt al heel succesvol op de Cultuurheldscholen. Maar waar is een leerkracht goed in? En waarin ben jij als kunstvakdocent goed? Hoe kun je elkaar versterken, zonder dat je jouw manier van doen opdringt? De bijeenkomst werd ervaren als een ontdekkingstocht.

Ervaringen verzamelen

We oefenden met luisteren, samenvatten en doorvragen. En we verzamelden ervaringen: Hoe is het om als kunstvakdocent in een klas te gast te zijn? Ervaar je weleens weerstand van leerkrachten? Via oefeningen ontstond een mooi beeld van wat een groepsleerkracht goed kan en wat een kunstvakdocent goed kan. In de ruimte daartussen ontstaat de samenwerking, waarbij beiden iets van elkaar kunnen leren.

Ben Hekkema is een aangename trainer, die goed luistert naar alle inbreng en zorgt dat iedereen betrokken is. De kunstvakdocenten reageerden enthousiast. Een paar van de reacties:

  • Ik heb echt genoten van een inspirerende masterclass.
  • Heel waardevol om te leren over het belang van hoe je je woorden brengt.
  • Het was een hele leuke en leerzame training op een mooie plek! Heel inspirerend en fijn om mijn collega‚Äôs weer te zien.
  • Ik heb genoten! Het was inspirerend en motiverend

meer over Cultuurhelden