Week van lezen en schrijven

Gepubliceerd op: 11 september 2023 15:08

In Nederland zijn er 2,5 miljoen volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. DOK helpt mensen graag een stapje verder, bijvoorbeeld met het Taalhuis en Digimaatjes. Van 8 tot en met 15 september was het de Week van Lezen en Schrijven; een week waarin we extra aandacht hebben voor deze basisvaardigheden.

Taalhuis in Voorhof

Het Taalhuis is een informatiepunt in DOK Voorhof voor iedereen die (beter) Nederlands wil leren spreken, lezen en schrijven en voor ouders die hun kind graag zouden willen voorlezen. Bij het Taalhuis kun je ook terecht als je hulp nodig hebt met rekenen, denk aan het omgaan met geld en tijd.

Lees meer

Taalmaatjes, Rekenmaatjes en Digimaatjes

Liever één-op-één hulp? Meld je dan aan bij Het Taalhuis voor een taal-, reken- of digimaatje. Dat zijn vrijwilligers die je persoonlijk kunnen helpen. Of je nu beter wilt leren lezen en schrijven, e-mails versturen of online bankieren. 

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Heb je vragen over DigiD, toeslagen of moeilijke brieven? Kom naar het informatiepunt digitale overheid van DOK. We helpen je gratis verder, ook als je geen lid bent van DOK.

Lees meer

Taalcafé in OPEN

Elke woensdagavond is er het Taalcafé bij DOK in OPEN. Een gezellige plek om Nederlands te spreken, en nieuwe mensen en culturen te leren kennen. 

Lees meer

Troonrede in begrijpelijke taal

Op de derde dinsdag in september is de troonrede uitgesproken door Koning Willem-Alexander. Maar wat vertelde hij eigenlijk? Nu.nl heeft de troonrede opgeschreven in woorden die iedereen begrijpt.

lees meer